Άρθρο 64 Εμπορικές σχέσεις του ΔΕΣΦΑ ΑΕ με τη ΔΕΠΑ ΑΕ

1. Ο ΔΕΣΦΑ ΑΕ εξοπλίζεται με όλους τους ανθρώπινους, τεχνικούς, υλικούς και οικονομικούς πόρους που είναι απαραίτητοι για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του στο πλαίσιο του παρόντος νόμου και για την άσκηση της δραστηριότητας της Μεταφοράς Φυσικού Αερίου. Ειδικότερα:

(α) Τα πάγια στοιχεία που είναι απαραίτητα για την άσκηση της δραστηριότητας της Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, συμπεριλαμβανομένου του Συστήματος Μεταφοράς, είναι ιδιοκτησία του, όπως ορίζεται με το άρθρο 7 του ν. 3428/2005 (ΦΕΚ Α’ 313).

(β) Το προσωπικό που είναι απαραίτητο για την άσκηση της δραστηριότητας της Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης όλων των εταιρικών καθηκόντων, πέραν του προσωπικού που έχει ήδη μεταφερθεί στον ΔΕΣΦΑ ΑΕ με το π.δ. 34/2007 (ΦΕΚ Α΄ 31) κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 7 του ν. 3428/2005, προσλαμβάνεται αποκλειστικά από τον ΔΕΣΦΑ ΑΕ.

(γ) Η εκμίσθωση προσωπικού και η παροχή υπηρεσιών προς οποιοδήποτε και από οποιοδήποτε άλλο τμήμα ή κλάδο ή άλλη Συνδεδεμένη Επιχείρηση της ΔΕΠΑ ΑΕ απαγορεύεται. Ωστόσο, ο ΔΕΣΦΑ ΑΕ δικαιούται να παρέχει υπηρεσίες στη ΔΕΠΑ ΑΕ, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι κάτωθι προϋποθέσεις:

(αα) η παροχή των υπηρεσιών αυτών δεν οδηγεί σε διακρίσεις εις βάρος άλλων Χρηστών του ΕΣΦΑ,

(ββ) διατίθεται σε όλους τους Χρήστες υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις,

(γγ) δεν περιορίζει, στρεβλώνει ή παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό κατά την παραγωγή ή προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου, και

(δδ) οι όροι και οι προϋποθέσεις παροχής των εν λόγω υπηρεσιών έχουν προηγουμένως εγκριθεί από τη ΡΑΕ

2. Με την επιφύλαξη των αποφάσεων του Εποπτικού Συμβουλίου δυνάμει του άρθρου 66 του παρόντος, οι κατάλληλοι οικονομικοί πόροι για μελλοντικά επενδυτικά σχέδια ή/και για την αντικατάσταση των υφιστάμενων πάγιων στοιχείων του ΕΣΦΑ παρέχονται στον ΔΕΣΦΑ ΑΕ σε εύθετο χρόνο από τη ΔΕΠΑ ΑΕ, κατόπιν σχετικού αιτήματός του.

3. Ο ΔΕΣΦΑ ΑΕ απαγορεύεται:

(α) Να δημιουργεί σύγχυση με την ταυτότητα, τις ανακοινώσεις, τα σήματα και τις εγκαταστάσεις του, όσον αφορά την ιδιαίτερη ταυτότητα της ΔΕΠΑ ΑΕ ή οιουδήποτε μέρους της.

(β) Να μοιράζεται συστήματα πληροφορικής ή εξοπλισμό, χώρους και συστήματα ασφαλείας με οποιοδήποτε τμήμα της ΔΕΠΑ ΑΕ ή να συνεργάζεται με τους ίδιους συμβούλους ή εξωτερικούς εργολάβους για τα συστήματα πληροφορικής ή τον εξοπλισμό και τα συστήματα ασφαλείας του.

(γ) Να αναθέτει τον έλεγχο των λογαριασμών του σε ελεγκτή που ελέγχει τους λογαριασμούς της ΔΕΠΑ ΑΕ ή άλλου τμήματος ή κλάδου αυτής.

4. Είναι δυνατή η τροποποίηση της επωνυμίας του ΔΕΣΦΑ ΑΕ σύμφωνα με τις διατάξεις του κν 2190/1920, εφόσον τούτο δεν συνεπάγεται παραβίαση των διατάξεων της παραγράφου 3.