Άρθρο 28 Έξοδα διανυκτέρευσης – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 10 υποπαρ. Δ9 της παρ. Δ΄ άρθρου 2 ν. 4336/2015

 

Η παρ. 2 του άρθρου 10 της υποπαρ. Δ9 της παρ. Δ΄ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (Α’ 94) τροποποιείται α) ως προς την προσαύξηση του ποσού εξόδων διανυκτέρευσης σε ποσοστό 30% για τις κατηγορίες των περ. α΄ και β΄, β) ως προς την έναρξη ισχύος του προσαυξημένου αυτού ποσού, γ) ως προς την επέκταση αυτής της προσαύξησης και στη νησιωτική χώρα από την 1η Μαΐου έως και την 30η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, δ) ως προς την αντικατάσταση του τετάρτου εδαφίου και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:
«2. Το ποσό των εξόδων διανυκτέρευσης αναγνωρίζεται ανάλογα με την κατηγορία, στην οποία εντάσσονται οι δικαιούχοι βάσει των διατάξεων του άρθρου 5 του παρόντος και βάσει του καταβληθέντος ποσού, και ορίζεται ως εξής:
α. Κατηγορία Ι, μέχρι 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση
β. Κατηγορία ΙΙ, μέχρι 60 ευρώ ανά διανυκτέρευση
Τα ανωτέρω ποσά από 1η.1.2023 προσαυξάνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%) για διαμονή εντός των ορίων των δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η ως άνω προσαύξηση ισχύει για διαμονή στη νησιωτική χώρα από την 1η Μαΐου έως και την 30η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους. Σε περίπτωση διανυκτέρευσης σε κατάλυμα κόστους υψηλότερου του οριζόμενου, ανά κατηγορία στην παρούσα παράγραφο, η δαπάνη αναγνωρίζεται μέχρι του οριζόμενου αυτού ποσού.
Νόμοι και υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν κατ΄ εξουσιοδότησή τους μετά την 1η.1.2016 και καθορίζουν ποσά εξόδων διανυκτέρευσης διαφορετικά από αυτά της παρούσας, εξακολουθούν να ισχύουν.»