Άρθρο 11 – Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, έπειτα από γνώμη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ο.Κ.Ε., καθορίζεται ο Οργανισμός της Ο.Κ.Ε., στον οποίο περιλαμβάνονται η διάρθρωση των υπηρεσιών της και οι αρμοδιότητες κάθε υπηρεσίας, ο αριθμός και η περιγραφή των οργανικών θέσεων του επιστημονικού και του διοικητικού προσωπικού της Ο.Κ.Ε. και τα απαραίτητα προσόντα του προσωπικού.

2. Η Ο.Κ.Ε., έπειτα από εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής και έγκριση της Ολομέλειας, καταρτίζει τους εξής κανονισμούς, οι οποίοι δημοσιεύονται με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών:

α. Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας.

β. Κανονισμός προμηθειών, αμοιβών, αποζημίωσης μελών και προέδρου, λοιπών δαπανών και γενικής διαχείρισης πόρων.

Για τον κανονισμό της περ. β απαιτείται έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.

3. Με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της παρ. 2 καθορίζεται κάθε θέμα σχετικό με τη λειτουργία της Ο.Κ.Ε., που δεν ρυθμίζεται από τις διατάξεις του παρόντος. Με τον κανονισμό αυτόν μπορεί να προβλεφθεί προεδρείο ως ολιγομελές όργανο διοίκησης.

4. Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής δημιουργείται Μητρώο Εμπειρογνωμόνων της Ο.Κ.Ε., στους οποίους ανατίθεται σύμφωνα με τον κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας της παρ. 2, η επιστημονική συνδρομή για τη διατύπωση γνωμών σε συνεργασία και υπό την εποπτεία του αρμόδιου επιστημονικού συνεργάτη της Ο.Κ.Ε..

5. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μετά από γνώμη της Εκτελεστικής Επιτροπής καθορίζονται οι αποδοχές του Γενικού Γραμματέα της Ο.Κ.Ε..

6. Με απόφαση του οικείου Υπουργού δύναται να ορίζονται εμπειρογνώμονες αναγνωρισμένης αξίας και με σημαντική εμπειρία σε τομείς που σχετίζονται με τα θεματικά αντικείμενα των Τμημάτων της Ολομέλειας, οι οποίοι με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής μπορούν να εντάσσονται στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων και να συμμετάσχουν στις σχετικές ομάδες εργασίας της Ο.Κ.Ε..