ΆΡΘΡΟ 9 Παραίτηση – Αναπλήρωση Μέλους Διοικητικού Συμβουλίου Προέδρου, Διεθύνοντος Συμβούλου

1. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναπληρώνονται εάν παραιτηθούν ή εκλείψουν για οποιονδήποτε λόγο ή ανακαλούνται με την ίδια διαδικασία που εκλέχθηκαν ή ορίστηκαν.

2. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο εκλείψει ο Διευθύνων Σύμβουλος, χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου εκτελεί προσωρινά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ή, αν συμπίπτουν οι ιδιότητες του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου στο ίδιο πρόσωπο, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που ορίζεται με απόφαση του, μέχρι την επιλογή ή τον διορισμό νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 11§3 και 13 §1 του παρόντος Καταστατικού.

3. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο εκλείψει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, χρέη Προέδρου εκτελεί προσωρινά ο Αντιπρόεδρος της Εταιρίας ή ο Διευθύνων Σύμβουλος, αν δεν συμπίπτουν οι ιδιότητες του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου στο ίδιο πρόσωπο. Αν εκλείψουν τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος και δεν έχει ορισθεί Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., τον Πρόεδρο αναπληρώνει άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που εξουσιοδοτείται από αυτό.

2. Σε περίπτωση έλλειψης, κωλύματος, ή απουσίας του Προέδρου του Δ.Σ της ΕΔΕΥ Α.Ε εκπροσωπείται από τον Αντιπρόεδρο, στην περίπτωση κατά την οποία έχουν ανατεθεί στον πρώτο τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 11, και σε περίπτωση έλλειψης, κωλύματος ή απουσίας αυτού, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο . Ο Πρόεδρος του Δ.Σ μπορεί με αποφάσεις τους να εξουσιοδοτεί μέλη του Δ.Σ να ενεργούν για λογαριασμό του και να τον εκπροσωπούν για συγκεκριμένη πράξη ή ενέργεια ή κατηγορία πράξεων ή ενεργειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του.