Κεφάλαιο Δ΄ Ρυθμίσεις διοικητικών και οικονομικών θεμάτων Άρθρο 13 Διοικητικά θέματα

 

1. Κατά παρέκκλιση των ανώτατων ορίων του άρθρου 3 του Κεφαλαίου Α της υποπαρ. 9 της παρ. Δ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (Α΄ 94) και ειδικά για τις ανάγκες των Απογραφών ΚΠΚ και των λοιπών υποχρεώσεων της ΕΛ.ΣΤΑΤ., επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός έδρας υπαλλήλων της ΕΛ.ΣΤΑΤ., κατά το έτος 2021, ως εξής:
α) μέχρι διακόσιες σαράντα (240) ημέρες για έως εκατόν έντεκα (111) υπαλλήλους,
β) μέχρι εκατόν ογδόντα (180) ημέρες για έως διακόσιους εβδομήντα εννέα (279) υπαλλήλους,
γ) μέχρι εκατόν εξήντα (160) ημέρες για έως εκατόν πενήντα τρεις (153) υπαλλήλους και
δ) μέχρι ενενήντα (90) ημέρες για έως ενενήντα επτά (97) υπαλλήλους.

2. Κατά παρέκκλιση των ορίων της παρ. 1α του άρθρου 10 και της παρ. 2Ββ του άρθρου 11 της υποπαρ. Δ.9 του ν. 4336/2015, για τους υπαλλήλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ. που μετακινούνται εκτός έδρας το έτος 2021 για την κάλυψη αναγκών των Απογραφών ΚΠΚ ή μετακινούνται εκτός έδρας κατά το χρονικό διάστημα διενέργειας της Απογραφής Γ-Κ για την κάλυψη αναγκών της, έξοδα διανυκτέρευσης αναγνωρίζονται όταν η απόσταση από την έδρα του μετακινουμένου είναι μεγαλύτερη από εκατόν είκοσι (120) χιλιόμετρα, εφόσον αυτός κινείται με ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο και μεγαλύτερη από ογδόντα (80) χιλιόμετρα, όταν κινείται με συγκοινωνιακό μέσο. Για μετακινήσεις από την ηπειρωτική στη νησιωτική Χώρα και αντίστροφα ή από νησί σε νησί, έξοδα διανυκτέρευσης αναγνωρίζονται όταν η απόσταση είναι μεγαλύτερη από δέκα (10) ναυτικά μίλια.

3. Κατά παρέκκλιση των ορίων της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 10 και της υποπερ. Β της περ. Β της παρ. 2 του άρθρου 11 του Κεφαλαίου Β της υποπαρ. 9 της παρ. Δ του ν. 4336/2015, για τους υπαλλήλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ. που μετακινούνται εκτός έδρας, ορίζονται τα εξής:
Σχετικά με την κάλυψη αναγκών των Γενικών Απογραφών ΚΠΚ και Γ-Κ το έτος 2021 και για το χρονικό διάστημα διενέργειάς τους, για τη χορήγηση του ενός τετάρτου (¼) της ημερήσιας αποζημίωσης για τις αυθημερόν εκτός έδρας μετακινήσεις (περ. Γ της παρ. 2 του άρθρου 11), το όριο για την εκτός έδρας μετακίνηση μειώνεται από πενήντα (50) χιλιόμετρα από την έδρα του μετακινούμενου σε σαράντα (40) χιλιόμετρα.

4. Κατ’ εξαίρεση της υποπερ. β της περ. 2 της παρ. Α του άρθρου 20 του ν. 4354/2015 (Α’ 176), με απόφαση του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι υπάλληλοι της ΕΛ.ΣΤΑΤ. μπορούν να εργασθούν καθ’ υπέρβαση του κανονικού ωραρίου εργασίας τους, καθώς και Σάββατα, Κυριακές, αργίες και λοιπές εξαιρέσιμες ημέρες εργασίας ως ακολούθως:
α. Για τις Απογραφές ΚΠΚ:
(αα) κατά το έτος 2021 για τη διενέργεια των προαπογραφικών εργασιών, των Απογραφών και τη συλλογή των στοιχείων τους και
(αβ) κατά τα έτη 2022 και 2023 για την επεξεργασία των στοιχείων και την παραγωγή των αρχικών αποτελεσμάτων.
β. Για την Απογραφή Γ-Κ κατά τα έτη 2021 έως και 2022 για τη συμμετοχή στις εργασίες της εν λόγω Απογραφής.

Με απόφαση του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., καθορίζονται ο αριθμός των ως άνω απασχολούμενων υπαλλήλων, καθώς και το χρονικό διάστημα και οι ώρες υπερωριακής απασχόλησής τους μέσα στα όρια των πιστώσεων του Προϋπολογισμού της.

5. Το νομικό καθεστώς ατόμων εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., επιδοτούμενων ή μη, δεν μεταβάλλεται εξαιτίας της απασχόλησής τους ως Τομεαρχών, Απογραφέων ή Συνοδών-Διερμηνέων των Γενικών Απογραφών ΚΠΚ ή Γ-Κ για λογαριασμό της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.