Άρθρο 21 Δικαστικά Γραφεία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους -Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου 21 του ν. 4831/2021

Στην παρ. 3 του άρθρου 21 του ν. 4831/2021 (Α΄ 170), η λέξη «ορίζεται» αντικαθίσταται με τη λέξη «τοποθετείται» και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής:
«3. Με απόφαση του Προέδρου του ΝΣΚ, μπορεί σε Δικαστικά Γραφεία που εδρεύουν σε έδρες Περιφέρειας, να τοποθετείται ως προϊστάμενος, λειτουργός του ΝΣΚ, με τον βαθμό του Νομικού Συμβούλου του Κράτους».

  • 14 Ιουνίου 2022, 21:58 | Κώστας Δημητρίου

    να προβλεφθεί ότι σε κάθε δικαστικό γραφείο υπουργείου ή πρωτοδικειακής περιφέρειας ή εφετειακής περιφέρειας, να απασχολούνται επί θητεία και με απολαβές μισθολογικές αντίστοιχες της ιδιότητάς τους ως δικηγόροι παρ’ ΑΠ ή παρ’ Εφέταις ή παρά Πρωτοδίκαις , δικηγόροι επί τετραετή θητεία , οι οποίοι για το χρονικό διάστημα της απασχόλησής τους να κωλύονται να ασκήσουν παράλληλα και το δικηγορικό επάγγελμα ως ελεύθεροι επαγγελματίες ->
    ειδικότερα:
    σε κάθε δικαστικό γραφείο που εδρεύει σε πρωτοδικειακή περιφέρεια να διορίζονται (3) δικηγόροι , οι οποίοι θα επιλέγονται με δημόσια κλήρωση κατόπιν κλήρωσης από όσους έχουν εκδηλώσει με αίτησή τους να απασχοληθούν σε αυτή την θέση και δεν έχουν τα κωλύματα-ασυμβίβαστα όπως και τα μέλη του ΝΣΚ.
    σε κάθε δικαστικό γραφείο που εδρεύει σε εφετειακή περιφέρεια να διορίζονται (8) δικηγόροι , με τον ίδιο τρόπο.

    σε περίπτωση που στην πρωτοδικειακή περιφέρεια λειτουργεί ειρηνοδικείο εκτός έδρας πρωτοδικείου, να διορίζεται και ένας (1) επιπλέον δικηγόρος , ο οποίος θα πρέπει να έχει έδρα την έδρα του Ειρηνοδικείου αυτού.

    θα είναι δυνατό να απασχοληθεί για επιπλέον θητεία κάποιος δικηγόρος, μόνο αν εξαντληθεί ο πίνακας των δικηγόρων που αιτήθηκαν την απασχόληση αυτή