ΆΡΘΡΟ 13 Αποζημίωση Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

1. Στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου χορηγείται αποζημίωση, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 148 του ν. 4001/2011, η οποία βαρύνει την εταιρία.

2. Κάθε άλλη αμοιβή ή αποζημίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου βαρύνει την Εταιρία αν εγκριθεί με ειδική απόφαση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

3. Οποιαδήποτε παροχή πίστωσης (δάνεια, εγγυήσεις, κλπ) από την Εταιρεία σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο προσωπικό της ή και σε συζύγους ή άλλους συγγενείς τους μέχρι τρίτου βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, απαγορεύεται και είναι άκυρη.

  • 11 Οκτωβρίου 2011, 09:57 | Βασίλης Καραβίτης

    Γιατί δεν αναφέρεται εδώ ποιές θα είναι οι αποδοχές των μελών του ΔΣ, αλλά παραπέμπεται ο αναγνώστης σε νόμο, στον οποίο δεν έχει πρόσβαση; Μήπως για να καλυφθεί η (νέα) σπατάλη η οποία πρόκειται να γίνει με την ίδρυση ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗ δημόσιας εταιρίας-οπής διαρροής πόρων; ΝΤΡΟΠΗ!

  • 3 Οκτωβρίου 2011, 18:03 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗ ΣΙΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ. ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΖΗΜΙΕΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΛΛΑΖΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΕΙΟΙ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΣ,

  • 28 Σεπτεμβρίου 2011, 09:37 | Στέφανος

    Η αποζημίωση να είναι ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ, πχ όσο και ο μισθός ενός ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ δημοσίου υπαλλήλου