Άρθρο 116 Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο

1. Το Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο για το διοικητικό προσωπικό του ΝΣΚ συγκροτείται με απόφαση του Προέδρου του ΝΣΚ για δύο έτη και αποτελείται από: α) Έναν (1) Νομικό Σύμβουλο του Κράτους, ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή ομοιόβαθμό του β) δύο (2) Παρέδρους του ΝΣΚ, με ισάριθμους ομοιόβαθμους αναπληρωτές τους, γ) τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης του ΝΣΚ, που έχει ασκήσει περισσότερο χρόνο καθήκοντα Προϊσταμένου Διεύθυνσης, με αναπληρωτή τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης με τον αμέσως λιγότερο χρόνο, δ) έναν διοικητικό υπάλληλο, με βαθμό Α`, με ομοιόβαθμο αναπληρωτή του, οι οποίοι εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση του συνδικαλιστικού οργάνου των διοικητικών υπαλλήλων του ΝΣΚ, κατά τη διαδικασία που προβλέπεται και για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδικαλιστικού οργάνου αυτού. Ο τακτικός και ο αναπληρωτής διοικητικός υπάλληλος πρέπει να ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία. Για τον λόγο αυτόν, πριν από τη συγκρότηση του Συμβουλίου, απευθύνεται από τη Διεύθυνση Διοικητικού πρόσκληση στο συνδικαλιστικό όργανο για να εκλέξει το παραπάνω μέλος του Συμβουλίου με τον αναπληρωτή του. Εφόσον δεν εκλεγεί εντός τριάντα (30) ημερών, το Συμβούλιο συγκροτείται χωρίς το αιρετό μέλος.
Γραμματέας του Συμβουλίου ορίζεται διοικητικός υπάλληλος με βαθμό Α΄. Χρέη εισηγητή εκτελεί μέλος του Συμβουλίου ή διοικητικός υπάλληλος με βαθμό Α΄.
2. Το Υπηρεσιακό-Πειθαρχικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία, όταν είναι παρόντα τουλάχιστον τρία (3) από τα πέντε (5) μέλη του και αποφασίζει ή γνωμοδοτεί με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, στα οποία οπωσδήποτε συμπεριλαμβάνεται ο Πρόεδρος ή ο αναπληρωτής του. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου. Εάν σχηματισθούν περισσότερες από δύο γνώμες, όσοι ακολουθούν την ασθενέστερη οφείλουν να ακολουθήσουν μία από τις επικρατέστερες.