Κανονιστικό Πλαίσιο – Σχεδιασμός και Πολεοδομική Οργάνωση περιοχής της Ν. Φιλαδέλφειας Αττικής για τη δημιουργία Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού

1. Έκταση συνολικού εμβαδού 29.121 τμ. περίπου, η οποία βρίσκεται στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Αττικής, όπως αυτή ρυθμίζεται με τις διατάξεις του παρόντος και εμφαίνεται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα της παραγράφου 4 του άρθρου αυτού, παραχωρείται κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως» που ιδρύθηκε με την αριθμ. 3844/1924 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με έδρα την Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής, για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού και την ανέγερση στην παραπάνω έκταση Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού με την επωνυμία «Αγία Σοφία – Νέα Φιλαδέλφεια».

2. Για την εκπλήρωση των σκοπών της παραχώρησης της παραγράφου 1 και των ειδικότερων υποχρεώσεων που αναλαμβάνει το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με τη σύμβαση της παραγράφου 3, το τελευταίο δύναται να αποδέχεται δωρεές ή χορηγίες από τρίτους, να εκχωρεί δικαιώματα και υποχρεώσεις σε τρίτους, να συμβάλλεται με αυτούς και εν γένει να προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια που συντείνει στην εκπλήρωση των σκοπών της παραγράφου 1. Οι διατάξεις των παραγράφων 2,3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 67 του ν. 2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄) δεν εφαρμόζονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του άρθρου αυτού.

3. Επίσης, για την εκπλήρωση των σκοπών της παραχώρησης και την υλοποίηση των δράσεων που αναφέρονται στους καταστατικούς σκοπούς των συμβαλλομένων, περιλαμβανομένης και της ανέγερσης, συμπλήρωσης, αναβάθμισης και επέκτασης αθλητικών εγκαταστάσεων, ο οικείος Δήμος, η οικεία Περιφέρεια, Ιδρύματα, το Δημόσιο ή άλλοι φορείς του δημόσιου τομέα της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του ν. 1256/1982 δύνανται να υπογράφουν με το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ειδικές προγραμματικές συμβάσεις αθλητικής ανάπτυξης, στις οποίες ορίζεται το αντικείμενο της σύμβασης, ο σκοπός και το περιεχόμενο των μελετών, των έργων, των προγραμμάτων ή των υπηρεσιών, ο προϋπολογισμός τους, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων, το τυχόν χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της σύμβασης, οι εισφορές, οι πόροι από τους οποίους θα καλυφθούν οι αναλαμβανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις, το όργανο παρακολούθησης της εφαρμογής της και οι αρμοδιότητές του, οι ρήτρες σε βάρος του συμβαλλόμενου που παραβαίνει τους όρους της σύμβασης και η διάρκεια αυτής και κάθε θέμα σχετικό με την υλοποίηση, εφαρμογή, διαχείριση και λειτουργία του αντικειμένου της σύμβασης. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 100 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄).

4. Στην περιοχή της παραγράφου 1 του παρόντος, εγκρίνεται η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Ν. Φιλαδέλφειας με την επέκταση και τη μετατόπιση ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών, όπως οι ρυθμίσεις αυτές φαίνονται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα σε κλίμακα 1:500 που θεωρήθηκε από τον …. του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το οποίο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με τον νόμο αυτό στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στην περιοχή αυτή καθορίζονται οι ακόλουθοι όροι και περιορισμοί δόμησης και οι ακόλουθες επιτρεπόμενες χρήσεις γης:

Α. Όροι και περιορισμοί δόμησης

α. Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 27 μέτρα.
β. Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος απολήξεων κλιμακοστασίων: 2,7 μέτρα (πέραν του ανώτατο επιτρεπόμενου ύψους κτιρίων)
γ. Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος στεγάστρων: 30 μέτρα
δ. Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος πυλώνων ανάρτησης στεγάστρων: 40 μέτρα.
ε. Ανώτατος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης: 1,2
στ. Ανώτατο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης: 60%

Β. Επιτρεπόμενες χρήσεις γης

α. Αθλητικές χρήσεις με τις βοηθητικές τους εξυπηρετήσεις (αποδυτήρια, χώροι υγιεινής, ιατρεία, σουίτες VIP, φυσιοθεραπευτήρια, γραφεία προπονητών και διαιτητών, γραφεία διοίκησης και προσωπικού, αποθήκες, συνεργεία, χώροι ελέγχου και χειρισμού των εγκαταστάσεων, χώροι TV και CCTV κλπ), συνοδευτικές χρήσεις των κυρίως αθλητικών χρήσεων (χώροι μέσων μαζικής ενημέρωσης, χώροι αναψυχής και εστίασης αθλητών, προπονητών, διαιτητών, αίθουσες συσκέψεων και προβολών, γραφεία εξυπηρέτησης ομάδων, χώροι άθλησης και υγιεινής, γυμναστήριο, spa, χαμάμ, κλπ, χώροι εξυπηρέτησης θεατών και επισήμων, κυλικεία, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων), καθώς και οι ακόλουθες συμπληρωματικές λειτουργίες: πολιτιστικές χρήσεις (μουσεία κλπ), χώροι αναψυχής, εμπορικά καταστήματα (με εξαίρεση τις υπεραγορές και τα πολυκαταστήματα) και καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών, εκθεσιακοί χώροι, εστιατόρια. Ο ανώτατος συντελεστής δόμησης των ανωτέρω επιτρεπόμενων χρήσεων για τις συμπληρωματικές λειτουργίες, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 15% του ανώτατου επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης.

β. Ο επιτρεπόμενος αριθμός των θέσεων στάθμευσης των αυτοκινήτων oρίζεται συνολικά στις εκατόν ογδόντα θέσεις για την περιοχή που ρυθμίζεται με το παρόν και σε διακόσιες θέσεις στάθμευσης, οι οποίες πρέπει να βρίσκονται σε ακίνητο, ιδιόκτητο ή μισθωμένο, που να μην απέχει από τις εξυπηρετούμενες εγκαταστάσεις πλέον των πεντακοσίων μέτρων. Η προβλεπόμενη από το άρθρο 1 του ν. 960/1979 συμβολαιογραφική δήλωση των θέσεων στάθμευσης των εγκαταστάσεων που προβλέπονται στο άρθρο αυτό, μπορεί να γίνεται για λογαριασμό του κυρίου του ακινήτου από τον παραχωρησιούχο φορέα. Συμβολαιογραφικές πράξεις που αφορούν την παραχώρηση σε κοινή χρήση τμήματος της παραπάνω έκτασης ή τη σύσταση δουλείας επί αυτής ή άλλων εμπράγματων δικαιωμάτων μπορούν επίσης να γίνονται για λογαριασμό του κυρίου του ακινήτου από τον παραχωρησιούχο φορέα ή τον έλκοντα εξ αυτού δικαιώματα.

γ. Στους υπόγειους χώρους των εγκαταστάσεων, ανεξαρτήτως χρήσεων, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 11 παρ. 1.1 και 1.2 της απόφασης 3046/304/89 (ΦΕΚ 59 Δ) και ο προβλεπόμενος φορέας είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το ύψος των υπόγειων χώρων δύναται να υπερβαίνει τα 3 μέτρα.

δ. Για την λειτουργική ενσωμάτωση των επιτρεπόμενων χρήσεων στον αστικό ιστό, επιτρέπεται επίσης η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και των περιμετρικών πεζοδρόμων με την πραγματοποίηση εκσκαφών έως 5 μέτρα και επιχώσεων έως 2 μέτρα, μη εφαρμοζομένης της παραγράφου 4 του άρθρου 15 του ν. 4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α΄). Το τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης β της παραγράφου 6 του άρθρου 17 καθώς και οι αποστάσεις που ορίζονται στην υποπερίπτωση ω της περίπτωσης Β της παραγράφου 8 του άρθρου 17 του ν. 4067/2012 δεν έχουν εφαρμογή.

