Άρθρο 67 Προσφυγή για παράλειψη από προαγωγή

 

1. Το πρακτικό γνωμοδότησης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για μη προαγωγή Δόκιμου Δικαστικού Πληρεξουσίου ή Δικαστικού Πληρεξούσιου ή Δικαστικού Πληρεξουσίου Α΄ ή Παρέδρου στον επόμενο βαθμό κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος μπορεί να καταθέσει προσφυγή στην Πλήρη Ολομέλεια, μέσα σε δέκα (10) ημέρες. Η προσφυγή υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του ΝΣΚ, η δε προθεσμία άσκησής της, καθώς και η άσκηση αυτής, αναστέλλουν την ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας και την έκδοση της απόφασης για προαγωγή, κατά το μέρος που θίγεται η σειρά αρχαιότητας αυτού που παραλείφθηκε.
2. Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια καλείται ο προσφεύγων για ακρόαση και παροχή διευκρινίσεων.
3. Τα μέλη και ο εισηγητής του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που εξέδωσε τη γνωμοδότηση που προσβλήθηκε, καθώς και όσοι άσκησαν καθήκοντα επιθεωρητών ή προϊσταμένου του προσφεύγοντος, δεν κωλύονται να συμμετάσχουν, για τον λόγο αυτό, στην Ολομέλεια.
4. Εφόσον γίνει δεκτή η προσφυγή, η Πλήρης Ολομέλεια ακυρώνει ή μεταρρυθμίζει το πρακτικό γνωμοδότησης του Υπηρεσιακού Συμβούλιου και ακολουθείται η περαιτέρω διοικητική διαδικασία.