Άρθρο 09: Ισχύς

Η ισχύς του παρόντος ΠΔ αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • 7 Μαΐου 2012, 18:18 | Κασσιός Κων.

    Προκειμένου να γίνουν αντιληπτά για σχολιασμό τα μέτρα και οι λειτουργικοί όροι του Σχεδίου ΠΔ Εθνικού Πάρκου Παρνασσού θα πρέπει να αναρτηθούν μαζί με το παρόν Σχέδιο και όλα τα σχετικά Χαρτογραφικά υπόβαθρα (χάρτες κλίμακος 1/50000) όπου ευκρινώς να αναγράφονται οι Ζώνες κλπ προστασίας και λοιπών διαχειριστικών μέτρων μαζί με ονόματα θέσεων κλπ. Τότε μόνον μπορεί να αντιληφθεί κανείς έκταση, περιοχές και το μέγεθος και τα μέτρα των διαλαμβανομένων στο Σχέδιο.

    Στο παρόν Σχέδιο δεν αναφέρονται σε κανένα άρθρο μέτρα, τρόποι , χρόνοι και κίνητρα, αποκατάστασης των αλλοιωθέντων θέσεων ή περιοχών από χρήσεις και δραστηριότητες του παρελθόντος στο ΕΠ Παρνασσού, όπως π.χ «ορφανές μεταλλευτικές δραστηριότητες ,δανειοθάλαμοι , δρόμοι κλπ» .

    Στο παρόν ακόμα Σχέδιο ΠΔ Αρθ.3 παρ.2 .όπου γράφεται… «Η συστηματική παρακολούθηση οικολογικών «παραμέτρων»…..κλπ . Αντ’αυτου θα πρέπει να αναγραφεί¨:
    » Η συστηματική παρακολούθηση οικολογικών «μεταβλητών».
    άλλη είναι η έννοια και χρήση της ΄παραμέτρου΄(σταθερή τιμή στο χρόνο) και άλλη της ‘μεταβλητής’ όπως συμβαίνει στη φύση και οικοσυστήματα.