5. Οι περιβαλλοντικοί όροι για την δημιουργία των εγκαταστάσεων, εγκρίνονται κατά τις ισχύουσες διατάξεις, ύστερα από την υποβολή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στην οποία θα προβλέπονται πρόσθετοι ειδικοί όροι περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς και τα πρόσφορα και κατάλληλα αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία σχετίζονται ιδίως με την πύκνωση και επαύξηση των χώρων πρασίνου στο υπόλοιπο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, με την εντατικοποίηση της συνοχής, της συνέχειας και της λειτουργίας του άλσους, ως δασικού οικοσυστήματος, την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας του και κάθε συναφές μέτρο που διασφαλίζει την αναγκαία αντιστάθμιση και αποκαθιστά το περιβαλλοντικό ισοζύγιο στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

6. Οι άδειες δόμησης για την ανέγερση των κτιρίων και εγκαταστάσεων χορηγούνται από την Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 33 του ν. 3492/2006.

7. Οι διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 3044/2002, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με την παράγραφο 1 του άρθρου 11 του ν. 3207/2003, καθώς και οι διατάξεις του άρθρου 65 του ν. 4042/2012 (ΦΕΚ 24 Α΄) καταργούνται από τότε που ίσχυσαν.

  • 28 Φεβρουαρίου 2014, 12:30 | ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΡΓΟ.

    ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ ΠΑΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν.2725/1999 ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.

    Η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΤ’ ΑΠΟΚΟΠΗ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ);

    Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΙΚΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΤΟ ΝΟΙΚΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ;

    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.»;

    ΣΕ ΟΛΑ Τ’ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

  • 28 Φεβρουαρίου 2014, 03:37 | Αεκ της Καρδιάς

    Όποιος ζητάει να γίνει γήπεδο κατα παρέκκλιση του νόμου και του παραχωρτηρίου του 1934 των 26,5 στρεμμάτων προς την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπολιτών απλά δεν θέλει να γίνει το γήπεδο και όλες αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις που ζητούνται μου φαίνονται τελείως προσχηματικές. Γήπεδο στα 29,3 στρέμματα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ γιατί απλά ακόμα και να περάσει από τη βουλή νομοθετική ρύθμιση με οποιαδήποτε προσφυγή στο ΣτΕ θα ακυρωθεί πάλι όπως και το 2004. Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να φέρουν σχέδια για γήπεδο στα 26,5 στρέμματα??? ΗΜΑΡΤΟΝ!!!! Το άλσος είναι δασική έκταση και δεν δύναται να παραχωρηθεί ούτε μισό μέτρο του, συνταγματικά. Μην τρέφουμε αυταπάτες… Καταρχήν με οποιαδήποτε παραχώρηση ή αλλαγή χρήσης χώρου του άλσους παύει να ισχύει το παραχωρητήριο του υπουργείου Γεωργίας προς τον Δήμο και χάνει αυτός κάθε δικαιοδοσία πάνω σε ολόκληρη την έκταση του. Οπότε τι να λέμε τώρα… ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 26,5 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ!

  • 28 Φεβρουαρίου 2014, 01:23 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Πραγματικά είναι λυπηρό να διαβάζεις ένα σωρό δικαιολογίες για να μην γίνει ένα τέτοιο έργο,την στιγμή που είναι πασιφανές οτι αυτοί οι «δήθεν» που κόπτονται για το καλό της πόλης,κρύβονται πίσω απο «αισχρά» μικροπολιτικά παιχνίδια.
    Αναφέρουν ορισμένοι οτι κινδυνεύει το άλσος,θα κοπούν δέντρα κλπ…απορώ αυτοί οι ίδιοι έχουν περάσει καθόλου από κει να δούν την κατάστασή του τώρα;σκουπίδια,ναρκωτικά,πλήρης ερημοποίηση και εγκατάλειψη κατά τα άλλα χώρων αναψυχής…ένας κίνδυνος πραγματικός για τα παιδιά και οικολογική βόμβα είναι κύριοι την στιγμή που μιλάμε η περιοχή γύρω απο το γήπεδο…να σημειώσω δε, οτι η ΑΕΚ έχει δεσμευτεί με ΕΠΙΠΛΕΟΝ δενδροφύτευση στο άλσος και πύκνωση του,αλλά και στην πλήρη διαμόρφωση του,ώστε να γίνει και πάλι ο χώρος που ξέραμε δεκαετίες πριν,όπου ερχόντουσαν άνθρωποι απο όλη την Αττική,έτσι απλά για μια βόλτα…πάμε παρακάτω…
    Αναφέρουν ορισμένοι τον ενδοιασμό τους για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου…τα πράγματα είναι απλά…το γήπεδο άνηκε,ανήκει και θα ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ.Η «μάνα» ΑΕΚ όφειλε να διευκολύνει την ομάδα ποδοσφαίρου που είναι άστεγη έντεκα χρόνια τώρα.Συστήθηκε μια εταιρεία,που στην ουσία μπορεί κάποιος να την χαρακτηρίσει «θυγατρική» της ερασιτεχνικής.Η ερασιτεχνική θα έχει έσοδα και μάλιστα ικανοποιητικότατα,σε βαθμό που θα εξασφαλίζεται εύκολα η βιωσημότητα όλων των άλλων τμημάτων της.Αλλά το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της θα πηγαίνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα,όπως γινόταν και επι Γκούμας,γιατί έτσι πρέπει,μιάς και έχει περισσότερες ανάγκες.Τώρα για τα υπόλοιπα τμήματα της ΑΕΚ,να θυμήσω οτι έχει δρομολογηθεί η λύση του Γαλατσίου για 50 χρόνια…όλα τα τμήματα στεγασμένα σε ένα πραγματικό παλατάκι…άρα μην ακούμε για τις τύχες των άλλων τμημάτων της ΑΕΚ,γιατί απλά δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα..ειδικά και με αυτή την ισχυρή ερασιτεχνική που υπάρχει τώρα και δεν αφήνει τίποτα απολύτως στην τυχη του…
    Αναφέρουν κάποιοι άλλοι το πρόβλημα της όχλησης,του πάρκινγκ κτλ…και εδώ τα πράγματα είναι πολυ απλά…ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΣΑΣ…τι να κάνουμε τώρα;ας φρόντιζαν οι τοπικοί άρχοντες να μην επιτρέψουν την κατασκευή πολυκατοικιών 5 μέτρα απο το γήπεδο.Ούτως η άλλως όμως η υπογειοποίηση του δρόμου μπροστά απο το γήπεδο και η μετατροπή του σε χώρο πρασίνου,περιπάτου,πολιτιστικών δρώμενων κτλ νομίζω οτι θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και όχι το αντίθετο..σε συνδυασμό πάντα με την κατασκευή πολυάριθμου πάρκινγκ,το οποίο θα μπορούν να το χρησιμοποιούν όλη την βδομάδα και οι γύρω κάτοικοι…επίσης να προσθέσω εδώ οτι τα φαινόμενα βίας που αναφέρονται,αυτά θα είναι μηδαμινά.λόγω της γνωστής απαγόρευσης των μετακινήσεων οπαδών εδώ και πολλά χρόνια…
    Λοιπόν κύριοι οφείλουμε όλοι να σταθούμε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται,γιατί μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει η κατασκευή αυτή στον δήμο.Πολιτιστικά,Οικολογικά,Οικονομικά…παντού θετικά…νέες θέσεις εργασίας,κέντρο πολιτισμού και μνήμης (γιατί λαός που ξεχνάει την ιστορία του και το παρελθόν του δεν έχει μέλλον…αυτό για κάποιους που ειρωνεύονται τις ευαισθησίες που έχουμε ως σύλλογος),ανάσα στην πονεμένη εμπορικά πόλη (την στιγμή που οι εμπορικοί χώροι στο γήπεδο θα ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΩΣ ΜΗΔΑΜΙΝΟΙ),άπλετος χώρος διασκέδασης για τα παιδάκια,αναβάθμιση του άλσους και όλα αυτά σε συνδυασμό με μια κατασκευή που πληροί στο έπακρο όλες τις νομοτεχνικές και οικονομοτεχνικές προυποθέσεις με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον…λοιπόν φτάνει πια με τα «παιχνιδάκια» εις βάρος αυτής της ιστορικής ομάδας που έχει κάνει γνωστή την πόλη ανα τον κόσμο.ψηφίστε το νομοσχέδιο ΧΘΕΣ

