Άρθρο 77 Αξιολόγηση υπηρεσιακών μονάδων

1. Κατά την αξιολόγηση των υπηρεσιακών μονάδων του ΝΣΚ, που γίνεται τουλάχιστον μία (1) φορά κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας των μελών του Γραφείου Επιθεώρησης, εξετάζονται, ιδίως, ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται η υπηρεσία στην αξιολογούμενη υπηρεσιακή μονάδα, το έργο που έχει εκτελεστεί κατά το καθορισμένο χρονικό διάστημα, η ενημερότητα της υπηρεσιακής μονάδας στη διεκπεραίωση των υποθέσεων, η ορθολογική στελέχωσή της σε κύριο προσωπικό, η ισομερής και δίκαιη κατανομή των υποθέσεων στους υπηρετούντες σε αυτήν και οι λόγοι απόκλισης ως προς τη χρέωση, η καταλληλότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων καθώς και η επαρκής γραμματειακή και υλικοτεχνική υποστήριξη του Γραφείου.
2. Οι Προϊστάμενοι των υπηρεσιακών μονάδων, αφού ενημερωθούν έγκαιρα από το Γραφείο Επιθεώρησης για τον χρόνο διεξαγωγής της αξιολόγησης, συγκεντρώνουν και παρέχουν στους Επιθεωρητές όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την αξιολόγηση. Κατά την αξιολόγηση των υπηρεσιακών μονάδων λαμβάνεται υποχρεωτικά υπόψη η γνώμη όλων των λειτουργών του ΝΣΚ που υπηρετούν σε αυτές. Για τον λόγο αυτόν, οι λειτουργοί του ΝΣΚ που υπηρετούν στις μονάδες που αξιολογούνται, συμπληρώνουν ηλεκτρονικά, συγκεντρώνουν και παραδίδουν σε κλειστό, ομοιόμορφο φάκελο, χωρίς αναγραφή των στοιχείων τους ή μέσω ασφαλούς ηλεκτρονικού αρχείου με εξασφαλισμένη την ανωνυμία τους, το ειδικό ερωτηματολόγιο που τους χορηγείται από τους Επιθεωρητές, στο οποίο, διατυπώνουν κατά τρόπο ορισμένο, σαφή, αιτιολογημένο και αντικειμενικό, τη γνώμη τους ως προς τις συνθήκες, υπό τις οποίες λειτουργεί και διεξάγεται η υπηρεσία στις αξιολογούμενες μονάδες.
3. Για τη λειτουργία της αξιολογούμενης υπηρεσιακής μονάδας, συντάσσεται από το Γραφείο Επιθεώρησης έκθεση στην οποία περιλαμβάνονται οι απόψεις των υπηρετούντων λειτουργών, η αξιολόγησή τους και προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της.
4. Η αξιολόγηση των υπηρεσιακών μονάδων που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής διενεργείται από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Επιθεώρησης και δυο (2) τουλάχιστον Επιθεωρητές, όταν σε αυτές προΐσταται Αντιπρόεδρος του ΝΣΚ, ενώ η αξιολόγηση των λοιπών υπηρεσιακών μονάδων διενεργείται από δύο (2) Επιθεωρητές.