Άρθρο 41 Επιτροπή διαγωνισμού

1. Η εξέταση των υποψήφιων γίνεται από τριμελή Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο του ΝΣΚ ή έναν Αντιπρόεδρο του ΝΣΚ, έναν Αντιπρόεδρο ή Νομικό Σύμβουλο του Κράτους και έναν Καθηγητή Νομικής Α’ βαθμίδος ή Αναπληρωτή Καθηγητή, ο οποίος προτείνεται από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται ο Γραμματέας του ΝΣΚ.
2. Τα μέλη της Επιτροπής, ο Γραμματέας και οι αναπληρωτές τους, ορίζονται με πράξη του Προέδρου που αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΣΚ, δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού. Δεν επιτρέπεται να συμμετέχει ως μέλος ή Γραμματέας της Επιτροπής συγγενής διαγωνιζόμενου κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 7 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας [ν. 2690/1999 (Α’ 45)].
3. Το πρόγραμμα, η διαδικασία, τα εξεταστικά κέντρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο ορισμός επιτηρη-τών, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, η οποία αναφέρεται στους υποψηφίους, στους όρους και στον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθορίζονται με απόφαση της Eπιτροπής διαγωνισμού. Οι αποφάσεις της Eπιτροπής αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΝΣΚ, δημοσιοποιούνται δε με οποιονδήποτε άλλον πρόσφορο τρόπο.

  • 6 Ιουνίου 2021, 14:51 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Η Επιτροπή του Διαγωνισμού θα έπρεπε να αποτελείται από:
    1) Τον/Την Πρόεδρο του ΝΣΚ
    2) Τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
    3) Έναν Ανώτατο Δικαστικό Λειτουργό της Πολιτικής/Ποινικής Δικαιοσύνης
    4) Έναν Ανώτατο Δικαστικό Λειτουργό της Διοικητικής Δικαιοσύνης
    5) Έναν Καθηγητή Νομικής Σχολής