  • 28 Φεβρουαρίου 2014, 00:28 | Νίκος Παπαδάκης

    Το γήπεδο πρέπει να γίνει λένε όσοι αγαπάνε τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Όσοι δεν θέλουν να έχουμε ποδόσφαιρο δικαιούνται φυσικά να είναι εναντίον.
    Η αριστερά θέτει θέμα «μαζικού αθλητισμού κατά επαγγελματικών σωματείων». Έχει δίκιο αλλά και άδικο μαζί. Ο μαζικός αθλητισμός είναι μέγα θέμα και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μαζικό αθλητισμό, για αυτό και πάμε προς τα πίσω (αθλητικά) αντί προς τα εμπρός.
    Σαν ΑΕΚ δεν έχουμε παρά ένα οικόπεδο 100×50 -που θέλουμε να κάνουμε την συγκεκριμένη κατασκευή σ’ αυτό. Πως θα φτιάξουμε τον μαζικό αθλητισμό μόνοι μας για όλη την Ελλάδα ; Αυτό είναι μία εθνική προσπάθεια.
    Στην πραγματικότητα όλοι θέλουμε τα παιδιά να παίζουν μπάλα γιατί έτσι θα βγουν τα νέα ταλέντα, αλλά και τα παιδιά θέλουν να υπάρχουν μεγάλοι σύλλογοι στους οποίους ελπίζουν να ενταχθούν κάποια μέρα.

  • 27 Φεβρουαρίου 2014, 22:29 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

    Σαφέστατα το υποβαθμισμένο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας χρειάζεται θετικό ισοζύγιο στην προσθήκη πράσινου .Η έλευση της ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου είναι ευκαιρία να αποκτήσει ζωή η Φιλαδέλφεια και το άλσος.
    Όποιος δει αντικειμενικά την πρόταση της ΑΕΚ δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι το Άλσος και ο κόσμος που το χρησιμοποιεί κερδίζει από αυτό .
    Αυτό που θα ήθελα να καταθέσω εγώ είναι στην πρόταση για την επιλογή των φυτών προς φύτευση.

    Το άλσος έχει ανάγκη από την αύξηση της βιοποικιλότητας καλό θα ήταν λοιπόν να μην μπουν πεύκα (υπάρχουν είδη αρκετά ) τα οποία είναι και πυρόφυλλα .
    Θα μπορούσαμε να βάλουμε αειθαλή δέντρα όπως Αριές , κέρδους ,χαρουπιές και πλατύφυλλα φυλλοβόλα Ακακία Κωνσταντινουπόλεως, (αυτή και εάν πρέπει να μπει) μιμόζες, κουτσουπιές ,Ιπποκαστανιές, Σφενδάμια κ.α τα οποία και είναι ανθεκτικά αλλά προσφέρουν και αισθητική αναβάθμιση του χώρου .Δεν θα υπάρξει πρόβλημα εγκατάστασης καθότι θα αρδεύονται.

    Αυξάνοντας την ποικιλία των φυτών βελτιώνουμε την εικόνα του δάσους και όχι μόνο. (περισσότερα αναφέρω πιο κάτω).
    Τα φυτά θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερα για την πιο άμεση αλλαγή στην αισθητική της παρέμβασης (αλλά αυτό είμαι σίγουρο ότι θα γίνει από την ίδια την εταιρία).
    Ο φυτευτικός σύνδεσμος 3 Χ 3 θεωρητικά είναι σωστός πρακτικά όχι γιατί τα συγκεκριμένα είδη μεγαλώνοντας η κόμη τους καλύπτει η μια την άλλη και δημιουργούνται στρεβλώσεις λόγο έντονης σκίασης και ανταγωνισμού.
    Για τον λόγο αυτό θα μπορούσανε να μπούνε σε μεγαλύτερες αποστάσεις ώστε να μπορεί να περνά περισσότερο φως ανάμεσα στον υπόροφο.
    Έτσι δίνουμε την ευκαιρία στα φυτά του υπορόφου να μεγαλώσουν και να βελτιώσουμε την βιοποικιλότητα, έχοντας καταφέρει μεγαλύτερη μίξη φυτών. Αυτό θα έχει σας αποτέλεσμα την δημιουργία ενός μικτού δάσους το οποίο θα είναι λιγότερο ευάλωτο σε εξωτερικούς παράγοντες και θα μας παρέχει περισσότερα οφέλη.
    Άλλη παρατήρηση είναι ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικά φυτώρια στην περιοχή αλλά Garden center τα οποία δεν παράγουν φυτά αλλά μεταπωλούν φυτά.
    Αυτό όμως δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα γιατί από οποιαδήποτε περιοχή του λεκανοπεδίου η μη που υπάρχουν μεγάλοι έλληνες παραγωγοί και να έρθουν τα φυτά δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην διαδικασία φύτευσης.
    ΑΕΚ καλώς να ορίσεις στο σπίτι σου.
    Γκουνίδης Παναγιώτης Δασοπόνος (Διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος).
    Υποψήφιος με τον συνδυασμό ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ με επικεφαλής τον Χάρη Τομπούλογλου

  • 27 Φεβρουαρίου 2014, 19:45 | Αλέξανδρος Μουράτογλου

    Επιτέλους σε αυτή την χώρα, για 1 φορά να πραγματοποιηθεί ένα έργο χώρις καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά κολλήματα. Να αποδείξει το ελληνικό κράτος οτι αλλάζει, οτι είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα συμβάλλει στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου. Δεν μπορούμε να κολλάμε κάθε φορά σε «δήθεν» οικολογικές ευαισθησίες, τις οποίες εκφράζουν κάποιες μειοψηφίες και οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και επιπλέον δεν βλέπουν την ευεργετική επίδραση που θα έχει το συγκεκριμένο έργο σε ολή την περιοχή καθως και στο άλσος το οποίο αυτην την στιγμή μαραζώνει. Δείτε λίγο την γενική εικόνα και μην κολλάτε σε κάθε λεπτομέρεια. Σε μια Ελλάδα που μαραζώνει, σε μια εποχή που δεν κουνιέται φύλλο σε οικονομικό επίπεδο, το «κόσμημα» αυτο θα αλλάξειτην ψυχολογία των κατοίκων της περιοχής και θα ανεβάσει στα ουράνια τις εκατονταδες χιλιάδες των φίλων της ΑΕΚ που τόσα χρόνια ζουν και αναπνέουν να δουν ξάνα το γήπεδο τους στον χώρο που ανήκει ιστορικά.

  • 27 Φεβρουαρίου 2014, 19:15 | Αλεξανδρος

    Αγαπητοί συμπολίτες ,

    Δεν μας ενδιαφέρει ουδόλως η άποψη σας αν θέλετε ή όχι να γίνει το γήπεδο λόγω κομματικών/ οπαδικών ή άλλων ειδών καπρίτσιων όπως της κυρίας Βύρνας που διατυπώθηκε παρακάτω … Εφ όσων οι συντελεστές δόμησης του γηπέδου είναι μέσα στα όρια που προβλέπει η νομοθεσία και η κατασκευή δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, τότε το γήπεδο πρέπει να γίνει ΧΘΕΣ !

