ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

 

Άρθρο 1
Σκοπός
Σκοπός του παρόντος είναι η απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών για την ανάπτυξη, η ενίσχυση της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και της οικονομικής ανάπτυξης εν γένει, καθώς και η αντιμετώπιση επιμέρους επειγόντων ζητημάτων.

Άρθρο 2
Αντικείμενο
Αντικείμενο του παρόντος είναι η επιμέρους τροποποίηση των διαδικασιών που αφορούν αναπτυξιακά προγράμματα και εργαλεία, καθώς και του ν. 4872/2021 (Α’ 247) για την αντιμετώπιση των αναγκών της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, καθώς και η τροποποίηση επιμέρους διατάξεων για την αντιμετώπιση ειδικότερων προβλημάτων που έχουν.

  • 4 Δεκεμβρίου 2023, 10:13 | Basiliy

    Bravo

  • 3 Δεκεμβρίου 2023, 11:05 | Κασσιανή

    Μάρτιος 2023 εργάζομαι τα τελευταία 15 χρόνια στην Αθήνα στον ιδιωτικό τομέα και άκουω στην Tv τον Πρωθυπουργό να κάνει έκκληση στον Ελληννκο λαό πως οποίος έχει σπουδάσει στον χώρο της υγείας να υποβάλει αιτήσεις η χώρα σας χρειάζεται! Και δεν θα σας αφήσουμε έτσι θα υπάρχει μέλλον. Ευαισθητοποιουμαι, πιστεύω τον Πρωθυπουργό μας, παράταω την δουλειά μου μετά από 5 χρόνια και συνολικά 21 έτη στην Αθήνα και επιστρέφω στην γενέτειρα σε ένα μικρο Νοσοκομείο στο οποίο παρέχω τις υπηρεσίες μου έως σήμερα. Αυτήν την στιγμή κινδυνεύω να μειν άνεργη μετά την απόφαση μου αυτή, και παίρνω ενεργή θέση με τα εξής:

    Προτείνεται η τροποποίηση του Άρθρου 60 ως εξής: «δύναται να παρατείνονται από τη λήξη τους και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει την 30ή.12.2024.».
    Αιτιολόγηση:
    1. Τα τελευταία χρόνια το ποσοστό επικουρικού προσωπικού έναντι του μόνιμου προσωπικού αυξάνεται διαρκώς. Συνεπώς, είναι απολύτως αναγκαία η διατήρηση του επικουρικού προσωπικού για το μέγιστο δυνατό διάστημα, ώστε να λειτουργεί επαρκώς ο εκάστοτε φορέας του ΕΣΥ.
    2. Στην περίπτωση αποχώρησης του επικουρικού προσωπικού, αν η θέση τους καλυφθεί από νέο επικουρικό προσωπικό: α) θα συναφθούν συμβάσεις 12 έως 24 μηνών, β) το νέο προσωπικό δεν θα έχει την απαραίτητη εμπειρία για τη θέση και θα χρειαστούν μήνες προσαρμογής και υπολειτουργίας των τμημάτων.
    3. Μετά την 31η.12.2023 και, ακόμα περισσότερο μετά την 30η.6.2024 συνταξιοδοτείται πλήθος μόνιμου προσωπικού. Συνεπώς, είναι αναγκαία η διατήρηση του επικουρικού προσωπικού, τουλάχιστον, και μετά από αυτές τις ημερομηνίες.
    4. Τα οργανογράμματα των φορέων του ΕΣΥ είναι απαρχαιωμένα, έχουν διαμορφωθεί υπό πολύ λιγότερες ανάγκες και παλιότερη τεχνολογία. Οι τρέχουσες ανάγκες προσωπικού δεν αποτυπώνονται στα τρέχοντα οργανογράμματα.
    Το πλήθος των θέσεων που καλύπτει το επικουρικό προσωπικό είναι το ελάχιστο απαιτούμενο για την ορθή λειτουργία των φορέων στις τρέχουσες ανάγκες και στο τρέχον επίπεδο και πολυπλοκότητα της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στο ΕΣΥ.
    Συνεπώς, είναι αναγκαία η διατήρηση του επικουρικού προσωπικού για το μέγιστο δυνατό διάστημα, ιδανικά αορίστου χρόνου.

    Ευχαριστώ.
    Κασσιανή Νανου

  • 2 Δεκεμβρίου 2023, 14:20 | Basiliy

    Bravo να προχωρήσουμε