ΜΕΡΟΣ Α΄ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ – ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ – ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΣΚ Άρθρο 1 Σκοπός

Σκοπό του παρόντος αποτελεί η ταχύτερη και αρτιότερη λειτουργία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), για την παροχή υψηλού επιπέδου, εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών στο Δημόσιο και στους λοιπούς φορείς που εκπροσωπεί, η οποία επιτυγχάνεται με τη μεταρρύθμιση των δομών και της λειτουργίας του ΝΣΚ. Βασικές προτεραιότητες του νέου Οργανισμού είναι o ψηφιακός μετασχηματισμός του ΝΣΚ, η ηλεκτρονική λειτουργία του, η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός της δομής του, με έμφαση στην εξειδίκευση και στην οικονομία προσωπικού και μέσων, η αποσυμφόρηση και η εξάλειψη γραφειοκρατικών πρακτικών και η ενίσχυση της συνταγματικά προβλεπόμενης αρμοδιότητας του ΝΣΚ, για εξωδικαστική ή συμβιβαστική επίλυση των διαφορών του Δημοσίου και των λοιπών φορέων με τους ιδιώτες.

  • 17 Ιουνίου 2021, 02:20 | Πηνελόπη

    Προτείνεται να προβλεφθεί μεταβατική διάταξη για την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των πληρεξουσίων από τον Πίνακα των Επιτυχόντων του ΝΣΚ του 2019 προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός θέσπισης του παρόντος οργανισμού (άρθρο 1).

  • 16 Ιουνίου 2021, 20:24 | Δημήτριος

    Ο σκοπός του οργανισμού (ταχύτερη και αρτιότερη λειτουργία) εξυπηρετείται με την άμεση στελέχωση του Νομικού Συμβουλίου μέσω της αναβίωσης του Πίνακα Επιτυχόντων του Διαγωνισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους του 2019 (ΦΕΚ Γ’ 567/12-4-2019). Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να προβλεφθεί μεταβατική διάταξη (άρθρο 123) για την κάλυψη των κενών από τους ήδη επιτυχόντες μέχρι το 2023, οπότε θα έχει αντιμετωπιστεί η έντονη υγειονομική κρίση και θα επιτρέπεται να διενεργηθεί νέος διαγωνισμός χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία των πολιτών.