24) Ποια μέτρα θα προτείνατε για την εσωτερική αναδιοργάνωση των ΔΟΥ ώστε να εξασφαλίζεται καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων;

Ποια μέτρα θα προτείνατε για την εσωτερική αναδιοργάνωση των ΔΟΥ ώστε να εξασφαλίζεται καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων;

  • 16 Ιανουαρίου 2010, 05:18 | Δημήτριος Ιωάννου

    Σταδιακή πρόσληψις νέων επιστημόνων, αριστούχων ή βελτίστων στους τομείς των, με κριτήρια της επιχειρηματικής εργοδοσίας του ιδιωτικού τομέως – όχι ΑΣΕΠ – με καθεστώς απασχολήσεως ως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, αμοιβές τουλάχιστον κατά 50% υψηλότερες των αντιστοίχων προκατόχων των, συχνή και τακτή αξιολόγηση, υποχρεωτική έστω και επιδοτούμενη επιμόρφωση. Ο μόνος τρόπος εξυγιάνσεως του εν γένει Ελληνικού Δημοσίου, είναι η δημιουργία ενός παράλληλου, σύγχρονου και αξιοκρατικού στελεχιακά, τομέα ο οποίος σταδιακά θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο, βοηθούσης βεβαίως και της απλής και σαφούς Νομοθεσίας.

  • 16 Ιανουαρίου 2010, 00:21 | Νίκος Γεωργιλάς – πρώην εφοριακός

    Πρόσληψη προσωπικού γιατί οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν πριν 25 χρόνια

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 23:45 | A.M

    Διαβασα με προσοχή τις προτάσεις τόσο των συναδέλφων εφοριακών όσο και των πολιτών που συναλλάσσονται με τις Δ.Ο.Υ και διαπίστωσα ότι το ο κυριότερος παράγον δυσλειτουργιών είναι ο ανθρώπινος παράγων, το ανθρώπινο δυναμικό των Δ.Ο.Υ , και πώς να μην είναι όταν ο ίδιος ο Κανονισμός Λειτουργίας Δ.Ο.Υ ορίζει ως το κυριότερο «προσον» κάθε υπαλλήλου την παλαιότητα..! στην Υπηρεσία, σε προηγούμενες ,ακόμη και άσχετες με το Υπ.Οικ. θέσεις , στο Δημόσιο, και ακολουθούν σε βαρύτητα: διδακτορικό- μεταπτυχιακό, πτυχίο,κλπ.και βλέπουμε λοιπον τον συνάδελφο ο οποίος δεν ξέρω με ποιο τρόπο, κατάφερε μεσω μετατάξεων, και βρέθηκε στην Δ.Ο.Υ ,μετά αρκετά χρόνια ως μηχανικός-ηλεκτρολόγος –δασάρχης-μαγειρας catering-υπάλληλος αλλων ΝΠΔΔ-Δήμων , κλπ βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον πολίτη-φορολογούμενο-λογιστή και καλείται να τον εξυπηρετήσει, πως…? Είναι λογικό να μην ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις προσδοκίες των φορολογουμένων,της Υπηρεσίας κλπ, αν μάλιστα είναι και συνδικαλισμένος…, δεν φοβάται τίποτα…και σε παραπέμπει και στον Κανονισμό Λειτουργίας Δ.Ο.Υ, για να ενημερωθείς…(βλέπε παλαιότητα) και μη νομίζεται ότι ο κάθε συνάδερφος εφοριακός εκ μετατάξεως θα δεχτεί να υπηρετήσει σε καποια θεση απλού υπαλλήλου,σε αντικείμενα ταμειακά κλπ, σου λεει εγω ημουν τμηματάρχης στην πρωην Υπηρεσία μου δεν μπορεί να τοποθετησεις όπου και όπου, και τοποθετείται σε κρίσιμα τμήματα, βλέπε Φ.Π.Α –ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΕΛΕΓΧΟΣ και αντε..και καλή τύχη .. στα εσοδα.
    Απ΄την άλλη εχουμε τους νεους συναδέλφους (ακομη και πρωην Λογιστές Α Τάξης, Ορκωτοί Λογιστές, Στελέχη επιχειρήσεων ,Οικονομικοί Αναλυτές) που μέσω ΑΣΕΠ, ενταχθήκαν στο δυναμικό του Υπουργείου Οικονομικων , να περνανε τα πρωτα 4-5 χρόνια στην Υπηρεσία μετακινούμενοι από το Ταμειο-Παρακαταθηκών –Έσοδα –Έξοδα , ενώ μπορεί να αξιοποιηθούν σε τμήματα κρίσιμα , προσφέροντας στην Υπηρεσία και στον φορολογούμενο Υπηρεσίες αντάξιες των προσδοκιών τόσο της Διοίκησης όσο και των φορολογουμένων.
    Αν δεν κινηθείτε προς την κατεύθυνση της αριστοποίησης της εκμετάλλευσης του ανθρωπίνου πόρου των Δ.Ο.Υ, όλες οι τεχνολογικές και άλλες υποδομές δεν θα έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα.Συνοψίζοντας, ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ. ΚΑΤΑΡΓΕΊΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ- ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
    Α.Μ Εφοριακός Π.Ε/ Γ

