ΆΡΘΡΟ 14 Απαγόρευση Ανταγωνισμού

1. Απαγορεύεται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στα διευθυντικά στελέχη της Εταιρίας, και στο εν γένει προσωπικό της να ενεργούν για δικό τους λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτων, πράξεις που υπάγονται σε ένα από τους σκοπούς που επιδιώκει η Εταιρία και να μετέχουν ως εταίροι ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση σε προσωπικές ή άλλης μορφής εταιρίες ή κοινοπραξίες που έχουν συναφείς σκοπούς. Από τις ανωτέρω απαγορεύσεις εξαιρούνται οι θυγατρικές εταιρείες της Εταιρίας ή εταιρίες στο κεφάλαιο των οποίων αυτή συμμετέχει.

2. Σε περίπτωση παράβασης της παραπάνω διάταξης, η Εταιρία έχει δικαίωμα για αποζημίωση, σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφοι 2 και 3 του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει.

3. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια για εμπιστευτικά θέματα της Εταιρίας, των οποίων έλαβαν γνώση με την ιδιότητα τους ως Σύμβουλοι. Όλο το προσωπικό της Εταιρείας οφείλει να τηρεί τον εμπιστευτικό χαρακτήρα των εμπορικών πληροφοριών, οι οποίες περιέρχονται σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Σε περίπτωση παράβασης των υποχρεώσεων αυτών, η Εταιρία έχει δικαίωμα για αποζημίωση σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 2 και 3 του κ.ν. 2190/1920, επιφυλασσομένης και της εφαρμογής της Νομοθεσίας περί προστασίας του εμπορικού και βιομηχανικού απορρήτου. Το δικαίωμα αποζημιώσεως της Εταιρίας διατηρείται ανεξάρτητα από την ποινική ρήτρα που τυχόν θα προβλεφθεί σχετικώς στον Οργανισμό Προσωπικού της Εταιρίας ή στις συμβάσεις εργασίας.

4. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευθύνονται έναντι της Εταιρίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 22α και 22β του κ.ν. 2190/1920.