Άρθρο 106:

1. Τα αμοιβαία κεφάλαια που κατά τη δημοσίευση των διατάξεων του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είχαν ήδη συσταθεί οφείλουν να τροποποιήσουν τις διατάξεις του κανονισμού τους ώστε αυτός να συμφωνεί προς τις διατάξεις του παρόντος, το αργότερο εντός ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του παρόντος νόμου. Η προσαρμογή των κανονισμών των εν λόγω αμοιβαίων κεφαλαίων πραγματοποιείται ατελώς.
2. Τα αμοιβαία κεφάλαια που κατά τη δημοσίευση των διατάξεων του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είχαν ήδη συσταθεί μεριμνούν για την αντικατάσταση του απλοποιημένου ενημερωτικού τους δελτίου, που καταρτίσθηκε με βάση τις διατάξεις του άρθρου 30 του ν. 3283/2004, με τις βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές, που καταρτίζονται σύμφωνα με το άρθρο 80, το συντομότερο δυνατόν και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο έως την 30η Ιουνίου 2012. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξακολουθεί να δέχεται το απλοποιημένο ενημερωτικό δελτίο ΟΣΕΚΑ, που έχει λάβει άδεια λειτουργίας σε άλλο κράτος μέλος και του οποίου τα μερίδια διατίθενται στην Ελλάδα, έως την 30η Ιουνίου 2012, εφόσον η παρέκκλιση αυτή έχει χορηγηθεί από τις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους καταγωγής του σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 118 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ.
3. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται τα άρθρα 1 έως και 47 του ν. 3283/2004, καθώς και κάθε άλλη διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξεως που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος νόμου.
4. Τηρουμένης της παραγράφου 3, οι κανονιστικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση του ν. 3283/2004 εξακολουθούν να εφαρμόζονται μέχρι την κατάργησή τους από νέα κανονιστική απόφαση. Όπου στις εν λόγω αποφάσεις αναφέρεται αμοιβαίο κεφάλαιο νοείται ΟΣΕΚΑ.
5. Ως προς τις διατάξεις της νομοθεσίας περί κεφαλαιαγοράς που παραπέμπουν σε καταργούμενες, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του παρόντος άρθρου, διατάξεις των άρθρων 1 έως και 47 του ν. 3283/2004, εφαρμόζονται οι αντίστοιχες, ως προς το περιεχόμενό τους, διατάξεις του παρόντος νόμου.
6. Οι διατάξεις που καταργούνται βάσει της παραγράφου 3 εξακολουθούν να εφαρμόζονται για πράξεις και παραλείψεις που έχουν τελεσθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.