Άρθρο 42 Υποβολή αίτησης συμμετοχής – Έλεγχος δικαιολογητικών

1. Οι ενδιαφερόμενοι που πρόκειται να μετάσχουν στον διαγωνισμό, υποβάλλουν ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του ΝΣΚ τουλάχιστον δεκαπέντε (15) πλήρεις ημέρες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού αίτηση, η οποία απευθύνεται στον Πρόεδρο του ΝΣΚ, μαζί με τα νόμιμα δικαιολογητικά που καθορίζονται στην προκήρυξη. Ως ημέρα υποβολής της αίτησης λαμβάνεται η ημέρα εισαγωγής και πρωτοκόλλησής της στην Κεντρική Υπηρεσία του ΝΣΚ.
2. Η Eπιτροπή του διαγωνισμού συνεδριάζει μέσα σε δύο (2) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας του άρθρου 40 και αφού ελέγξει τις αιτήσεις συμμετοχής και τα δικαιολογητικά, καταρτίζει πίνακα, στον οποίο καταχωρίζονται με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι που πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής. Οι υπόλοιποι αποκλείονται με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση της Επιτροπής. Ο παραπάνω πίνακας, καθώς και ο πίνακας των αποκλειομένων από τον διαγωνισμό αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΝΣΚ, με την επιφύλαξη των διατάξεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
3. Οι υποψήφιοι, των οποίων οι αιτήσεις έγιναν δεκτές, καλούνται να εξετασθούν, με βάση το πρόγραμμα του διαγωνισμού που καταρτίζεται από την Επιτροπή και τοιχοκολλάται τρείς (3) ημέρες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού στην Κεντρική Υπηρεσία του ΝΣΚ, ενώ αναρτάται και στην ιστοσελίδα του ΝΣΚ, με την επιφύλαξη των διατάξεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως του ν. 4624/2019 (Α’ 137).