    Ένας αγανακτισμένος ιδιοκτήτης καταστήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια

  • 27 Φεβρουαρίου 2014, 14:48 | Ένωση Γονέων Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας

    Προς: κ. Σγουρό , Περιφερειάρχη Αττικής

    Κοινοποίηση: 1. Δήμαρχο κα Γαϊτανά- Αποστολάκη και Δημοτικούς Συμβούλους

    Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

    2. Πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Μελισανίδη

    3. Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ανδριανό

    4. A.E.K.

    5. Όλους τους ενδιαφερόμενους
    Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

    Όπως όλος ο κόσμος, πληροφορηθήκαμε και εμείς από τις εφημερίδες το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Μάλιστα παρευρέθηκε και αντιπρόσωπός μας στο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στο Δήμο μας για την ψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης. Παρότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα αυτό (συζήτηση στη επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου, όπου συμμετέχουν οι κοινωνικοί φορείς του Δήμου μας, μεταξύ αυτών και η Ένωση Γονέων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας) πριν εισαχθεί για ψήφιση το τόσο σημαντικό αυτό θέμα για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας στο Δ.Σ., θα θέλαμε με αυτή την ανοιχτή μας επιστολή να τοποθετηθούμε κάνοντας εποικοδομητικές προτάσεις επί του θέματος με βάση τις ανάγκες άθλησης και το δικαίωμα στη μάθηση και στον πολιτισμό των παιδιών μας:

    1. Ως γνωστό …

    μετά την κατεδάφιση του γηπέδου της ΑΕΚ, ο Δήμος μας είναι ο μοναδικός στην Αττική (ίσως και σε όλη την Ελλάδα) που δεν έχει γήπεδο ποδοσφαίρου-στάδιο κατάλληλο για άθληση και διεξαγωγή αγώνων που να διατίθεται στη νεολαία και τους φιλάθλους του Δήμου μας. Επίσης η ΑΕΚ δεν διαθέτει κλειστό γυμναστήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό και για τα παιδιά της ΑΕΚ αλλά και για τα παιδιά των άλλων αθλητικών σωματείων, τα οποία είτε εξαναγκάζονται να ταξιδεύουν χιλιόμετρα καθημερινά για να βρουν γήπεδο ποδοσφαίρου ή στάδιο για αθλήματα στίβου, είτε διασκορπίζονται σε μικρά και ακατάλληλα για αγώνες κλειστά σχολικά γυμναστήρια του Δήμου μας για τα υπόλοιπα αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ κ.λπ.), με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να στερούνται το δικαίωμα της άθλησης που απολαμβάνουν οι νέοι όλων των άλλων Δήμων της Αττικής , αλλά ίσως και του τελευταίου χωριού της επικράτειας. Επειδή στο προβλεπόμενο σχέδιο που παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. από τον κ. Μελισανίδη και τους συνεργάτες του δεν προβλέπονται βοηθητικά γήπεδα, θα σας παρακαλούσαμε να επανεξετάσετε τα σχέδιά σας, ώστε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου ή κοντά σε αυτό να προβλεφθούν και να κατασκευαστούν βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου με στίβο και κλειστό γυμναστήριο με λίγες κερκίδες που θα εξυπηρετούν τα τοπικά σωματεία, τα σχολεία αλλά και τις ακαδημίες της ΑΕΚ.

    2. Να υπάρχει πρόβλεψη υποχρέωσης της ιδιοκτήτριας του Γηπέδου της ΑΕΚ να διαθέτει το γήπεδο και τους βοηθητικούς χώρους του για σχολικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της τοπικής κοινωνίας δωρεάν.

    3. Να μην επηρεαστεί αρνητικά από τη κατασκευή του νέου γηπέδου η προβλεπόμενη ανέγερση σε όμορο απαλλοτριωμένο από τον Ο.Σ.Κ. οικόπεδο του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου για ΑΜΕΑ.

    4. Να προβλεφθούν όλες οι απαραίτητες κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα κοντινά σχολεία και φροντιστήρια όπου φοιτούν καθημερινά και να υπάρχει πρόβλεψη προστασίας της ασφάλειάς τους από επεισόδια που συνήθως συμβαίνουν έξω από τα γήπεδα.

    5. Και τέλος αν θέλετε να κάνετε την υπέρβαση και να ακολουθήσετε το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που σέβονται ιδιαίτερα τον μαθητή-αθλητή, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις υποστήριξης του δικαιώματος της παιδείας σε νέους αθλητές-ταλέντα, μπορείτε να δημιουργήσετε παραπλεύρως του γηπέδου ένα πρότυπο σχολικό κτίριο το οποίο θα λειτουργεί ως «αθλητικό Γυμνάσιο και Λύκειο» καταρχάς για τα παιδιά των ακαδημιών της ΑΕΚ (ιδέα που πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστική σε παιδιά-αθλητές από όλη την Ελλάδα, ίσως γιατί όχι και από το εξωτερικό, και θα αποτελεί ταυτόχρονα και ένα μόνιμο παράγοντα τόνωσης της τοπικής αγοράς). Το πρότυπο αυτό σχολείο, μοναδικό στην Ελλάδα, μπορεί να παραχωρεί ακόμα υποτροφίες σε αθλητές του Δήμου μας που οι οικογένειές τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μάθησης των παιδιών τους λόγω της μεγάλης συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης. Κάτι τέτοιο το έχει ανάγκη τόσο ο ελληνικός αθλητισμός, όσο και η νεολαία μας και εν τέλει θα εξαναγκάσει και άλλες ομάδες να προσέξουν περισσότερο το πνευματικό επίπεδο των αθλητών τους ώστε να μην αφήνονται προικισμένοι και φτωχοί αθλητές των ακαδημιών στο έλεος της αμάθειας, εγκαταλείποντας το σχολείο. Ας μη ξεχνάμε αυτές τις δύσκολες εποχές το «Νους υγιής εν σώματι υγιή».

    Με εκτίμηση,
    Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

    Τάσος Κωνσταντινίδης Έλενα Γούλα

  • 27 Φεβρουαρίου 2014, 13:34 | ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΟΣΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ (ΠΕΜΠΤΗ 13:30) ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.

    Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΨΑΡΑΚΗ ΕΘΙΞΕ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ.
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΤΥΠΟΥ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΕΝΑ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ.

    ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ 56 ΠΑΡ.2-4 ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ 67 ΠΑΡ.1 ΤΟΥ Ν.2725/1999 («ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ»).Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ Α.Ε.Κ., ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ».

    ΓΙΑΤΙ;

    ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.Κ.;

    ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ/ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ;

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ;

    ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ;

    ΚΑΙ ΜΗ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ, ΑΦΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤ.

    ΚΑΤΑ Τ’ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΟΛΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Ν.2725/1999.

  • 26 Φεβρουαρίου 2014, 13:09 | Γεωργίου

    Για όσους διαφωνούν με την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ προβάλλοντας ως επιχειρήματα ότι είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή, κοντά σε σπίτια, ας ρίξουν μια ματιά στο δικτυακό τόπο
    http://www.whoateallthepies.tv/videos/141447/real-madrid-unveil-four-swanky-potential-designs-for-new-bernabeu-stadium-photos-video.html να δούν το νέο γήπδο Μπερναμπέου, τον κολοσσό αυτό της ΡΕΑΛ Μαδρίτης των 80.000 θέσεων. Όπως η ΡΕΑΛ, έτσι και η ΑΕΚ και ο ΠαναθηναΪκός, το σπίτι τους πρέπει να το κάνουν στον τόπο τους, εκεί που είναι ριζωμένη ιστορία τους. Η ΑΕΚ είναι εκεί από το 1924, ενενήντα χρόνια τώρα. Άλλωστε, όπως προκύπτει από το νομοσχέδιο, το νέο γήπεδο δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη σχεδίαση που ματαιώθηκε. Έχει μικρότερο συντελεστή δόμησης ακόμη και από αυτόν που ισχύει για την γύρω περιοχή και μικρότερο όγκο αφού δεν περιλαμβάνει πολυκαταστήματα, πολυκινηματογράφους και άλλες εντατικές εμπορικές χρήσεις. Θα είναι ένα αμιγώς αθλητικό-πολιτιστικό έργο. Ας μείνουν λοιπόν στην άκρη οι γκρινιες των λίγων αυτών που το μάχονται με ιδιοτελή κριτήρια και ας προσπαθήσουν να δουν με ανοιχτό μυαλό το όφελος που θα έχει η περιοχή αλλά και το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας που θα αναβαθμιστεί με τις επεμβάσεις που δεσμεύεται με το σχέδιο νόμου να πραγμοτοποιήσει η ΑΕΚ.

