Άρθρο 16 Παραγραφή πειθαρχικών αδικημάτων

 

1. Τα πειθαρχικά αδικήματα των επαγγελματιών τελωνειακών αντιπροσώπων παραγράφονται πέντε (5) χρόνια μετά από την τέλεσή τους.
2. Πειθαρχικό αδίκημα το οποίο αποτελεί και ποινικό δεν παραγράφεται, πριν παρέλθει ο χρόνος παραγραφής του ποινικού αδικήματος.
3. Η προθεσμία της παραγραφής αναστέλλεται από την κοινοποίηση της κλήσης σε απολογία μέχρι την έκδοση τελεσίδικης καταδικαστικής αποφάσεως για μέγιστο διάστημα δύο (2) ετών.
4. Η παραγραφή πειθαρχικού αδικήματος διακόπτεται, εάν τελεσθεί άλλο πειθαρχικό αδίκημα, το οποίο αποσκοπεί στην απόκρυψη του πρώτου ή τη ματαίωση της σχετικής πειθαρχικής διαδικασίας.
5. Οι πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί και έμειναν ανεκτέλεστες, παραγράφονται ύστερα από δέκα (10) χρόνια όταν πρόκειται για ανάκληση, πέντε (5) χρόνια όταν πρόκειται για αναστολή και τρία (3) χρόνια για κάθε άλλη ποινή.
6. Παραγραφέν πειθαρχικό αδίκημα λαμβάνεται υπόψη ως επιβαρυντική περίπτωση για την επιμέτρηση της ποινής, κατά την τιμωρία άλλου πειθαρχικού αδικήματος που διαπράχθηκε σε χρόνο προγενέστερο από την παραγραφή του.