Άρθρο 33 Ασκούμενοι δικηγόροι στο ΝΣΚ

1. Η πρακτική άσκηση ασκούμενων δικηγόρων μπορεί να γίνεται σε οποιαδήποτε υπηρεσιακή μονάδα του ΝΣΚ. Ο ασκούμενος δικηγόρος στο ΝΣΚ επιτρέπεται να συμπαρίσταται ενώπιον των δικαστηρίων πρώτου και δεύτερου βαθμού και να συνυπογράφει, με τους λειτουργούς του ΝΣΚ, τις προτάσεις, τα σημειώματα και τα υπομνήματα, καθώς και να καταθέτει, σε όλα τα δικαστήρια και να παραλαμβάνει από αυτά τα κάθε φύσης δικόγραφα και διαδικαστικά ή λοιπά έγγραφα, ύστερα από έγγραφη εξουσιοδότηση λειτουργού του ΝΣΚ.
2. Η διάθεση των ασκούμενων δικηγόρων στις υπηρεσιακές μονάδες του ΝΣΚ γίνεται με απόφαση του Προέδρου του ΝΣΚ, ο οποίος χορηγεί και το πιστοποιητικό για την άσκησή τους. Στους ασκούμενους δικηγόρους καταβάλλονται πάγια μηνιαία έξοδα κίνησης, που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Η άσκηση διακόπτεται για σπουδαίο λόγο και χωρίς να οφείλεται αποζημίωση από το Δημόσιο, με απόφαση του Προέδρου του ΝΣΚ.
3. Κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους στο ΝΣΚ, οι ασκούμενοι δικηγόροι υπογράφουν δήλωση εμπιστευτικότητας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ή υπάρξει σοβαρή ένδειξη για παραβίαση της υποχρέωσης εμπιστευτικότητας από ασκούμενο δικηγόρο στο ΝΣΚ ή δικηγόρο που υπήρξε ασκούμενος στο ΝΣΚ, το γεγονός ανακοινώνεται γραπτά στον οικείο δικηγορικό σύλλογο για τις νόμιμες ενέργειές του, με την επιφύλαξη άσκησης κάθε άλλου νομίμου δικαιώματος του Δημοσίου ή ν.π.δ.δ. ή Ανεξάρτητης Αρχής για την προστασία των συμφερόντων του.