  • 26 Φεβρουαρίου 2014, 11:11 | δημητρης

    πραγματικα πιστευω οτι ηρθε η ωρα να αποκτησει η αεκ το δικο της γηπεδο και το οποιο θα σεβεται απολυτα τους πολεοδομικους και περιβαλλοντικους ορους!!γινεται μια οργανωμενη προσπαθεια απο τους ανθρωπους που εχουν αναλαβει να τρεξουν το εργο και απο αυτα που διαβαζω ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι ενα εργο πνοης για την περιοχη.

  • 26 Φεβρουαρίου 2014, 10:21 | Γιωργος Παπαδοπουλος

    Μιλανε για φασαρια και για επεισοδια ορισμενοι εδω περα.. Λες και ζητησαμε να μας δωσουν οικοπεδο στην ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, παιδια ξεχνατε κατι το οποιο ειναι και το πιο βασικο, ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ εκει ηταν και εκει θα ειναι ξανα το γηπεδο μας, ειχαμε το γηπεδο πολυ πριν παρετε σπιτια εκει περα.. Το γηπεδο σεβεται τον νομο και το περιβαλλον οποτε δεν θα υπαρξει προβλημα, προβληματα για τυχον φασαριες και βαβουρα δεν μας αφορουν.. Επισης 1 φορα τις 15 μερες θα παιζουμε ηρεμηστε.. Να το βαλετε στο μυαλο σας οσο ειναι νωρις και να αφησετε τις δικαιολογιες τις πλακας, ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ!

  • 26 Φεβρουαρίου 2014, 05:51 | Δημήτριος Ανδρόνικος

    Είναι προφανες, ότι η κατασκευη του νεου γηπεδου της ΑΕΚ στη περιοχη, θα είναι μια πολύ σημαντικη εξελιξη, η οποία θα λειτουργησει και ως (ετεροχρονισμένη) δικαίωση για τον ιστορικό σύλλογο της ΑΕΚ.

    Επίσης μην ξεχναμε ότι η ΑΕΚ και το γηπεδο της, είναι κομματι αυτής της ομορφης γειτονιάς για πάρα πολλες δεκαετιες.

    Η αναπλαση του Αλσους, την οποία απ ότι διαβαζω εγγυάται η ΑΕΚ, καθως και οι χρησιμες κυκλοφοριακές ρυθμισεις, που θα προκύψουν, θα συμβάλλουν στη βελτιωση της ποιοτητας ζωης.

    Αν και δεν είμαι οπαδος (είμαι απλα φίλαθλος χωρις φανατισμο), θεωρω ότι είναι σωστο, δικαιο και ωφέλιμο για την ευρύτερη περιοχη, η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του νεου ΓΗΠΕΔΟΥ της ΑΕΚ.

    Είναι κατι που αξιζει να γινει για τον ιστορικο αυτό συλλογο, του οποίου οι αθλητες εχουν δοξασει την Ελλαδα.

  • 25 Φεβρουαρίου 2014, 23:39 | Νίκος

    Επιπλέον η υπογειοποίηση του δρόμου έμπροσθεν του γηπέδου θα ανακουφίσει συγκοινωνιακά τα μέγιστα την περιοχή αφού θα εξασφαλίσει συνεχή ροή των αυτοκινήτων, πράγμα σημαντικό και κατά τις καθημερινές και θα προσφέρει χώρο περιπάτου και ασφαλούς και ευχερούς κίνησης για τους πεζούς άνωθεν του υπογειοποιημένου τμήματος της οδού. Ακόμα η δημιουργία χώρων στάθμευσης θα ωφελήσει του όμορους κατοίκους και, τέλος, η κατασκευή του έργου θα έχει σαν ευεργετική συνέπεια την αναβάθμιση του Άλσους που εδώ και δεκαετίες έχασε την αίγλη του και κατάντησε σκουπιδότοπος και νεκροταφείο δέντρων. Είναι σαφές, με βάση όλα τα ανωτέρω, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εύλογος αντίλογος στην κατασκευή του έργου

  • 25 Φεβρουαρίου 2014, 23:46 | Νίκος

    Το έργο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, όπως έχει σχεδιαστεί, πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό διότι αφορά μία δημοφιλή και ιστορική ομάδα που επί ένα σχεδόν αιώνα εδράζεται στην περιοχή. Επιπλέον, θα αυξήσει την αγοραστική και εμπορική κίνηση στην περιοχή και θα ωφελήσει τον ομώνυμο Δήμο. Επιπροσθέτως, το έργο σέβεται και με το παραπάνω όλους τους περιβαλλοντικούς όρους και, λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση και το πνεύμα του νομοθέτη και όχι το στενό γράμμα του νόμου, θα συμβάλλει στην προαγωγή της δασικής υπόστασης της περιοχής αφού θα έχει σαν συνέπεια να αυξηθεί και αναβαθμισθεί ο χώρος πρασίνου σε αντιστάθμισμα έκτασης του Άλσους που τώρα αργοπεθαίνει. Επιτακτική η άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου και η έκδοση των αδειών για την κατασκευή του έργου

  • 25 Φεβρουαρίου 2014, 19:10 | Παναγιώτα Ψαράκη

    Κύριοι, όταν μιλάμε για την ΑΕΚ και συζητάμε για το συγκεκριμένο γήπεδο εννοούμε ότι αυτό ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ φυσικά. Αυτή η έκταση που στεκόταν το γήπεδο της ΑΕΚ τόσα χρόνια, πρίν διαπραχθεί αυτό το έγκλημα εις βάρος της, άνηκε στην Ερασιτέχνική και φυσικά όλα τα τμήματά της, είτε ήταν το Βόλλευ είτε ήταν το Μπάσκετ, ο Στίβος, η Ξιφασκία, η Πάλη, και φυσικά το Ποδόσφαιρο. Αυτό το έργο φυσικά πρεπει έχει χαρακτήρα αναπτυξιακό και για την περιοχή, αλλά και την ομάδα, όμως θα ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ΑΕΚ εάν χτίζοντας ένα νέο γήπεδο χαθεί το προηγούμενο καθεστώς που όριζε την Ερασιτεχνική ΑΕΚ ώς «Ιδιοκτήτη» του γηπέδου. Άλλωστε νομικά δεν μπορεί και δεν πρεπει να συμβεί αυτό, καθώς στα έγγραφα της δωρεάς με σαφήνεια αναφέρεται: «…δωρίζεται προς την Ερασιτεχνική ΑΕΚ». Το γήπεδο πρεπει να γίνει, πρωτίστως για την Νεολαία, για τα τμήματα υποδομής όλων των αθλημάτων και στην συνέχεια για τα επαγγελματικά αθλήματα. Αλλωστε ο Αθλητισμός στηρίζεται πρωτίστως στο λεγόμενο και «φυτώριο», από τα πολύ μικρά παιδιά μέχρι και τους εφήβους και στην συνέχεια στην επαγγελματική ομάδα. Στο γήπεδο της ΑΕΚ μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν στον αθλητισμό, γενιές αθλητών, η οικογένεια της ΑΕΚ άνοιξε την αγκαλιά της σε χιλιάδες νέους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια και αυτό πρεπει να είναι το ζητούμενο: «η νεολαία», η μύηση στον αθλητισμό ως τρόπο ζωής.

  • 25 Φεβρουαρίου 2014, 17:01 | ΑΛΕΞΗΣ

    Παιδια το οικόπεδο όταν το έδωσε η νέα Φιλαδέλφεια στην ΑΕΚ το έδωσε γιατι θα ηταν μια πράσινη προέκταση του άλσους, δεν νομιζω να φανταζοντουσταν τότε οτι εκει θα θέλανε κάποια στιγμή να φτιάξουν μεγαθυριο σχεδόν κλειστό αλλα για να εχει η ΑΕΚ ενα γηπαιδο! Αυτοι εδω θελουν να φτιάξουν επιχείρηση αυτη ειναι μεγαλη διαφορα και ο μελισσανιδης προφανώς δεν το κανει για την ψυχή της μάνας του αλλα η μπίζνα είναι μεγαλη θα του αποφέρει πολλα κέρδη και οχι οτι τον έπιασε το προσφυγικό συναίσθημα σχεδόν 100 χρονια μετα τάχαμου για μουσείο, αγία Σοφια και πράσινα άλογα αλλα το να κανει για να πάρει το κοσμο με το μέρος του. Να γινει γηπαιδο μικρής χωρητικότητας και οχι επιχείρηση.

