Άρθρο 101:Ενημέρωση και συνεργασία

1. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές όλων των εμπλεκόμενων κρατών μελών, όταν μία εταιρεία διαχείρισης ασκεί δραστηριότητες μέσω υποκαταστήματος ή στο πλαίσιο ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη μέλη.
Οι αρμόδιες αρχές των εμπλεκόμενων κρατών μελών ανταλλάσσουν, κατόπιν αιτήματος, κάθε πληροφορία σχετικά με τη διοίκηση και τους μετόχους της εταιρείας διαχείρισης, η οποία δύναται να διευκολύνει την εποπτεία της και τον έλεγχό της. Ειδικότερα, οι αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους καταγωγής της εταιρείας διαχείρισης συνεργάζονται ώστε να διασφαλίζεται η συλλογή, από τις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους υποδοχής της εταιρείας διαχείρισης, των πληροφοριών που αναφέρονται στο άρθρο 21 παράγραφος 2 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ.
2. Οι αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους καταγωγής της εταιρείας διαχείρισης ενημερώνονται από τις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους υποδοχής της εταιρείας διαχείρισης, στο βαθμό που απαιτείται για την άσκηση των εποπτικών αρμοδιοτήτων του κράτους μέλους καταγωγής, σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους υποδοχής της εταιρείας διαχείρισης βάσει του άρθρου 21 παράγραφος 5 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ή των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην εταιρεία διαχείρισης ή των περιορισμών στις δραστηριότητες της εταιρείας διαχείρισης.
3. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κοινοποιεί χωρίς καθυστέρηση στις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους καταγωγής του ΟΣΕΚΑ οποιοδήποτε πρόβλημα επισημαίνει σε επίπεδο εταιρείας διαχείρισης που έχει αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων της έναντι του ΟΣΕΚΑ, καθώς και οποιαδήποτε παράβαση των απαιτήσεων του Κεφαλαίου Γ.
4. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κοινοποιεί χωρίς καθυστέρηση στις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους καταγωγής της εταιρείας διαχείρισης οποιοδήποτε πρόβλημα επισημαίνει σε επίπεδο ΟΣΕΚΑ που έχει αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων της ή τη συμμόρφωσή της προς τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.