Δημόσια Διαβούλευση επι του κειμένου τριών (3) Διεθνών ανοικτών πλειοδοτικών διαγωνισμών για τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιων μεταλλευτικών χώρων στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στις Γεωγραφικές Ενότητες Κιλκίς και Ροδόπης

Φίλες και Φίλοι,

Δίνουμε σήμερα σε Δημόσια Διαβούλευση το κείμενο τριών (3) Διεθνών ανοικτών πλειοδοτικών διαγωνισμών για τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιων μεταλλευτικών χώρων στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στις Γεωγραφικές Ενότητες Κιλκίς και Ροδόπης.

Στόχος είναι μετά από πολλά χρόνια απουσίας ανάλογων πρωτοβουλιών να προχωρήσουμε σύμφωνα με το Κοινοτικό και Εθνικό Δίκαιο και σε πλήρη συμμόρφωση με τις αρχές αειφορίας και βιώσιμης αξιοποίησης του Ορυκτού Πλούτου της χώρας, σε ένα γόνιμο δημόσιο διάλογο για τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή ωφελιμότητα για τη χώρα.

Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ορθολογική αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Χώρας μας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, χωρίς καμιά έκπτωση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι δρομολογημένες και στοχευμένες πρωτοβουλίες, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό πυλώνα για στήριξη της εθνικής οικονομίας, τόσο αναφορικά με την αξιοποίηση νέων πλουτοπαραγωγικών πηγών, όσο και αναφορικά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Την προσπάθεια μας αυτή θα τη συνεχίσουμε με επιμονή και υπομονή, ώστε σύντομα με βάση επόμενα πορίσματα της αρμόδιας ειδικής Επιτροπής, να έχουμε τη δυνατότητα προκήρυξης και νέων περιοχών για την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου.». 

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου 2011. 

 Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις πολύτιμες απόψεις και τη συμμετοχή σας.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