ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΣΚ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ ΓΕΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΘΕΣΕΙΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ Άρθρο 34 Λειτουργοί του ΝΣΚ-Βαθμοί ιεραρχίας-Αντιστοιχία-Αναπλήρωση

1. Λειτουργοί του ΝΣΚ, κατά βαθμό ιεραρχίας είναι: Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, Πάρεδρος, Δικα¬στικός Πληρεξούσιος Α΄, Δικαστικός Πληρεξούσιος και Δόκιμος Δικαστικός Πληρεξούσιος ΝΣΚ.
2. Ο βαθμός του Προέδρου του ΝΣΚ αντιστοιχεί με αυτόν του Προέδρου του Αρείου Πάγου, του Αντιπροέδρου του ΝΣΚ, με αυτόν του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, του Νομικού Συμβούλου του Κράτους με αυτόν του Αρεοπαγίτη, του Παρέδρου του ΝΣΚ, με αυτόν του Εφέτη Πολιτικών Δικαστηρίων, του Δικαστικού Πληρεξούσιου Α’, με αυτόν του Προέδρου Πρωτοδικών Πολιτικών Δικαστηρίων, του Δικαστικού Πληρεξούσιου, με αυτόν του Πρωτοδίκη Πολιτικών Δικαστηρίων και του Δόκιμου Δικαστικού Πληρεξούσιου, με αυτόν του Παρέδρου Πρωτοδικείου. Οι λειτουργοί του ΝΣΚ έπονται στο προβάδισμα των δικαστικών λειτουργών αντίστοιχων βαθμών.
3. Η αναπλήρωση λειτουργού του ΝΣΚ γίνεται σύμφωνα με τη σειρά των βαθμών της ιεραρχίας τους και μεταξύ λειτουργών του ίδιου βαθμού, σύμφωνα με τη σειρά αρχαιότητάς τους.

  • 18 Ιουνίου 2021, 16:52 | ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

    Η καθιέρωση ενδιάμεσου βαθμού ιεραρχίας μεταξύ Παρέδρου και Νομικού Συμβούλου του Κράτους ενδεχομένως να οδηγούσε σε διατάραξη των (υπηρεσιακών) σχέσεων μεταξύ συνομηλίκων μελών του Ν.Σ.Κ. μεταξύ του 65ου-67ου έτους της ηλικίας τους, σε περίπτωση που δεν κατέχουν τον ίδιο βαθμό ιεραρχίας.
    Επίσης, η καθιέρωση ενός τέτοιου βαθμού θα οδηγούσε αυτόματα σε επιπλέον διετή παραμονή στην ενεργό υπηρεσία ευάριθμων νυν Παρέδρων, με σωρευτικά καίριες επιπτώσεις στην υπηρεσιακή εξέλιξη των νεότερων μελών του Ν.Σ.Κ., και ιδίως των Δικαστικών Πληρεξουσίων Ν.Σ.Κ.

  • 18 Ιουνίου 2021, 16:19 | ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

    Πιθανή καθιέρωση ενδιάμεσου βαθμού ιεραρχίας μεταξύ Παρέδρου και Νομικού Συμβούλου του Κράτους ενδεχομένως να διατάρασσε τις (υπηρεσιακές) σχέσεις μεταξύ συνομηλίκων μελών του Ν.Σ.Κ. μεταξύ 65-67ου έτους της ηλικίας τους, στις περιπτώσεις που δεν κατέχουν τον ίδιο βαθμό ιεραρχίας.
    Επίσης, κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην επιπλέον διετή παραμονή στην ενεργό υπηρεσία ευάριθμων Παρέδρων (με τον ισχύοντα Οργανισμό), με σωρευτικά καίριες επιπτώσεις στην υπηρεσιακή εξέλιξη των νεότερων μελών του Ν.Σ.Κ., και ιδίως της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δικαστικών Πληρεξουσίων Ν.Σ.Κ..

  • 9 Ιουνίου 2021, 19:03 | ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΣΚ

    Η Ένωση Μελών προτείνει την καθιέρωση, μεταξύ του βαθμού του Παρέδρου και του Νομικού Συμβούλου, ενδιάμεσου βαθμού, του Παρέδρου Α΄ που να αντιστοιχεί στο βαθμό του Προέδρου Εφετών μετά από εννέα (9) χρόνια υπηρεσίας στο βαθμό του Παρέδρου. Ο ενδιάμεσος αυτός βαθμός συνεπάγεται, βαθμολογική και συνταξιοδοτική αναβάθμιση των μελών του Ν.Σ.Κ. αντίστοιχη με αυτή των δικαστικών λειτουργών.