Άρθρο 10: Στόχοι ανάκτησης (άρθρο 11 της Οδηγίας)

1. Για τα ΑΗΗΕ που συλλέγονται χωριστά σύμφωνα με το άρθρο 6 και αποστέλλονται για επεξεργασία σύμφωνα με το άρθρο 8, τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης AHHE οφείλουν να επιτυγχάνουν τους ελάχιστους στόχους του παραρτήματος V.

2. Η επίτευξη των στόχων αυτών υπολογίζεται για κάθε κατηγορία διαιρώντας το βάρος των ΑΗΗΕ που εισέρχονται στην εγκατάσταση ανάκτησης ή ανακύκλωσης/προετοιμασίας για επαναχρησιμοποίηση μετά την ενδεδειγμένη επεξεργασία, σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 4, όσον αφορά την ανάκτηση και την ανακύκλωση διά του βάρους όλων των χωριστά συλλεγόμενων ΑΗΗΕ για κάθε κατηγορία, εκφραζόμενη ως ποσοστό.
Οι προκαταρκτικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων της διαλογής και της αποθήκευσης πριν από την ανάκτηση, δεν υπολογίζονται στην επίτευξη αυτών των στόχων.

3. Για τον υπολογισμό των ανωτέρω στόχων, τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης πρέπει να τηρούν αρχεία σχετικά με:
α) το βάρος των ΑΗΗΕ, των συστατικών τους στοιχείων, υλικών και ουσιών, κατά την έξοδο από το κέντρο διαλογής/ταξινόμησης (εκροές), κατά την είσοδο (εισροές) και έξοδο (εκροές) από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και κατά την είσοδο (εισροές) στην εγκατάσταση ανάκτησης ή ανακύκλωσης ή στη μονάδα/ επιχείρηση προετοιμασίας για επαναχρησιμοποίηση,
β) το βάρος των προϊόντων και των υλικών που βγαίνουν από την εγκατάσταση ανάκτησης, ανακύκλωσης ή την μονάδα/ επιχείρηση προετοιμασίας για επαναχρησιμοποίηση (εκροές), καθώς και των υπολειμμάτων που οδηγούνται σε τελική διάθεση.

4. Το ΥΠΕΚΑ μετά από εισήγηση του ΕΟΑΝ λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο με στόχο την ενθάρρυνση της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών ανάκτησης, ανακύκλωσης και επεξεργασίας.