Άρθρο 119 Γενικές ρυθμίσεις πειθαρχικού δικαίου στο ΝΣΚ

1. Σε όλα τα θέματα του διοικητικού προσωπικού, που αφορούν στην πρόσληψη, στη διαδικασία επιλογής, στον διορισμό και στα σχετικά με αυτόν προσόντα και κωλύματα, στην υπηρεσιακή κατάσταση και εξέλιξη, στους όρους και στις προϋποθέσεις αυτής, στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντα, στην πειθαρχική ευθύνη και στη λύση της υπηρεσιακής σχέσης, εφαρμόζονται οι αντίστοιχες διατάξεις της νομοθεσίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους του Δημοσίου, εφόσον από τις διατάξεις του παρόντος δεν προβλέπεται διαφορετική ρύθμιση. Ειδικά για τη μισθολογική κατάσταση και εξέλιξη του παραπάνω προσωπικού εφαρμόζονται οι διατάξεις που ρυθμίζουν το μισθολογικό καθεστώς των διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών.
2. Οι διοικητικές πράξεις, οι οποίες εκδίδονται για τα θέματα του διοικητικού προσωπικού του ΝΣΚ, υπογράφονται από τον Πρόεδρο του ΝΣΚ, εφόσον στις διατάξεις του παρόντος δεν προβλέπεται διαφορετική ρύθμιση.
3. Ανάθεση σε διοικητικό υπάλληλο καθηκόντων άλλης κατηγορίας, κλάδου ή βαθμού είναι δυνατή με απόφαση του οικείου Προϊσταμένου ή του Προέδρου του ΝΣΚ, σε περίπτωση υπηρεσιακής ανάγκης, με τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι αντίστοιχες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους του Δημοσίου. Η άρνηση εκτέλεσης της απόφασης ή η πλημμελής εκτέλεσή της συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα.
4. Δημόσιος υπάλληλος και υπάλληλος ν.π.δ.δ., σύζυγος διοικητικού υπαλλήλου του ΝΣΚ, μπορεί να μετατίθεται ή να αποσπάται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, ύστερα από αίτησή του, στην περιφέρεια Γραφείου του ΝΣΚ όπου υπηρετεί ο/η σύζυγός του, εφόσον υπάρχει κενή θέση σε αντίστοιχη υπηρεσία.