Άρθρο 46 Κανόνες διεξαγωγής γραπτής εξέτασης

1. Υποψήφιος που δεν προσήλθε για οποιοδήποτε λόγο κατά την έναρξη της εξέτασης ενός από τα μαθήματα του προκριματικού σταδίου δεν μπορεί να μετάσχει σ’ αυτήν και αποκλείεται από τον διαγωνισμό.
2. Οι υποψήφιοι αναπτύσσουν τα θέματα σε φύλλα χαρτιού, τα οποία παρέχει η Επιτροπή και φέρουν τη σφραγίδα του ΝΣΚ και μονογραφή του Προέδρου της Επιτροπής. Απαγορεύεται η αναγραφή στα φύλλα αυτά οποιουδήποτε ονόματος ή άλλου διακριτικού σημείου. Παράβαση της απαγόρευσης αυτής παρέχει στην Επιτροπή την εξουσία να βαθμολογήσει το γραπτό με τον βαθμό μηδέν (0).
3. Το όνομα του εξεταζόμενου γράφεται στο πάνω αριστερό μέρος του πρώτου φύλλου, στο οποίο γίνεται η ανάπτυξη του θέματος και καλύπτεται με αδιαφανές φύλλο χάρτου. Η κάλυψη γίνεται από τον υποψήφιο, αφού προηγηθεί ο έλεγχος της ταυτότητάς του από μέλος της Επιτροπής.
4. Με την έναρξη της εξέτασης απαγορεύεται στους εξεταζόμενους κάθε επικοινωνία μεταξύ τους ή με πρόσωπα εκτός εξεταστικού κέντρου. Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων των νόμων χωρίς ερμηνευτικά σχόλια ή νομολογία. Υποψήφιος που καταλαμβάνεται να αντιγράφει από βιβλίο που δεν επιτρέπεται ή οποιοδήποτε χειρόγραφο ή από άλλο μέσο, χρησιμοποιεί σημειώσεις ή συνεννοείται με συνυποψήφιο ή τρίτο με οποιονδήποτε τρόπο, αποβάλλεται από την αίθουσα και αποκλείεται από τον διαγωνισμό.
5. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, ο εξεταζόμενος παραδίδει το χειρόγραφό του, το οποίο μονογράφεται από μέλος της Επιτροπής, αμέσως μετά την τελευταία λέξη του.