  • 25 Φεβρουαρίου 2014, 11:01 | Γιώργος Παππάς

    Είμαι οπαδός της ΑΕΚ και θα ήθελα πολύ να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όμως η παραχώρηση τμήματος του Άλσους κακά τα ψέμματα, είναι αντισυνταγματική. Κινδυνεύουμε και πάλι με μια προσφυγή το έργο να κολλήσει στο ΣτΕ και τελικά να απορριφθεί.

    Θα μπορούσαν να έχουν εξεταστεί και άλλες λύσεις, όπως η αγορά και ανάπλαση του γηπέδου του Απόλλωνα, που επίσης βρίσκεται στην περιοχή και σε λιγότερο «προβληματική» (από την άποψη ύπαρξης δασικών εκτάσεων) περιοχή.

  • 25 Φεβρουαρίου 2014, 01:23 | Κατάφρακτος

    Την ΑΕΚ, όλοι μα όλοι(Φιλαδελφειώτες και μη)την βρήκαμε εκεί. Δεν μας βρήκε αυτή.
    Όσοι διαφωνούν για το έργο, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στην Νέα Φιλαδέλφεια έχοντας εκεί το οικόπεδο της και το σπίτι της πολύ πιο πριν από όλους.
    Από τη στιγμή που το καινούργιο σπίτι που θα χτίσει είναι εντός των νομικών και περιβαλλοντολογικών πλαισίων που ορίζονται, τότε οι αντίθετες απόψεις δεν έχουν ουσιαστικό στήριγμα.
    Πόσο μάλλον όταν θα βοηθήσει στην γενικότερη ανάπλαση της περιοχής.

    Το ότι μένει κάποιος κοντά και θα έχει βαβούρα και φασαρία δεν αποτελεί επιχείρημα.
    Η δικαιολογία της υποβάθμισης της περιοχής επειδή θα βρίσκεται εκεί ένα γήπεδο το οποίο θα φιλοξενεί αγώνες και κόσμο δεν στέκει πουθενά.
    Η ΑΕΚ ήταν εκεί πριν από τον καθένα τους. Δεν εμφανίστηκε ξαφνικά.
    Είναι η ιστορία της περιοχής και βρίσκεται εκεί δεκαετίες ολόκληρες, πριν φτιάξουν ή αγοράσουν εκεί σπίτια και μαγαζιά, όλοι όσοι τώρα διαμαρτύρονται.

    Η ΑΕΚ θα γυρίσει σπίτι της.
    Εκεί που υπήρχε και ζούσε πριν από όλους όσους σήμερα προσπαθούν να προβάλουν προσωπικές ή κομματικές συμφεροντολογικές αντιρρήσεις.

  • 24 Φεβρουαρίου 2014, 17:21 | Αντωνης Αρβανιτης

    Επιτελους να γινει το ονειρο πραγματικοτητα!!! γηπεδο στην νεα φιλαδελφεια

  • 24 Φεβρουαρίου 2014, 16:07 | Γιάννης Φιλαδέλφειος

    Είμαι κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας και πιστεύω ότι το γήπεδο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 10 χρόνια. Μικροκομματικά συμφέροντα το εμπόδισαν. Τώρα πρέπει να γίνει και η Πολιτεία πρέπει να συμβάλλει οικονομικά. Συγχαρητήρια για το Νομοσχέδιο.

  • 24 Φεβρουαρίου 2014, 16:49 | Αδαμακης Νικητας

    Ειναι ενα πολυ μεγαλο εργο ,που στους καιρους που ζουμε ειναι (περα απο καθε δικαιωμα που εχει η ΑΕΚ να αξιοποιηση τον ΔΙΚΟ της χωρο οπως κρινει)Μια βαθεια ανασα για την περιοχη και τους κατοικους της.
    Αναπτυξη,θεσεις εργασιας,αναβαθμιση της ποιοτητας ζωης ,ειναι πραγματα
    που σπανιζουν σημερα και που νομιζω πως αυτο το εργο θα τα προσφερει απλοχερα.
    ας αφησουμε για μια φορα απεξω τις μικροτητες και την υποκρισια,ας σοβαρευτουμε πια και ας κλεισουμε τη πορτα στη μιζερια και την κακομοιρια .
    Κλεινω με μια ευχη οτι οχι μονο αυτο το κοσμημα (οπως φαινετε απο τα σχεδια)του πολιτισμου και αθλητισμου πρεπει να γινει, αλλα και ΑΛΛΑ γηπεδα ομαδων που τα εχουν αναγκη (π χ Παναθηναικου κτλ )πρεπει να
    προχωρησουν αμεσα ,(με ιδια κεφαλαια φυσικα).
    Ευχαριστω.

  • 24 Φεβρουαρίου 2014, 16:18 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    Φυσικά και πρέπει να γίνει το γήπεδο στο ιδιόκτητο οικόπεδο που ανήκει στο σωματείο και πουθενά αλλού.Με αυτό το έργο θα αναβαθμιστεί όλη η περιοχή που μετά το γκρέμισμα του γηπέδου έχει ρημάξει.Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας όχι μόνο εντός του γηπέδου αλλά γενικά στην περιοχή.Το άλσος που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και σε χώρο εξαρτήμενων ατόμων θα ξαναγίνει πάλι ένας χώρος πρασίνου.Επίσης δεν θα είναι ένα απλό ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά ένα αθλητικό κέντρο μνήμης και πολιτισμού που θα περιλαμβάνει το μουσείο προσφυγικού ελληνισμου όπου θα μπορούν να το επισκέπτονται τα σχολεία όλης της χώρας αλλά και άνθρωποι από το εξωτερικό και θα μαθαίνουν την ιστορία των προσφύγων.Περιμένουμε από όλα τα κόμματα να στάθουν αρρώγοι δίπλα στην ΑΕΚ και την δημιουργία του γηπέδου στο φυσικό του χώρο μακρυά από μικροπολιτικά παιχνίδια όπως είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια.

  • 24 Φεβρουαρίου 2014, 16:30 | Λάμπης Μιχαηλίδης

    Η αλλαγή χρήσης 6 στρεμμάτων δασικής και αναδασωτέας έκτασης απαγορεύεται κατηγορηματικά από τη νομοθεσία. Οι μηχανισμοί «ισοζυγίου» για ενίσχυση άλλων σημείων του άλσους δεν προβλέπονται στη δασική νομοθεσία και δεν έχουν καμιά νομική βάση.
    επίσης η τροποποίηση του ρυμοτομικού πρέπει να γίνει με προεδρικό διάταγμα και όχι νόμο

  • 24 Φεβρουαρίου 2014, 00:31 | Panos

    Επιτέλους το Ελληνικό κράτος πρέπει να είναι θετικότατο σε τέτοιου είδους αναπτυξιακά έργα, που μόνο θετικό αντίκτυπο σε όλους έχουν. Το χρωστάει στο μεγάλο σωματείο που λέγεται ΑΕΚ , στο κόσμο της και την ιστορία της. Το συντομότερο το έργο πρέπει να ξεκινήσει για το καλό ΟΛΩΝ!

  • 23 Φεβρουαρίου 2014, 23:42 | Γιωργος

    H AEK δικαιούται γήπεδο στη Ν Φιλαδέλφεια. Όμως τόσες και τόσες πόλεις στην Ελλάδα δεν έχουν αξιοπρεπή γήπεδα για άθληση της νεολαίας. Οι Δήμοι δεν είναι άξιοι, οι Πολιτεία δεν βλέπει ή δεν ξέρει και οι τοπικοί επιχειρηματίες δεν θέλουν. Ας γυρίσουμε όλοι στην Αθήνα.

