Άρθρο 20 Μεταβατικές διατάξεις

 

1. Με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προϊσταμένου της ΚεΜΚΕ, αποσπασμένοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην ΚεΜΚΕ και προέρχονται από φορείς του δημοσίου τομέα, όπως ορίζεται στην περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α΄143), μετατάσσονται στην ΚεΜΚΕ κατά τη λήξη της απόσπασης, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση και κατόπιν προηγούμενης σύμφωνης γνώμης του αρμοδίου για τον διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης, κατά παρέκκλιση του ν. 4440/2016 (Α` 224). Οι υπάλληλοι μετατάσσονται σε κενή οργανική θέση του ιδίου κλάδου, με τον βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχουν, την ίδια σχέση εργασίας και με διατήρηση τυχόν προσωπικής διαφοράς στις αποδοχές. Υπάλληλοι που προέρχονται από φορέα στον οποίο εφαρμόζεται διαφορετικό βαθμολογικό ή μισθολογικό καθεστώς, κατατάσσονται βάσει των αντίστοιχων διατάξεων που ισχύουν για το Υπουργείο Οικονομικών. Εάν η απόσπαση λήξει πριν από τη δημοσίευση της πράξης μετάταξης, παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι την έκδοση της πράξης μετάταξης και πάντως μέχρι χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών. Οι υπάλληλοι που δεν υποβάλλουν αίτηση ή δεν μετατάσσονται επιστρέφουν στην υπηρεσία στην οποία ανήκει η οργανική τους θέση μετά τη λήξη της απόσπασης.
2. Η Διυπουργική Επιτροπή Κρατικών Ενισχύσεων που συστάθηκε βάσει της υποπαρ. Β.5 της παρ. Β του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 (Α’ 107) εξακολουθεί να ισχύει, μέχρι τη σύσταση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικών Ενισχύσεων, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4622/2019 (Α΄133).
3. Τα άρθρα 17 και 18 του παρόντος δεν τυγχάνουν εφαρμογής στις περιπτώσεις αποφάσεων ανάκτησης την υλοποίηση των οποίων έχει ήδη, πριν από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, ξεκινήσει η αρμόδια, με βάση το προϊσχύσαν νομικό καθεστώς, υπηρεσία, ή για τις οποίες έχει ήδη αυτή προβεί σε σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες. Το άρθρο 36 του ν. 4351/2015 (Α’ 164) διατηρείται σε ισχύ.