ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ   Άρθρο 1 Σκοπός

 

Σκοποί του παρόντος είναι:

α) η ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/514 του Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2021 για την τροποποίηση της οδηγίας 2011/16/ΕΕ σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας (L 104), και

β) η βελτίωση της φορολογικής διαδικασίας μέσω ρυθμίσεων για τη διασύνδεση των τερματικών ηλεκτρονικής μεταφοράς κεφαλαίων με τη φορολογική διοίκηση.

  • 7 Αυγούστου 2023, 15:27 | Alexandros Verr

    Ο έλεγχος πρέπει να επεκταθεί και σε εταιρείες μέσω των οποίων φορολογούμενοι παρέχουν ηλεκτρονικά τις υπηρεσίες τους σε εργοδότες εκτός Ελλάδος, αν και είναι φορολογικοί κάτοικοι εντός Ελλάδος.

  • 7 Αυγούστου 2023, 03:39 | Panos

    Το μέτρο που παίρνετε για το νέο νομοσχέδιο είναι σε σωστή κατεύθυνση.
    1. Όλες οι επιχειρήσεις να είναι συνδεδεμένα τα POS ηλεκτρονικά με ΑΑΔΕ.
    2. ΌΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΉΤΩΣ ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ ΝΑ ΔΈΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΜΈΣ ΜΌΝΟ ΜΈΣΩ POS.
    ***ΈΝΑΣ ΕΛΕΎΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ ΙΑΤΡΌΣ ΑΠΌ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΒΛΈΠΕΤΕ ΌΤΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΊ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΌΨΕΙ ΑΠΌΔΕΙΞΗ ,ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΏΣΕΤΕ ΑΥΤΌ.
    3. ΔΕΝ ΑΦΟΡΆ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΑΛΛΆ ΣΧΕΤΊΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΤΟΥ .πολλοί εργοδότες κάνουν συλλογικές συμβάσεις εργαζομένων πενθήμερης βάσεως αλλά οι περισσότεροι στον τουριστικό κλάδο εργάζονται κάθε μέρα.
    Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι δεν πληρώνουν τις προσαυξήσεις, τις αργίες ,τις Κυριακές.
    ***Επίσης μπορείτε να το διασταυρώσετε από τις ασφαλιστικές εισφορές αν κατέβαλε 31 ένσημα και από το λογαριασμό μισθοδοσίας της Τράπεζας, αν ο εργαζόμενος πήρε τις προσαυξήσεις.
    Το αναφέρω αυτό γιατί οι εργοδότες δηλώνουν πενθήμερη εργασία για να παίρνεις το βασικό κατώτατο μισθό ,όμως η προφορική συμφωνία είναι πολύ μεγαλύτερο χρηματικό ποσό, Αλλά συμφώνησαν ο εργοδότης με τον εργαζόμενο να του καταβάλλει ο εργοδότης την διαφορά στο χέρι ✋ δλδ. μαύρα 💸 χρήματα 💰..
    Εδώ το Υπουργείο οικονομικών πρέπει να βρει μία φόρμουλα να μην έχει διαρροές, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και το σώμα επιθεώρησης εργασίας.

  • 5 Αυγούστου 2023, 07:15 | Basiliy

    Ok bravo well done