Άρθρο 59 Ατομικοί φάκελοι – Μητρώο

1. Για κάθε λειτουργό του ΝΣΚ τηρείται από την Κεντρική Υπηρεσία ατομικός φάκελος, σε ηλεκτρονική ή και σε φυσική μορφή, στον οποίο περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία και έγγραφα που αναφέρονται στον διορισμό και στην προσωπική και υπηρεσιακή του κατάσταση, οι εκθέσεις των επιθεωρητών, οι πειθαρχικές και ποινικές διώξεις και οι αποφάσεις που εκδόθηκαν σχετικά με αυτές. Σε κάθε ατομικό φάκελο περιέχεται και κατάσταση στην οποία αναγράφονται περιληπτικά η μόνιμη διεύθυνση κατοικίας, η οικογενειακή κατάσταση, τα προσόντα, τα στοιχεία του διορισμού, οι μεταβολές της υπηρεσιακής κατάστασης, οι πειθαρχικές ποινές και κάθε άλλο στοιχείο που αφορά στην υπηρεσιακή τους δραστηριότητα.
2. Επιτρέπεται να λαμβάνουν γνώση του φακέλου, εκτός από τον ίδιο τον λειτουργό, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Πρόεδρος του ΝΣΚ και στο πλαίσιο εξέτασης υπόθεσης που αφορά στον συγκεκριμένο λειτουργό, τα μέλη του οικείου υπηρεσιακού και πειθαρχικού συμβουλίου, οι οριζόμενοι εισηγητές στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, οι πειθαρχικοί ανακριτές, οι διενεργούντες ένορκη διοικητική εξέταση και οι επιθεωρητές. Δεν επιτρέπεται η ανακοίνωση στοιχείων του φακέλου σε άλλα πρόσωπα.
3. Με απόφαση του Προέδρου του ΝΣΚ καθορίζονται και άλλα στοιχεία που περιλαμβάνονται στους ατομικούς φακέλους και στο μητρώο και ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες για την τήρησή τους.

  • 9 Ιουνίου 2021, 19:31 | ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΣΚ

    Με τη διάταξη του άρθρου 59 παρ. 3 του σχεδίου νόμου παρέχεται η διακριτική ευχέρεια στον εκάστοτε Πρόεδρο του Ν.Σ.Κ. να καθορίσει με απόφασή του το περιεχόμενο των ατομικών υπηρεσιακών φακέλων των λειτουργών του Ν.Σ.Κ. Δεδομένου ότι το περιεχόμενο των εν λόγω φακέλων είναι κρίσιμο για την υπηρεσιακή κατάσταση των λειτουργών του Ν.Σ.Κ., καθώς σχετίζεται με την εξέλιξή τους, θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων γνωστό και προκαθορισμένο.
    Προτείνουμε τη διαγραφή της παραγράφου 3, δεδομένου ότι οι προηγούμενες δύο παράγραφοι του εν λόγω άρθρου ορίζουν σαφώς τι περιλαμβάνεται στον ατομικό φάκελο.