Άρθρο 121 Ειδικότερες ρυθμίσεις σχετικά με τη διακίνηση εγγράφων στις υπηρεσίες του ΝΣΚ

1. Όπου προβλέπεται η κοινοποίηση ή επίδοση εγγράφων που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση των λειτουργών του ΝΣΚ ή στην πειθαρχική διαδικασία, αυτή μπορεί να διενεργείται και ηλεκτρονικά, μέσω της υπηρεσιακής ηλεκτρονικής διεύθυνσης των λειτουργών του ΝΣΚ, με αποδεικτικό παραλαβής. Εάν ο λειτουργός δεν επιστρέψει υπογεγραμμένο το αποδεικτικό παραλαβής, η αποστολή επαναλαμβάνεται άλλες δυο (2) φορές. Εφόσον και πάλι δεν αποσταλεί αποδεικτικό παραλαβής, η κοινοποίηση τεκμαίρεται ότι έγινε και συντάσσεται από τον αποστολέα σχετική έκθεση.
2. Όπου προβλέπεται η διατήρηση από τις υπηρεσίες του ΝΣΚ αρχείων, εγγράφων ή κάθε άλλου στοιχείου, που αφορά, είτε στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του ΝΣΚ που προβλέπονται στο άρθρο 2, είτε στη γενική κατάσταση των λειτουργών και των υπαλλήλων του ΝΣΚ, είτε σε οικονομικά στοιχεία ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα λειτουργίας του ΝΣΚ, αυτή μπορεί να γίνεται σε ασφαλή ηλεκτρονικά αρχεία.
3. Όπου στις κείμενες διατάξεις προβλέπεται η υποβολή ή η διαβίβαση από τις υπηρεσίες του ΝΣΚ, προς οποιαδήποτε κρατική ή άλλη υπηρεσία, αρχείων, εγγράφων ή κάθε άλλου στοιχείου, αυτή μπορεί να γίνεται με ψηφιοποιημένα έγγραφα και ασφαλή ηλεκτρονικά αρχεία.
4. Εφόσον, με βάση ισχύουσα διάταξη, το ΝΣΚ, ως φορέας, υποχρεούται για την υποβολή, σε περιοδική βάση προς οποιονδήποτε άλλον κρατικό φορέα ή Αρχή εγγράφων, στοιχείων ή πληροφοριών, η υποχρέωση αυτή μπορεί να εκπληρωθεί και με τη διαβίβαση σχετικού ασφαλούς ηλεκτρονικού αρχείου, με όμοιο περιεχόμενο, εάν ο φορέας στον οποίο αφορά η υποβολή δεν επιθυμεί τη χορήγηση πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΝΣΚ για τον έλεγχό τους.