Άρθρο 95 Ανάκριση

1. Ο Πρόεδρος ορίζει με πράξη του, ως ανακριτή, λειτουργό του ΝΣΚ, ανώτερο κατά βαθμό ή αρχαιότερο του διωκομένου που μπορεί να είναι και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Η σχετική πράξη επιδίδεται στον διωκόμενο ηλεκτρονικά στην υπηρεσιακή ηλεκτρονική του διεύθυνση και αυτός μπορεί να ζητήσει την εξαίρεση του ανακριτή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 94.
2. Η ανάκριση αποσκοπεί στη συλλογή κάθε πρόσφορου αποδεικτικού στοιχείου και στη διερεύνηση όλων των πραγματικών περιστατικών για τον σχηματισμό της κρίσης του πειθαρχικού συμβουλίου.
3. Ο ανακριτής ενεργεί αυτοπροσώπως τις ανακριτικές πράξεις στην έδρα του. Αν πρόκειται να διενεργηθεί ανακριτική πράξη έξω από την έδρα του, με την επιφύλαξη της παρ. 6 του άρθρου 96 ο ανακριτής μπορεί, εφόσον δεν κρίνει αναγκαία τη μετακίνησή του, να παραγγείλει την ενέργειά της σε λειτουργό του ΝΣΚ, ανώτερο κατά βαθμό ή αρχαιότερο από τον διωκόμενο, που υπηρετεί στην περιφέρεια όπου πρόκειται να διενεργηθεί αυτή.
4. Ο ανακριτής δικαιούται να ζητήσει από κάθε δημόσια αρχή την παροχή στοιχείων ή την αποστολή πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων ή αντιγράφων των εγγράφων που βρίσκονται στην κατοχή της.

  • 9 Ιουνίου 2021, 21:23 | ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΣΚ

    Προς αποφυγή επαναλήψεων, ως προς την παράγραφο 1, η Ένωση επαναλαμβάνει τη θέση της, όπως διατυπώθηκε στο άρθρο 89 παρ. 8 του σχεδίου και προτείνει την επίδοση της σχετικής πράξης με εμπιστευτική αλληλογραφία.