  • 23 Φεβρουαρίου 2014, 16:20 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

    Οιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση (μεταβάλλουσα τους όρους και τις προϋποθέσεις δόμησης) είναι ευθέως αντισυνταγματική (α.4 και 24 Σ.). Καλό είναι οι νομοθετούντες να διαβάζουν καλά το υπάρχον Σύνταγμα πριν νομοθετούν. Καλό είναι επίσης να διαβάσουν καλά τι ορίζει το παραχωρητήριο και σε ποιον ανήκει ιδιοκτησιακά η έκταση. Αντί να προσπαθούν οι κ.κ. βουλευτές και ο κ. Μανιάτης, ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ ούτε μηχανικός ούτε δικηγόρος, να σέβονται τους Φιλαδελφειώτες και να μην προσπαθούν να διχάσουν την κοινωνία της Φιλαδέλφειας. Αρκετά με τους άσχετους…
    Όσο για τις εμπορικές χρήσεις (μικρές ή μεγάλες) ας ξαναδιαβάσουν το παραχωρητήριο. Μεγαλύτερος λαϊκισμός από την εκμετάλλευση του φίλαθλου ή οπαδικού πνεύματος των φίλων μιας ποδοσφαιρικής ομάδας δεν υπάρχει. Αντί να προσπαθούν να μεταβάλουν τις προϋποθέσεις ανέγερσης του γηπέδου, ας κοιτάξουν αν οικονομικοτεχνικά μπορεί να κατασκευαστεί γήπεδο στη συγκεκριμένη περιοχή. Αν δεν υπάρχουν προύποθέσεις, ας σκεφτούν τους ανθρώπους που θα μένουν δίπλα στο γήπεδο. Όσοι κατ’ευφημισμό μιλάνε για Αγία Σοφία, ας σκεφτούν πόσες φορές υβρίζονται τα θεία κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ας σοβαρευτούν λιγάκι…

  • 23 Φεβρουαρίου 2014, 13:10 | Ανδρέας τσουτσης

    Να θυμίσω σε πολλούς ότι ο χώρος ανήκει στην αεκ και πρέπει να γίνει το γήπεδο εκεί που ήταν στην θέση του στην νέα Φιλαδέλφεια.

  • 23 Φεβρουαρίου 2014, 09:25 | Μπεν Στιλερ

    Στην τελική τίποτα δεν ενοχλεί περισσότερο απο την υποκρισία ότι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ανα την Ελλάδα ή την υφήλιο θα πληρώσουν για το γήπεδο. Να το κάνουν βέβαια γιατί έτσι μόνο θα πειστούν παίρνοντας σε αντάλλαγμα 2-3 μετοχές της ΠΑΕ.

  • 23 Φεβρουαρίου 2014, 09:31 | ΑΛΕΞΗΣ

    Παιδια εγω μένω κοντα και είμαι αντίθετος με το γηπαιδο για πόλους λόγους. Πιστεύω τα γηπαιδα πρεπει να γίνονται σε περιοχές που δεν εχει σπίτια. Το Καραϊσκάκη, το ολυμπιακό στάδιο δεν εχουν σπίτια δίπλα τους και εχουν γύρο τους λεωφόρους. Δεύτερων Γιατι πρεπει η περιουσία του καθενός να ειναι έρμαιο τον πιτσιρικάδων που δεν σέβονται την περιουσία των άλλων που με τα γκράφιτι εχουν κανει τα παντα κίτρινα άμα χάσει η ομάδα τους μπορει να σου σπάσουν και κανά αμάξι ή για πλάκα. Το πιο βασικό ειναι οι δρομοι. Όταν φτιάχτηκε το Νίκος Γκούμας δεν υπήρχε αυτη η κίνηση που υπαρχει σημερα ειναι πέρασμα η πατριαρχου Κωνσταντίνου απο την μια ειναι το τρένο απο την αλλη το ποτάμι (κηφισσος) η αστυνομια πολύ απλά θα κλίνει τον δρόμο και άντε να πας σπίτι σου. Λενε θα φτιάξουν έναν πεζόδρομο απο την στάση περισσου αλλα αυτο δεν λύνει το προβλημα με τα αυτοκίνητα που θα μαζεύονται. Όσο για την ασφάλεια που λενε θα εχει σαφώς και θα εχει αλλα μονο στο γηπαιδο τα έκτροπα θα γίνονται παραπέρα. Αν ρωτάτε γιατι πήρα σπιτι εκει θα σας πω πολύ απλά όταν το πήρα είχαν απόρριψει το θεμα του γηπαιδου εκει . Πάρκιν, το εχουμε δει το έργο ο έλληνας παρκάρει έξω για να φύγει γρήγορα να γράψω και αλλα;

  • 23 Φεβρουαρίου 2014, 09:29 | Μπεν Στιλερ

    Αφού το χρωστάνε στην ΑΕΚ, γιατι δεν πάνε στους Θρακομακεδόνες να φτιάξουνε ότι θέλουν που το άφησαν και ρήμαξε όπου θα χουνε και άπλα και απόλα. Παρα καταθέτουν 3 νομοσχέδια για ρέματα, όροι για γήπεδα (πιλοτικό προφανώς) και για την ΑΕΚ βάζουν ίσα ίσα το πολιτιστικό κέντρο με 700-1000 θέσεις στάθμευσης κλέβοντας και 3 στρέματα δάσους.

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 22:49 | Νικος Ασημακοπουλος

    Προσωπικα συμφωνώ να γίνει το έργο αν ειναι μεσα στα πλαίσια της νομιμότητας και μεσα στα επιτρεπόμενα όρια κατι που δεν έκανε το σχέδιο Γρανίτσα.Δεν θα έπρεπε να περνάτε πάντως κάποια σχόλια εκτός
    τόπου και χρόνου όπως οτι δεν είναι έργο ανάπλασης.Για όνομα του
    Θεού δηλαδή!

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 21:10 | Αργυρός Παντελής

    Επιτέλους κάτι κινείται. Όσο για τους γκρινιάρηδες ας βολευτούνε με την γκρίνια τους. Είναι καλό και «πιασσάρικο» το θέμα.

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 13:36 | Nikos Κόστου

    Ως φίλαθλος της ΑΕΚ και γενικώς του ποδοσφαίρου θα ήθελα να πραγματοποιηθεί αυτό το αναπτυξιακό έργο διότι θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα είναι ένα από τα ελάχιστα (δυστυχώς) διαμάντια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσο για κάποια σχόλια που αναφέρονται στην δυναμική της ομάδας θα ήθελα να τους προτείνω να κοιτάξουν στον αριθμό τον διαρκείας που έκοψε η κάθε ομάδα φέτος, από την ¨φανταχτερή¨ Super league ως την ¨ταπεινή¨ Γ΄Εθνική, θα εκπλαγούν. Επίσης ας ρίξουν μια ματιά στην μεταγραφές που έχουν γίνει για την Football League, στην οποία θα αγωνίζεται για μία χρονιά η ΑΕΚ (αν βέβαια μπορούν να κρίνουν την ποδοσφαιρική τους αξία) και τέλος ας ψάξουν στο Google την μεγαλύτερη εταιρία ναυτιλιακών καυσίμων στον κόσμο, δεν θα περιμένουν καθόλου την σύνδεση της με την Α.Ε.Κ.

    Ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο μου.

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 13:39 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΔΕΛΦΕΙΑΣ.

    1.ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

    2.ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΤΑ ΤΡΥΓΥΡΩ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ.

    3.ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΣΕΒΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ.