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 20:59 | Iάσονας Χατζηθεοδώρου

    Ως είθισται, σε περιόδους προθεσμιών παρατηρείται μια απότομη αύξηση προσέλευσης των πολιτών με φυσικό επακόλουθο την κούραση των υπαλλήλων, τις μεγάλες ουρές και τη δυσανασχέτηση των πολιτών. Φαντάζει λογικό κατά περιόδους, υπάλληλοι των τμημάτων να μετατίθονται από το ένα τμήμα στο άλλο (π.χ. από το Εισόδημα στο Κεφάλαιο και ούτω καθεξής) ώστε να εκπαιδεύονται στα διαφορετικά συστήματα και τις διαδικασίες. Με αυτό τον τρόπο, θα υπάρχει η δυνατότητα σε στιγμές όπου κάποιο τμήμα αντιμετωπίζει υψηλή κίνηση, να ενισχύεται από υπαλλήλο άλλου τμήματος με λιγότερο φόρτο εργασίας.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 19:43 | ΚΑΠΕΤΑΝΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

    Η μονη λυση ειναι μια υπηρεσια εκτος ΔΟΥ που θα εχει επαφη με τον φορολογουμενο και οχι αμεσα ο πολιτης με την εφορια.
    Μια υπηρεσια παραδειγμα ΚΕΠ που θα κανουμε ολες τις διαδικασιες η της περισσοτερες απο αυτες χωρις να ερχομαστε σε επαφη με τον εφορο η καποιο αλλο φορολογικο υπαλληλο.
    Οι διεθυνσης μεταφορων επαψαν να τα πιανουν λογω των ΚΕΠ

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 16:24 | ΓΙΩΡΓΟΣ LGL

    ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ (ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ) ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ.

    1) ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Κ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ (ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ) ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΑΣ.

    2) ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ TAXISNET, GSIS, ΚΛΠ
    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ??

    ΠΧ. ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΦΠΑ, ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΝΟ (ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ -ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ-)

    ΘΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ Κ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΒΣ ΣΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΦΜΥ (Ε7)ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΠΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ……

    3) ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ(ΦΜΥ- ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΡΙΣΤΙΚΗ E3,E5….) ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ(ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ,Ε-BANKING) (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠ’ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ)
    ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 500,00 ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, 1000,00 ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΠΙΤΑΓΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΕ ΟΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΩ?????

    4) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΔΟΥ.
    ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ, ΑΠΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ (ΤΟ 30% ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 40… ΕΤΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ?
    ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ.

    5) ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΜΕ ΜΟΡΦΗ POINT SYSTEM) ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΟΥ.
    ΑΝΑΓΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟ (ΑΝ ΟΧΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΟΥΣ) ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ. (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ)

    ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΑΞΟΥΝ!
    ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ POINT SYSTEM ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ – ΑΔΙΟΦΘΟΡΟ.(ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΘΕΙΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ…… ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ)
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ POINT SYSTEM, ΜΑΖΕΥΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.

    Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.
    ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΔΑΛΩΔΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΩΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΟΥΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ Η ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΣΜΑ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΠΤ.

    ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ (ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ) ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, Η ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, Η ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΩ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΟΤΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 16:30 | Πολίτης_Χ

    Ειναι απαραίτητο πλέον το κράτος, όλες οι υπηρεσίες του και ακόμα περισσότερο οι Εφοριακοί και οι Εφορίες να δίνουν το παράδειγμα καθημερινά και έμπρακτα για να παρακινήσουν και να πείσουν τις όποιες υγιείς δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν στην εξυγίανση και να κινητοποιήσουν το Ελληνικό φιλότιμο.

    Αν η Εφορία δεν πείσει με την διαφάνεια της, την ευαισθησία στα πραγματικά προβλήματα και την αποτελεσματικότητα της, τουλάχιστον στις προκλητικές και εξώφθαλμες περιπτώσεις, τότε η αντίδραση φοροαποφυγής και αντιπαράθεσης θα μεγαλώσει ανεξέλεγκτα. Η δυσφορία, το κόστος ελέγχου, η πολυπλοκότητα και η αδικία θα αυξηθούν κατακόρυφα.

    Προτείνουμε τα ακόλουθα:

    – Να καθιερωθεί ανοιχτό και ανεξάρτητο κανάλι επικοινωνίας/βήμα διαλόγου με την Εφορία. Ανεξάρτητα τμήματα εσωτερικού ελέγχου να παρακολουθούν τα παράπονα και τις δημόσιες καταγγελίες. Ο ανοιχτός διάλογος βλάπτει μόνο τους πονηρούς.

    – Να δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες, η περιουσία των ελεγκτών καθώς και οι εταιρίες που έλεγξαν, με στοιχεία για τους καταλογισμούς πρόσθετων φόρων. Μόνο έτσι θα γίνει αποδεκτή και η δημοσιοποίηση των στοιχείων φοροφυγάδων και ελεγχόμενων επιτηδευματιών.

    Ειναι απαρέγκλητη προυπόθεση να περιοριστούν αμέσως και στο ελάχιστο οι «διαρροές» απο τις εισπράξεις φόρου, οι «συναλλαγές» και το πρόσθετο διοικητικό/δικαστικό και γραφειοκρατικό κόστος που ζημιώνει την χώρα.

    Πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να παρθούν έτσι κι αλλιώς, ακόμα και με ιδιωτική πρωτοβουλία.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 13:52 | ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ

    ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΚΕΠ ΜΙΚΡΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
    ΕΥΚΟΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 14:11 | Ν.Π.

    Καλές όλες οι προτάσεις για το πώς θα γίνουν αποτελεσματικότερες οι ΔΟΥ, αλλά αν δεν ξεκινήσουμε από την πάταξη της διαφθοράς, δεν έχουν νόημα. Από κει και πέρα, οι συναλλαγές μέσω διαδικτύου και η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής θα γλυτώσουν τους πολίτες από μεγάλη ταλαιπωρία.
    Ξεκινήστε όμως από τη διαφθορά, η οποία είναι τεράστια και είναι απλωμένη παντού και κυρίως σε εφορίες και πολεοδομίες.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 13:48 | Κώστας Παναγιωτόπουλος

    Συναλλαγή όλες τις ώρες και ημέρες. Και τα Σάββατα με προσωπικό ασφαλείας. Οι βεβαιώσεις τώρα δίδονται την επομένη. Αυθημερόν διεκπεραίωση αιτημάτων. Καμία ημέρα η μη δυνατότητα συναλλαγών (τώρα σε μερικές υπηρεσίες γίνεται μόνο τέσσερις ημέρες). Ευγένεια και σεβασμός στους συναλλασσόμενους.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 01:34 | Πετρος

    Στις ΔΟΥ πρέπει να γίνεται η εγγραφή και η διακοπή, η θεώρηση βιβλίων και στοιχείων για γνωστούς λόγους.
    Όλες οι άλλες μεταβολές, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, φορολογικές ενημερότητες να γίνεται από οργανωμένα λογιστικά γραφεία, ακόμη και εκπρόθεσμες περιοδικές καταστάσεις ΦΠΑ, που θα είναι και υπόλογα έναντι του φορολογούμενου.
    Σύνδεση των ΔΟΥ με το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, τα Εμπ. Επιμελητήρια.
    Για ατομικές επιχειρήσεις και ιδιώτες φορολογούμενους πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και φορολογικές ενημερότητες να εκδίδονται και από τα ΚΕΠ.
    Όλοι οι υπάλληλοι πρέπει να γνωρίζουν από νέες τεχνολογίες και να περνάνε από εκμάθηση σε τακτά χρονικά διαστήματα και η σταδιακή αλλαγή της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας, που οφείλεται στην μονιμότητα τους.
    Όταν αποδεσμευθούν από γραφειοκρατικές διαδικασίες θα μπορούν να ασχοληθούν με το πραγματικό έργο που είναι ο προληπτικός και κατασταλτικός έλεγχος.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 18:45 | Μαίρη Πιπεράκη

    Μηχανοργάνωση σε όλα
    Εκπαίδευση προσωπικού για συμπεριφορά προς τον πολίτη
    Παρκιγκ για τους συναλλασόμενους
    Πληρωμές ηλεκτρονικά (on-line)
    Κέντρο πληροφοριών στην είσοδο κάθε ΔΟΥ
    Τα δικαιολογητικά να κυκλοφορούν από υπαλλήλους και όχι από τους πολίτες, δηλαδή εάν χρειάζεται να γυρίσεις πολλά γραφεία για υπογραφές, πρωτόκολλαλ, παράβολα κλπ. να το κάνει ο υπάλληλος και να σου παραδίδει τα έντυπα που θέλεις και όχι να γυρίζεις εσύ από γραφείο σε γραφείο.
    Να γίνει αξιολόγηση των διαδικασιών και να απαλειφθούν οι ασήμαντες

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 17:03 | Σ.Β.

    1. Αντικατάσταση όλης της πυραμίδας των ΔΟΥ (έφορος, επόπτης, ελεγκτής κλπ) με αδιάφθορους. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΘΕ ακόμα κι αν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.
    2. Αποτελεσματικός έλεγχος του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ όλων των εφοριακών καθώς και των συγγενών τους καθώς και των εταιριών που ελέγχουν. Να αναγράφουν στην φορολογική τους δήλωση τις εταιρίες που ελέγχουν κάθε χρήση.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 10:19 | Υπάλληλοι Α Δ.Ο.Υ. Χανίων

    Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής διαβουλευσης και του ανοικτού διαλόγου, υποβάλουμε τις προτάσεις μας, για προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στην Υπηρεσία μας και έχουν άμεση σχέση με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής .

    Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

    Το ότι δεν έχει καταπολεμηθεί αποφασιστικά στην χώρα μας επί σειρά δεκαετιών η φοροδιαφυγή δεν οφείλεται στους εφοριακούς υπαλλήλους. Οι Έλληνες εφοριακοί υπάλληλοι δεν υστερούν σε ικανότητα σε σχέση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, ούτε σε διάθεση, τους λείπουν σε μεγάλο βαθμό τα απαραίτητα εργαλεία (υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών) και η σγχρονη δομη των Υπηρεσιών.

    Το τελευταίο διάστημα στην Υπηρεσία μας έχουν αυξηθεί οι καθημερινές προσελεύσεις ημεδαπών και αλλοδαπών που ζητούν διάφορα πιστοποιητικά, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δικαιούνται, εξυβρίζουν δημοσία και προπηλακίζουν τους συναδέλφους που αρνουνται την έκδοση τους, δημιουργείται άσχημη εικόνα για το κύρος και την αξιοπιστία της Υπηρεσίας, δίπλα σ αυτούς μικροπωλητές, αθίγγανοι με ταμπούρλα, επαίτες, περαστικοί που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες, αργόσχολοι κλπ, χωρίς φραγμό μπαίνουν καθημερινά και δημιουργούν πρόβλημα, στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών, δίνοντας τριτοκοσμική εικόνα. Οι ΔΟΥ έχουν εκφυγει του σκοπού τους και έχουν καταντήσει ένα απέραντο ΚΕΠ, χωρίς να φταίνε σ αυτό οι συνάδελφοι. Χιλιάδες εργατοωρες καθημερινά αναλώνονται από τους πολίτες για την απόκτηση ενός πολυπόθητου πιστοποιητικού, που θα το μεταφέρουν σε κάποια άλλη Υπηρεσία η προσπαθώντας να αποκτήσουν αυτό από άλλη Υπηρεσία για να το μεταφέρουν στην δική μας, αναπαράγεται η γραφειοκρατία, οι πλάγιες μέθοδοι για την συντόμευση του χρόνου απόκτησης του, και μόνο με τον φορολογικό έλεγχο δεν ασχολούνται οι υπάλληλοι

    Πρέπει να κλείσουν οι ΔΟΥ για το κοινό να παύσουν να είναι ένα μεγάλο ΚΕΠ και να ασχοληθούν με το φυσικό τους αντικείμενο τον έλεγχο όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

    Επιτακτική είναι η ανάγκη η αναδιάρθρωσης των φορολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου με σκοπό να μεγιστοποιηθεί η συμβολή τους στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και την αποδυνάμωση της φοροδιαφυγής. Σε πολλές περιπτώσεις η δομή των Υπηρεσιών και τα εμπλεκόμενα αντικείμενα φέρνουν στην σκέψη τις δεκαετίες του 1950 και του 60, ενώ ελάχιστα έχει γίνει χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών σε σύγκριση με τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή την διαπίστωση έχουν όσοι συνάδελφοι συμμετέχουν στα προγράμματα fiscalis της ΕΕ.

    Η αναδιάρθρωση θα πρέπει να στηριχθεί πάνω σε τρεις κύριους πυλώνες.

    1) Το μέγεθος των Φορολογικών Υπηρεσιών.

    2) Τα φορολογικά αντικείμενα που πρέπει να παραμείνουν στις ΔΟΥ.

    3) Την περαιτέρω ανάπτυξη και υιοθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων διασταυρώσεων και ελέγχου.

    1) ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

    Στην χώρα μας υπάρχουν 170 ΔΟΥ Α τάξεως και 125 ΔΟΥ Β τάξεως. Σε πολλούς δε Νομούς όπως Ηλείας, Λακωνίας και Ηρακλείου, υπάρχουν 7 η 8 ΔΟΥ. Η σκοπιμότητα δημιουργίας τους ανήκει σε άλλες εποχές όπου οι συγκοινωνίες και επικοινωνίες ήταν προβληματικές. Αλώστε σήμερα πρέπει να ελαχιστοποιούνται οι επισκέψεις των φορολογουμένων στην ΔΟΥ, αυτή είναι η πρακτική που ακολουθείται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αλλά και όπου κριθούν αναγκαίες υπάρχει η σύγχρονη τεχνολογία το ιντερνετ το ΕΙΧ που διαθέτει ο κάθε Έλληνας και τέλος τα λογιστικά γραφεία του χειρίζονται τις υποθέσεις των επιχειρηματιών, και δεν είναι αναγκαίο να έχει κάποιος δίπλα στο σπίτι του και την ΔΟΥ. Χρειάζεται ένα πρόγραμμα Καποδιστρίας παρόμοιο με αυτό για τους Δήμους, στα πλαίσια αναδιάρθρωσης και λειτουργίας των φορολογικών Υπηρεσιών.

