Ολοκλήρωση τησ Δημόσιας Διαβούλευσης

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στη διαβούλευση με θέμα των Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό. Τα σχόλια σας θα ληφθούν υπόψη

Εθνικός Ενεργειακός Σχεδιασμός – Οδικός Χάρτης για το 2050

Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα για διαβούλευση αναλυτικό κείμενο του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, που συνέταξε η Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού η οποία είναι άμισθη.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δίνοντας στη δημοσιότητα για διαβούλευση στις 4 Απριλίου τη σύνοψη του σχεδίου Οδικού Χάρτη Πορείας της Ελλάδας στο Τομέα της Ενέργειας με ορίζοντα το 2050,, ξεκίνησε τη διαδικασία διαλόγου σχετικά με τη χάραξη ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού οδικού χάρτη για τη χώρα μας μέχρι το 2050.
Ο ενεργειακός σχεδιασμός σε εθνικό επίπεδο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην πορεία υλοποίησης της αναπτυξιακής πολιτικής μιας χώρας, καθώς η δρομολόγηση και επιτυχής υλοποίησή του θα επηρεάσει το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και το πλαίσιο διαμόρφωσης τόσο γεωπολιτικών συνεργασιών, όσο και επενδυτικών δραστηριοτήτων.
Στο πλαίσιο αυτό, σε συνέχεια της διαδικασίας διαλόγου που ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, το ΥΠΕΚΑ με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη τα έως τώρα σχόλια δίνει σήμερα στη δημοσιότητα για διαβούλευση αναλυτικό κείμενο του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, στο οποίο βασίζεται η συνοπτική παρουσίαση του οδικού ενεργειακού χάρτη για το 2050.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

* Η διαβούλευση παρατείνεται μέχρι 29/6/2012