Άρθρο 7

Πληρωμές:

1. Για την εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού, προκειμένου να πληρωθούν εργασίες που εκτελέσθηκαν στο πλαίσιο του ΕΑΠ συντάσσεται, πέραν των άλλων στοιχείων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και ειδικό έντυπο πιστοποίησης, στο οποίο αναφέρονται οι εκτελεσθείσες εργασίες και τα πιστοποιούμενα ποσά. Το έντυπο αυτό υπογράφεται από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία, την Προϊσταμένη Αρχή εκτέλεσης του έργου και θεωρείται από την Επιτροπή Ελέγχου έργων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

Τα χρηματικά ποσά που αφορούν σε εκτελεσθείσες εργασίες, οι οποίες πιστοποιούνται με τα συγκεκριμένα ειδικά έντυπα, μεταφέρονται από τον Ειδικό Λογαριασμό του δικαιούχου ΟΤΑ που τηρεί η Δ.Ε.Η. Α.Ε., στους φορείς υλοποίησης και με αποφάσεις των αρμοδίων Οργάνων τους καταβάλλονται στους αναδόχους.

2. Ορίζονται δύο Επιτροπές Ελέγχου Έργων, μία στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας και μία στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Η κάθε Επιτροπή Ελέγχου Έργων απαρτίζεται από:

α) τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως πρόεδρο,

β) εκπρόσωπο του Νομικού Συμβούλου του Κράτους της οικείας Περιφέρειας και

γ) έναν τεχνικό της οικείας Αποκεντρωμένης διοίκησης

Η ως άνω Επιτροπή μπορεί να ζητήσει από την Προϊσταμένη Αρχή εκτέλεσης του έργου, οποιοδήποτε στοιχείο κρίνει απαραίτητο προκειμένου να βεβαιώσει τις εργασίες που εκτελέστηκαν, να προβεί ή να παραγγείλει αυτοψία από υπηρεσία της Αποκεντρωμένης διοίκησης της οικείας Περιφέρειας.

  • 18 Ιουλίου 2011, 18:01 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Άρθρο 7
    Παράγραφος 1
    Στο σημείο της 1ης παραγράφου «το έντυπο αυτό υπογράφεται από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία» να γραφεί «το έντυπο αυτό υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης».
    Παράγραφος 2
    Είναι απαράδεκτο και προσβλητικό όπως έχει γραφεί η παράγραφος αυτή για τα αιρετά όργανα.
    Πιστεύω ότι μόνο προβλήματα και δυσλειτουργία θα προκαλέσει η σύνθεση αυτή και ερωτώ έτσι γίνεται και με τις Α.Π.Ε. ή τα πετρελαιοειδή?
    Πιστεύω πως η Επιτροπή Ελέγχου θα έπρεπε να αποτελείται από έναν Τεχνικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικού του κάθε ενεργειακό Δήμο και έναν Τεχνικό εκπρόσωπο της Δ.Ε.Η. Ο Νομικός Σύμβουλος θα μπορούσε να οριστεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά νομίζω ότι θα προσέφερε ουσιαστικές υπηρεσίες αν συμμετείχε στην Επιτροπή Παρακολούθησης και όχι στην Επιτροπή Ελέγχου (αποπληρωμής) που έχει ήδη εκτελεστεί το έργο. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει και ένας υπάλληλος με χρέη Γραμματέως για την τήρηση των πρακτικών και τη διεκπεραίωση των αποφάσεων.
    Είναι δυνατόν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα σχεδόν αν χρειαστεί για προχωρούν οι εκταμιεύσεις και οι αποπληρωμές των εργασιών αντί να ασχολείται με σοβαρότερα θέματα και με μεγάλα έργα? Ή μήπως γίνεται αυτό για να δημιουργούνται προβλήματα?

    ΙΩΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  • 10 Ιουλίου 2011, 22:04 | ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Μήπως θα έπρεπε να προβλέπεται και η ανάρτηση στο Διαδίκτυο;
    Τι εξυπηρετεί αυτή η σύνθεση των Επιτροπών ελέγχου των έργων;
    Νομίζω ότι είναι προσβλητική για τα αιρετά όργανα της Αυτοδιοίκησης.