Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

 • 20 Μαΐου 2010, 23:52 | δημητρης

  Υποπτευομαι οτι η διαβουλευση ειναι μια χαμενη υποθεση για τους κυνηγους.
  Ειμαι ενας απο τους 250000 κυνηγος της χωρας μας και ζητω την αποσυρση του αρθρου 7 παραγραφος 3 για την προστασια του Υμητου.

 • 20 Μαΐου 2010, 22:28 | Διαμαντής

  Εντυπωσιακό!
  Η αγαπητή moderator έσπασε την απεργία για να αφαιρέσει τη δυνατότητα «voting» και μόνο!!
  Θα μπορούσατε να δημοσιεύσετε τουλάχιστον και τα δεσμευμένα μηνύματα αγαπητή. Τη σπάσατε που τη σπάσατε την απεργία…
   
  Τόση δημοκρατία πως θα την αντέξουμε;

 • 20 Μαΐου 2010, 22:24 | μιλτιαδης KOS

  ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΙΒΗ ΚΑΙ ΜΕΙΜΑΙ28 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ  ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΚΛΙΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΡΧΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΙΜΑΣ ΛΥΝΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΚΛΙΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΙΝΟ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΙΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ Υ.Σ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΙΣΕΙ ΤΟΚΥΝΗΓΙ

 • 20 Μαΐου 2010, 22:19 | μιλτιαδης KOS

  ΜΕ ΛΕΝΕ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΠΝΕΕΙ  ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ ΕΚΕΙ Υ.Σ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΙΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

 • 20 Μαΐου 2010, 22:20 | μιλτιαδης KOS

  ΕΙΜΑΙ ΟΜΙΧΑΛΗΣ 13
   ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟ ΣΑΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΤΟΚΛΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΟΛΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΡΧΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑΚΛΙΣΩ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΩ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ Υ.Σ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΙΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