Ολοκλήρωση Δημόσιας Διαβούλευσης για το ν/σ «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων».

Με την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου νόμου  «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων», εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όσους συμμετείχαν και υπέβαλαν τα σχόλια τους. Όλα τα σχόλια, προτάσεις και απόψεις θα αξιολογηθούν ώστε η ενσωμάτωση αυτών να συνδράμει στην τελική διαμόρφωση του σχεδίου νόμου που έχει ως κύριο στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου και σταθερού θεσμικού πλαισίου με κίνητρα που θα διευκολύνουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην προσπάθεια τους να αυξήσουν την παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα τους.  

 

Ο Υπουργός Οικονομικών

κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

κ. Θόδωρος Σκυλακάκης

Δημόσια Διαβούλευση για το νομοσχέδιο «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων»

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης θέτουν από σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 23:50, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο νόμου «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων».

Στο πλαίσιο αυτό καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός και οικονομικός εταίρος, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00.

Με το παρόν σχέδιο νόμου εισάγονται φορολογικά κίνητρα με σκοπό τη διευκόλυνση των συνενώσεων, των πάσης φύσεως εταιρικών μετασχηματισμών και συνεργασιών των μικρών και (σε ό,τι αφορά τις συνενώσεις) μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων σε πλήρη αρμονία με τον εταιρικό νόμο για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς.

Με δεδομένο ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί μια από τις βασικές προϋποθέσεις της οικονομικής προόδου της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες, σας καλούμε να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας για τη βελτίωση των διατάξεων του παρόντος.

 

Ο Υπουργός Οικονομικών

Χρήστος Σταϊκούρας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

Θόδωρος Σκυλακάκης