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 12:08 | Νίκος Παπαδάκης

    Μας αδίκησε κατάφωρα η πολιτεία.
    Το 2002 γκρεμίσαμε το γήπεδο μας μόνοι μας. Οι εξέδρες είχαν βλάβη από τον σεισμό και έπρεπε να γκρεμιστεί αλλά ταυτόχρονα μας είχαν τάξει το νέο που θα χρησιμοποιείτο και για τους Ολυμπιακούς αγώνες.
    Τελικά προτίμησαν τον … Ολυμπιακό Πειραιώς και του έφτιαξαν το νέο Καραϊσκάκη.
    Σε ότι αφορά το σκέλος «Ολυμπιακοί αγώνες» ήταν σε κάθε περίπτωση μία άσκοπη σπατάλη. Το ποδόσφαιρο είναι υποβαθμισμένο στους Ολυμπιακούς και παίζουν παιδάκια-ερασιτέχνες ενώπιον 118 θεατών. Θα μπορούσε να γίνει στη Νέα Σμύρνη το τουρνουά και ο Ζακ Ρογκ θα έδινε συγχαρητήρια στην Ελλάδα.
    Κοροϊδία.
    Η ΑΕΚ σαν σεισμοπαθής ομάδα έπρεπε να είχε βοηθηθεί από την πολιτεία στο θέμα του γηπέδου αλλά την κορόϊδεψαν.
    Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς την ΑΕΚ που είναι ο ιστορικός σύλλογος της βασιλεύουσας των πόλεων, της μεγάλης χαμένης πατρίδας όλων των Ελλήνων.
    Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει υποβαθμιστεί.
    Μάλιστα από μία περίεργη ιστορική σύμπτωση η υποβάθμιση άρχισε από το 2004, από τη μέρα που πήραμε το Euro και μετά. Θα είμαστε στη Βραζιλία το καλοκαίρι -λόγω ευκόλων αντιπάλων στα προκριματικά- αλλά δεν έχουμε τύχη πέραν της «αξιοπρεπούς» εμφανίσεως,
    Αν βγουν στο μέλλον κάποια ταλέντα όπως ήταν ο Νεστορίδης, ο Δομάζος, ο Σιδέρης ξέρετε τι θα λέμε ; θα λέμε «ο Έλληνας Νεστορίδης της Γιουβέντους που είχε παίξει για τρεις μήνες στην ΑΕΚ», «ο Έλληνας Δομάζος της Άρσεναλ που είχε παίξει για τρεις μήνες στον Παναθηναϊκό» κλπ !
    Αν θέλουμε μπάλλα λοιπόν σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε εθνικό, πρέπει να γίνει η Αγιά Σοφιά, που ασφαλώς θα αποτελεί το αθλητικό κόσμημα της χώρας (όπως έχει σχεδιαστεί).

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 12:39 | Παύλος Τριανταφύλλου.Αρχιτέκτονας Μηχ.

    Ήταν μια Πόλη, που όσο υπήρχε το Νίκος Γκούμας,έσφιζε από ζωή. Μετά την κατεδάφιση η Πόλη μαράζωσε.Το άλσος έγινε χώρος σκουπιδιών και μπάζων.Οι μαντρότοιχοι βάφτηκαν κιτρινόμαυροι και με σύμβολα της ΑΕΚ, για να μας θυμίζουν την καταγωγή μας και τα αγαπημένα μας σύμβολα.Την Αγιά Σοφιά και το Δικέφαλο.
    Τα γύρω μαγαζιά έκλεισαν και η Νέα Φιλαδέλφεια έγινε πόλη πέρασμα για τις συγκοινωνίες που κατευθύνονται στα βόρεια-δυτικά προάστια.
    Με το νέο γήπεδο όλα θα αλλάξουν και η ζωή θα βρει το πραγματικό της χρώμα.

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 10:19 | trelos21

    Το γήπεδο πρέπει να γίνει στην Νέα Φιλαδέλφεια, θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή και θα βοηθήσει πολύ τα μαγάζια που κλείνoυν το ένα μετά το άλλο από τον πολύ κόσμο που θα πατάει κάθε κυριακή στο γήπεδο.Από την στιγμή που σέβεται και τον περιβαλλοντικό χώρο γύρω από το γήπεδο και είναι όλα νόμιμα το γήπεδο πρέπει να τρέξει και να προχωρήσουν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα και να ξεκινήσουν τα έργα!Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για αυτό γιατι Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς ΑΕΚ δεν γίνεται και το ξέρουμε όλοι αυτό!

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 10:00 | Κωνσταντίνος Φωτόπουλος

    Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας οι αποφάσεις που παίρνονται στη βουλή δεν παίρνονται «Κατά συνείδηση» όπως πρέπει να γίνεται.
    Τα κομματικά συμφέροντα είναι αυτά που προσδιορίζουν τις προτάσεις και τις ψήφους στο κοινοβούλιο και ως εκ τούτου η «Κομματική γραμμή» είναι σχεδόν πάντα τόσο συμπαγής, που δύσκολα σπάει.
    Πριν μερικά χρόνια βρέθηκαν 131 συνάνθρωποι μας που (απ΄ ότι έχω ακούσει) δεν είχαν καμία σχέση με την Ν.Φιλαδέλφεια και κατάφεραν να σταματήσουν το έργο προσφεύγοντας στο Σ.Τ.Ε.
    Σύμφωνα με τα τωρινά σχέδια το γήπεδο της ΑΕΚ πληρεί όλες τις προϋποθέσεις όσον αφορά στο συντελεστή δόμησης και τις περιβαλλοντολογικές διατάξεις, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής, μάλλον, κατάλαβαν το λάθος τους και τώρα συμφωνούν.
    Κύριοι βουλευτές είναι δυνατόν να καταψηφίσετε για την κατασκευή αυτού του έργου που θα προσφέρει θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα σέβεται το περιβάλλον αλλά θα γίνει και σημείο αναφοράς παγκοσμίως τόσο για την αρχιτεκτονική του όσο και για το μουσείο του;

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 09:29 | Περικλής Κατσαούνης

    Ως φίλαθλος της ΑΕΚ ασφαλώς και θέλω το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Υπενθυμίζω σε κάποιους ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο συναισθηματικό. Υπάρχει και το ιδοκτησιακό θέμα. Το οικόπεδο ανήκει στην ΑΕΚ και είναι λογικό να επιθυμεί να το εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο γι’ αυτήν τρόπο. Πέραν όμως αυτών, θα υπάρξει αδιαμφισβήτητη ανάπτυξη στην περιοχή. Μερικοί (ιδίως ψευτοοικολόγοι) υποκριτικά επισημαίνουν ότι ανάπτυξη δεν μπορούν να θεωρηθούν μόνο οι καφετέριες και τα σουβλατζίδικα της περιοχής. Είναι αλήθεια αυτό. Λησμονούν όμως βολικά τις κατά τη γνώμη μου εκατοντάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε ανεξάρτητες (εκτός γηπέδου) επιχειρήσεις,αλλά στο γήπεδο αυτό καθαυτό, αφού οι προβλεπόμενοι χώροι του επιβάλλουν προσλήψεις για μόνιμη απασχόληση (π.χ. τεχνικό προσωπικό γηπεδικών και λοιπών χώρων, υπεύθυνοι μουσείων, προσωπικό χώρων εστιάσεως εντός γηπέδου κλπ). Ξεχνούν επίσης ότι ανάπτυξη δεν είναι μόνο η οικονομικά μετρήσιμη. Ανάπτυξη θα προσφέρουν και τα μουσεία που θα λειτουργήσουν εντός του γηπέδου. Τέλος, ανάπτυξη συνεπάγεται και η αθλητική πρόοδος της ΑΕΚ, που εξασφαλίζεται σ’ αυτό το γήπεδο. Όποιος αρνείται τα παραπάνω, εθελοτυφλεί. Εκούσια ή ακούσια θέλει τον οριστικό θάνατο της μαραζωμένης Νέας Φιλαδέλφειας…

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 08:55 | Στέλιος Παπαδόπουλος

    Ως φίλαθλος της ΑΕΚ, εξυπακούεται ότι θέλω να γίνει επιτέλους το γήπεδο. Ένα γήπεδο, που η ανικανότητα κάποιων παραγόντων της ομάδας και πολιτικές σκοπιμότητες για την εξυπηρέτηση συμφερόντων γνωστών «κύκλων», που το στερούμαστε εδώ και 11 χρόνια. Ένα γήπεδο που θα μπορώ να πηγαίνω μαζί με τα παιδιά μου.
    Όμως η κρίση και το σχόλιο πρέπει να είναι, όσο το δυνατόν, αντικειμενική. Ως πολίτης λοιπόν, δεν μπορώ να έχω καμμία ένσταση για ένα έργο, που θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητη έκταση και σύμφωνα με τους πολεοδομικούς κανόνες που ισχύουν στην περιοχή. Θα είχε κανείς ένσταση, αν ο οποιοσδήποτε πολίτης ήθελε να χτίσει το σπίτι του, τηρώντας ότι προβλέπει η νομοθεσία;
    Ευχαριστώ.