Άρθρο 8 Πεδίο εφαρμογής και προϋποθέσεις της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών  – Τροποποίηση περ. α) παρ. 1 άρθρου 9 ν. 4170/2013 (περ. α) παρ. 6 άρθρου 1 Οδηγίας 2021/514/ΕΕ)

 

Στην περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4170/2013 (Α΄ 163), περί του πεδίου εφαρμογής και των προϋποθέσεων της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών, αντικαθίσταται το εισαγωγικό εδάφιο, προστίθενται υποπερ. στ) και τελευταίο εδάφιο, και η περ. α) διαμορφώνεται ως εξής:

«α) Η αρμόδια αρχή της παρ. 1 του άρθρου 4 κοινοποιεί στην αρμόδια αρχή οποιουδήποτε άλλου κράτους μέλους, με αυτόματη ανταλλαγή, όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με άτομα που κατοικούν στο εν λόγω άλλο κράτος μέλος, όσον αφορά τις ακόλουθες συγκεκριμένες κατηγορίες εισοδήματος και κεφαλαίου, όπως αυτές ορίζονται στην ελληνική νομοθεσία:

α) εισόδημα από απασχόληση·

β) αμοιβές διευθυντών·

γ) προϊόντα ασφάλειας ζωής που δεν καλύπτονται από άλλες νομικές πράξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταλλαγή πληροφοριών και άλλα παρόμοια μέτρα·

δ) συντάξεις·

ε) ακίνητη περιουσία και εισόδημα από ακίνητη περιουσία·

στ) δικαιώματα.

Για φορολογικές περιόδους που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2024, η Ελλάδα επιδιώκει να συμπεριλάβει τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) των κατοίκων που έχει εκδοθεί από το κράτος μέλος κατοικίας στην κοινοποίηση των πληροφοριών του πρώτου εδαφίου.».