ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΣΚ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄: ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ – ΚΛΑΔΟΙ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ Άρθρο 106 Οργανικές θέσεις

1. Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους υπηρετεί μόνιμο και με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικό προσωπικό.
2. Οι οργανικές θέσεις του διοικητικού προσωπικού του ΝΣΚ είναι συνολικά εκατόν ενενήντα (190). Από τις παραπάνω 190 θέσεις, οι εκατόν εξήντα εννέα (169) είναι οργανικές και οι είκοσι μια (21) είναι προσωποπαγείς, από τις οποίες, οι έξι (6) θέσεις ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό και οι δεκαπέντε (15) στο προσωπικό με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).
3. Από τις υφιστάμενες κατά τη δημοσίευση του παρόντος τέσσερις (4) οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού κατηγορίας ΔΕ κλάδου Χειριστών Η/Υ, διατηρείται στον κλάδο αυτόν η μία (1), οι δε υπόλοιπες μετατρέπονται σε θέσεις κλάδου Προσωπικού Η/Υ.
4. Οι οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού κατηγορίας ΥΕ των κλάδων Ταξινόμων, Επιμελητών και Προσωπικού Καθαριότητας, ενοποιούνται σε κλάδο Βοηθητικού Προσωπικού, στον οποίο εντάσσονται οι ειδικότητες Ταξινόμων, Επιμελητών και Προσωπικού Καθαριότητας. Από τις υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις του κλάδου αυτού, πέντε (5) θέσεις μεταφέρονται στην κατηγορία ΔΕ, σε συνιστώμενο κλάδο Ταξινόμων-Επιμελητών.
5. Οι προσωποπαγείς θέσεις δημοσίου δικαίου όλων των κλάδων, καθώς και οι προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) όλων των ειδικοτήτων μετατρέπονται σε οργανικές θέσεις δημοσίου δικαίου και θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, αντίστοιχα.
6. Κάθε οργανική θέση του διοικητικού προσωπικού του ΝΣΚ που μετά τη δημοσίευση του παρόντος, κενώνεται με οποιονδήποτε τρόπο, μετατρέπεται σε οργανική θέση δημοσίου δικαίου και μετατρέπεται κατά σειρά και εναλλάξ στους Κλάδους ΠΕ Νομικών, ΠΕ Πληροφορικής και ΤΕ Πληροφορικής.
7. Η πλήρωση των θέσεων που κενώνονται θα γίνεται, είτε με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, είτε με μετάταξη, με βάση τις διατάξεις για την κινητικότητα.
8. Όλες οι θέσεις του διοικητικού προσωπικού ανήκουν οργανικά στις υπηρεσιακές μονάδες της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΝΣΚ.