Άρθρο 04 – Φορέας Διαχείρισης

Σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 του Ν. 2742/ 1999 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του ν. 3937/2011 και όπως ισχύει σήμερα, η διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής όπως αυτή οριοθετείται στο άρθρο 2 του παρόντος ανατίθεται στον υφιστάμενο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς ο οποίος και μετονομάζεται σε «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Λευκών Ορέων».

 • 10 Αυγούστου 2016, 23:40 | ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

  Ο Ορειβατικος συλλογος Χανιων με εκληξη αλλα και με λυπη χρόνια τωρα παρακολουθει απο αποσταση ολα οσα γινονται, στα γραφεια των Αθηνων και εχουν σχεση με τον εθνικο δρυμο….ΑΠΟ ΤΟ 1930 και για 40 χρονια εδωσε ολες τις δυναμεις του για να γινει γνωστο το φαραγγι σε ολο το κοσμο…τοτε δεν ειχαμε internet..Αν σας στειλω τα εγγραφα της δεκαετιας 1960-1970 για τις παρεμβασεις του συλλογου θα εκπλαγητε….Το εισητηριο για την εισοδο…οι αναπαλαιωσεις κτισματων εντος του οικισμου Σαμαριας ….η τακτικη συγκοινωνια τα χρονια πριν το 1980….αλλα και η επεκτεση του εθνικου δρυμου ειναι μερικα απο τα δεκαδες εγγραφα προς τους αρμοδιους…..εκεινα τα χρονια…
  ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΜΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ…..

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  Ολα τα χρηματα απο τα εισητηρια να τα διαχειριζεται ο αρμοδιος τοπικος φορεας…
  Ολες οι προσληψεις του καταλληλου προσωπικου να γινονται απο ΜΑΡΤΙΟ μηνα
  Γιατρος και νοσηλευτης μονιμα στον οικισμο…..
  Τα υπαρχοντα μονοπατια εκτος του κεντρικου να καθαριστουν και να σηματοδοτηθουν σωστα…
  Καθε Δεκεμβριο ελεγχομενη καυση των ξερων κλαδιων σε συγκεκριμενες τοποθεσιες….
  Ορισμενος αριθμος πεζοπορων…καθημερινα……καταλληλα οργανωμενων…….

 • 4 Αυγούστου 2016, 14:47 | ΦΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  Η σύνθεση του ΔΣ του Φορέα Δ του Ε Π Λ.Ορεων, δεν μπορεί να μην προβλέπει στην πρωτογενή σύνθεση του την Δνση Δασών Χανίων,αυτοτελώς.
  Όταν το αντικείμενο προστασίας και ανάδειξης είναι ένα κατα βάση χερσαίο οικοσύστημα, κυρίως υπαγόμενο στις περι προστασία διατάξεις της Δ Νομοθεσίας αυτό θα πρέπει να εκφράζεται αυθεντικά μέσα στο ΔΣ ώστε να προλαμβάνονται λάθη. Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να υπάρχει θέση με την εξής περιγραφή: Ο εκάστοτε Δντης Δασών συμμετέχει ex oficcio και με πλήρη δικαιώματα λόγου και ψήφου στο ΔΣ του ΦΔ και με την γνώση και εμπειρία του εγγυάται την συνέχεια της Προστασίας και ανάδειξης του οικοσυστήματος του ΕΠ Λ.Ο.