Άρθρο 97 Κλήση σε απολογία – Ορισμός συνεδρίασης

1. Μετά το τέλος της ανάκρισης και τη σύνταξη του σχετικού πορίσματος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, αφού λάβει τη δικογραφία, καλεί τον διωκόμενο να λάβει γνώση αυτής και να υποβάλει γραπτά την απολογία του προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο, μέσα σε προθεσμία όχι μικρότερη των δέκα (10) ημερών που μπορεί να παραταθεί μέχρι πέντε (5) ακόμη ημέρες, με απόφαση του Προέδρου.
2. Μετά την υποβολή της απολογίας ή την άπρακτη πάροδο της παραπάνω προθεσμίας, ο Πρόεδρος, ορίζει με πράξη του, ημερομηνία για τη συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Η πράξη αυτή αποστέλλεται στα μέλη του, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην υπηρεσιακή ηλεκτρονική τους διεύθυνση και επιδίδεται με τον ίδιο τρόπο και στον διωκόμενο, με κλήση να παραστεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης. Η ημερομηνία της συζήτησης δεν επιτρέπεται να απέχει λιγότερο από πέντε (5) ημέρες από την επίδοση της πράξης. Ο διωκόμενος δικαιούται να παραστεί αυτοπρόσωπα ή με πληρεξούσιο δικηγόρο. Η μη προσέλευση του διωκόμενου δεν εμποδίζει την πρόοδο της διαδικασίας.

  • 9 Ιουνίου 2021, 21:18 | ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΣΚ

    Ως προς την παράγραφο 1, προς αποφυγή επαναλήψεων, η Ένωση επαναλαμβάνει τη θέση της, όπως διατυπώθηκε στο άρθρο 89 παρ. 8 του σχεδίου και προτείνει την επίδοση της σχετικής πράξης με εμπιστευτική αλληλογραφία.