Άρθρο 16 – Λοιπές διατάξεις

1. Με την έκδοσή του παρόντος καταργείται η απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων  Δ6/Β/11038/8.7.1999 «Διαδικασίες, απαιτήσεις και κατευθύνσεις για τη διεξαγωγή ενεργειακών επιθεωρήσεων» (ΦΕΚ Β’ 1526), ως προς τις διατάξεις που αφορούν στις διαδικασίες διενέργειας επιθεωρήσεων σε κτίρια, λέβητες / εγκαταστάσεις θέρμανσης και σε εγκαταστάσεις κλιματισμού κτιρίων. Κατά τα άλλα η ως άνω απόφαση εξακολουθεί να ισχύει.

2. Η διαχείριση των οικονομικών, λογιστικών και διαδικαστικών θεμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας 2002/91/ΕΚ και μελλοντικής τροποποίησης αυτής, ανατίθεται στην Ειδική Γραμματεία  Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ.

3. Με την έκδοσή του παρόντος  καταργείται η  Επιτροπή Καθοδήγησης, Steering Committee, που συγκροτήθηκε με τη Δ6/Β/οικ. 21079 απόφαση Υπουργού Ανάπτυξης.

  • 25 Ιανουαρίου 2010, 09:07 | A R N MOSLON

    Άρθρο 16 Με την έκδοσή του παρόντος καταργείται η απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Δ6/Β/11038/8.7.1999 «Διαδικασίες, απαιτήσεις και κατευθύνσεις για τη διεξαγωγή ενεργειακών επιθεωρήσεων» (ΦΕΚ Β’ 1526), ως προς τις διατάξεις που αφορούν στις διαδικασίες διενέργειας επιθεωρήσεων σε κτίρια, λέβητες / εγκαταστάσεις θέρμανσης και σε εγκαταστάσεις κλιματισμού κτιρίων. Κατά τα άλλα η ως άνω απόφαση εξακολουθεί να ισχύει.

    2. Η διαχείριση των οικονομικών, λογιστικών και διαδικαστικών θεμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας 2002/91/ΕΚ και μελλοντικής τροποποίησης αυτής, ανατίθεται στην Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ.

    3. Με την έκδοσή του παρόντος καταργείται η Επιτροπή Καθοδήγησης, Steering Committee, που συγκροτήθηκε με τη Δ6/Β/οικ. 21079 απόφαση Υπουργού Ανάπτυξης

    Proposals: Δεν γίνεται αναφορά στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής (Scheduling)) και σε πιθανές Κ.Υ.Α. που πρέπει να γίνουν.
    Επίσης δεν υπάρχει αναφορά στο ΥΠ.ΕΣ.Α.ΗΛ.Δ./Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

    ARN MOLSON
    Member of WOBO & WIETE

  • 24 Ιανουαρίου 2010, 11:14 | ARN Molson

    Άρθρο 16 1. Με την έκδοσή του παρόντος καταργείται η απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Δ6/Β/11038/8.7.1999 «Διαδικασίες, απαιτήσεις και κατευθύνσεις για τη διεξαγωγή ενεργειακών επιθεωρήσεων» (ΦΕΚ Β’ 1526), ως προς τις διατάξεις που αφορούν στις διαδικασίες διενέργειας επιθεωρήσεων σε κτίρια, λέβητες / εγκαταστάσεις θέρμανσης και σε εγκαταστάσεις κλιματισμού κτιρίων. Κατά […] ….

    The timetable! Πρέπει να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα δράσεις των Υπουργείων κ.α και suggested Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αναφέρεται ειδικά αυτή τη περίοδο με το σχέδιο ΚΑΛ/ΤΗΣ.

    ARN Molson
    Member of WOBO & WIETE (UN)