Άρθρο 110 Κλάδοι Προϊσταμένων

 

  1. Στις Διευθύνσεις Διοικητικού και Λειτουργικής Υποστήριξης και Οικονομικών Υποθέσεων τοποθετούνται, ως προϊστάμενοι, διοικητικοί υπάλληλοι Κατηγορίας Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ).
  2. Στα Τμήματα των παραπάνω Διευθύνσεων τοποθετούνται, ως προϊστάμενοι, υπάλληλοι των Κατηγοριών ΠΕ, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).
  3. Στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τοποθετείται ως προϊστάμενος, διοικητικός υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ Πληροφορικής ή ΠΕ Νομικής, ενώ, στα Τμήματα της παραπάνω Διεύθυνσης προΐστανται υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ ή ΤΕ Πληροφορικής ή ΠΕ Νομικής.
  4. Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης έχει τις εξής αρμοδιότητες:

α) Εποπτεύει, συντονίζει και κατευθύνει το έργο της Διεύθυνσης, της οποίας προΐσταται, σύμφωνα με τις εντολές του Προέδρου του ΝΣΚ και σε συνεργασία με αυτόν ή με τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους ή τον Πάρεδρο του ΝΣΚ που έχει οριστεί από τον Πρόεδρο του ΝΣΚ.

β) Προΐσταται και εποπτεύει τους διοικητικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσής του και υπογράφει τα έγγραφα, για τα οποία του χορηγήθηκε από τον Πρόεδρο σχετική εξουσιοδότηση, σύμφωνα με την περ. β’ της παρ. 6 του άρθρου 11.

  1. Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικού και Λειτουργικής Υποστήριξης ελέγχει την τήρηση του ωραρίου εργασίας και τις απουσίες όλων των διοικητικών υπαλλήλων που υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΝΣΚ.
  2. Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων ασκεί τις αρμοδιότητες και επιτελεί τα καθήκοντα όπως αυτά ορίζονται στα άρθρα 24, 65 και 69Γ του ν. 4270/2014 (Α΄ 143) και στην περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 58 του ν. 4438/2016 (Α΄ 220), σε συνδυασμό με την κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Προέδρου του ΝΣΚ, υπ’ αρ. 408/27-12-2016 (Β΄ 182).
  3. Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι αρμόδιος για τις υποδομές της πληροφορικής, για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων και των βάσεων δεδομένων και την υποστήριξη των χρηστών καθώς και για την ηλεκτρονική διαχείριση των εγγράφων και των δεδομένων.

 

  • 16 Ιουνίου 2021, 16:57 | Θωμάς Πασχάλης

    Στις Διευθύνσεις Διοικητικού και Λειτουργικής Υποστήριξης και Οικονομικών Υποθέσεων θα πρέπει να τοποθετούνται ως προϊστάμενοι όχι μόνο διοικητικοί υπάλληλοι της Κατηγορίας ΠΕ αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι της κατηγορίας ΤΕ. Να υπενθυμίσω πως οι απόφοιτοι Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) είναι πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης, πολλοί από αυτούς με μεταπτυχιακά/διδακτορικά και ανήκουν μαζί με τους πτυχιούχους των πανεπιστημίων στο 6ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Οποιοσδήποτε αποκλεισμός τους από θέσεις ευθύνης σχετικής με την ειδικότητα σπουδών τους καταπατά το δικαίωμά τους για επαγγελματική εξέλιξη.