Άρθρο 103 Αυθαίρετες κατασκευές τουριστικών εγκαταστάσεων

Στις διατάξεις του παρόντος νόμου υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις τουριστικών εγκαταστάσεων, κατά παρέκκλιση των όρων δόμησης και των χρήσεων γης που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής, υπό την προϋπόθεση ότι για τις κατασκευές αυτές έχει εκδοθεί, μετά την καταβολή σχετικού προστίμου, σήμα λειτουργίας από τον Ε.Ο.Τ, καθώς και υπό την προϋπόθεση ότι λειτουργούσαν νομίμως μέχρι την 28.07.2011.

  • 9 Οκτωβρίου 2016, 19:27 | ΤΣΑΚΙΡΑΚΗΣ ΑΛΚΗΣ

    Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει ειδικό άρθρο για τις τουριστικές εγκαταστάσεις διότι περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα λύσει .Τυχών αυθαιρεσίες από του 2010 έως και 28-7-11 πως θα μπορούσαν να είχαν πληρώσει πρόστιμα στον ΕΟΤ όταν ο τελευταίος νόμος για το θέμα ήταν το 2009? και τι σημαίνει “υπό την προϋπόθεση ότι λειτουργούσαν νομίμως μέχρι την 28.07.2011” αυτό θα δημιουργήσει εγκαταλελειμμένα κτίρια ( ξενοδοχεία ,τα οποία σταμάτησαν να λειτουργούν,όχι πολλή καιρό ,χωρίς να έχουν αλλάξει χρήση) στα κέντρα των πόλεων ενώ θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν ανακαινισμένα προς όφελος του αστικού περιβάλλοντος και τις τοπικής οικονομίας.

  • 19 Σεπτεμβρίου 2016, 11:41 | ΣΕΤΚΕ (Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος)

    Είμαστε σύμφωνοι με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο νόμο, ωστόσο επισημαίνουμε την ερμηνευτική ασάφεια του όρου «τουριστικών εγκαταστάσεων». Παρακαλούμε να ξεκαθαρίσετε ότι η τακτοποίηση αφορά όλα τα καταλύματα, τόσο τα κύρια όσο και τα μη κύρια, καθώς και τις λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις ή τουλάχιστον να αναφερθεί αυτό ερμηνευτικά στην αιτιολογική έκθεση την οποία δεν έχουμε στην διάθεσή μας προς σχολιασμό. Η υλοποίηση της απαραίτητης ως άνω διευκρίνησης θα εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες για την τουριστική διαμονή, εκμηδενίζοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο αδικαιολόγητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα μπορούσαν να αποκτήσουν ορισμένες επιχειρήσεις τουριστικής διαμονής έναντι των υπολοίπων.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2016, 22:35 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ <> ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΕΛΙ ΒΕΡΟΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 1978 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΤ.ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΗΤΟΙ ΤΟ 1979 Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΘΟΤΙ ΕΚΡΙΝΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΟΤΙ Η ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΙΚΗ (ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΙΦΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ). ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ. ΚΥΡΙΟΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ; ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΝΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΜΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΤΟ ΕΤΟΣ 1978 ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΕΟΤ. ΕΜΕΙΣ ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΡΑΦΗΚΑΜΕ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ . ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΒΑΛΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ; ΤΟ ΣΕΛΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ . ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΒΟΥΝΑ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΕΔΙΑΔΕΣ; ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ . ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ . ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΑΕ