Άρθρο 49 Ισοβαθμίες

Σε περίπτωση ισοβαθμίας των υποψηφίων στην τελική βαθμολογία, ο υποψήφιος που είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος τμήματος νομικής ελληνικού ή αλλοδαπού ΑΕΙ προηγείται όσων είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου, και αυτός με μεταπτυχιακό τίτλο νομικού τμήματος, όσων δεν διαθέτουν κανένα από τα παραπάνω προσόντα. Στην περίπτωση που οι ισοβαθμήσαντες υποψήφιοι δεν διαθέτουν τα παραπάνω προσόντα ή τα διαθέτουν περισσότεροι, προηγείται ο υποψήφιος που έλαβε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη γραπτή εξέταση του μαθήματος της ενότητας «Συνταγματικό Δίκαιο, Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΕΣΔΑ, Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητική Δικονομία». Σε περίπτωση που υπάρχουν υποψήφιοι που εξακολουθούν να ισοβαθμούν, η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται με δημόσια κλήρωση από την Επιτροπή, στην οποία καλούνται να παρευρεθούν οι υποψήφιοι αυτοί.

  • 9 Ιουνίου 2021, 20:04 | ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΣΚ

    Η Ένωση διαφωνεί με την ρύθμιση του δεύτερου εδαφίου σχετικά με την υπεροχή ορισμένων εκ των εξεταζόμενων μαθημάτων και θεωρεί ότι όλη η εξεταστέα ύλη έχει την αυτή βαρύτητα.
    Προτείνουμε η διάταξη να αναδιατυπωθεί ως εξής: «Σε περίπτωση ισοβαθμίας των υποψηφίων στην τελική βαθμολογία, ο υποψήφιος που έχει διδακτορικό τίτλο νομικού τμήματος προηγείται όσων έχουν μεταπτυχιακό τίτλο και αυτός με μεταπτυχιακό τίτλο νομικού τμήματος, όσων δεν διαθέτουν κανένα από τα παραπάνω προσόντα. Σε περίπτωση που υπάρχουν υποψήφιοι που εξακολουθούν να ισοβαθμούν, η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται με δημόσια κλήρωση από την Επιτροπή, στην οποία καλούνται να παρευρεθούν οι υποψήφιοι αυτοί».