    Με την δημιουργία μιας και μόνο ΔΟΥ ανά Νομό επιτυγχάνονται οικονομίες κλίματος (όπως συμβαίνει με την συγχώνευση επιχειρήσεων) που απελευθερώνουν προσωπικό για να ασχοληθεί με το ελεγκτικό έργο. Για παράδειγμα στο Νομό Χανίων μια ΔΟΥ με τα 140 άτομα προσωπικό που υπηρετεί σήμερα διασπασμένο σε 3 ΔΟΥ, μπορεί να λειτουργήσει μια εποπτεία προληπτικού ελέγχου με 9 άτομα, 2 εποπτείες προσωρινού ελέγχου από 8 άτομα η κάθε μια και τέσσερις εποπτείες τακτικού ελέγχου με 10 άτομα η κάθε εποπτεία. Σήμερα σ όλο τον Νομό ασχολούνται 15 από τους 140 υπαλλήλους με τον έλεγχο και ορισμένοι εξ αυτών όχι σε αποκλειστική απασχόληση καθώς είναι επιφορτισμένοι παράλληλα και με άλλες δραστηριότητες της καθημερινής συναλλαγής. Η εικόνα είναι αντίστοιχη και για τους υπόλοιπους Νομούς της χώρας.

    2) ΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΟΥ

    Η κατάργηση ορισμένων τμημάτων που λειτουργούν σήμερα στις ΔΟΥ είναι αναγκαία και επιβεβλημένη από τις εξελίξεις της σημερινής εποχής, καθώς έχουν εκλείψει οι συνθήκες που υπαγόρευσαν την δημιουργία τους πριν από χρόνια. Τα τμήματα αυτά είναι τα τμήματα εξόδων, λογιστικού, ΚΒΣ καθώς και του γραφείου αυτοκινήτων. Παράλληλη αποδυνάμωση των υπολοίπων τμημάτων προς ενίσχυση του εκλέγου.

    Προκαλεί κατάπληξη στους Ευρωπαίους συναδέλφους μας όταν ακούν ότι από τους 14.000 εφοριακούς στην Ελλάδα οι 1800 ασχολούνται με τον έλεγχο, διατυπώνοντας την απορία καλά και οι άλλοι τι κάνουν?

    Παραλαμβάνουν και κωδικοποιούν 4,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις στην πλειονότητα τους χωρίς λογο υποβολής, εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικών μεταναστών, με πιστοποιητικά που θα χρησιμοποιήσουν σε άλλες υπηρεσίες, δίνουν φοιτητικά επιδόματα ενοικίου, επιδόματα αλληλεγγυης , πληρώνουν την μισθοδοσία σε παπάδες, δικαστικούς κλπ κλείνουν και συμφωνούν λογαριασμούς του τμήματος εσόδων και εξόδων κάτι που έπρεπε να γίνεται αυτόματα μέσω του λογισμικού των προγραμμάτων και άλλα πάρεργα που δεν έχουν καμιά σχέση με το παραγωγικό έργο που πρέπει να επιτελούν οι ΔΟΥ και που είναι το ελεγκτικό έργο. Είναι όπως ένα εργοστάσιο στο οποίο το 10% των εργαζομένων δουλεύει στην γραμμή παραγωγής και οι υπόλοιποι είναι κηπουροί φύλακες κλπ, αυτό λοιπόν το εργοστάσιο δεν θα έχει μέλλον.

    Σήμερα το 50% των επισκέψεων στο τμήμα Μητρώου προέρχεται από αλλοδαπούς μετανάστες για χορήγηση ΑΦΜ για να πάρουν άδεια παραμονής, που σε λίγο θα υποβάλουν δηλώσεις χωρίς κανένα φορολογικό όφελος, που θα επιβαρύνουν την Υπηρεσία για την έκδοση πιστοποιητικών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν άλλου.

    Το τμήμα εισοδήματος της Α ΔΟΥ Χανίων δέχεται και εξυπηρετεί καθημερινά 200 – 300 άτομα που ζητούν αντίγραφα του εντύπου Ε9, αντίγραφα μισθωτηρίων συμβολαίων, αντίγραφα εκκαθαριστικού των δηλώσεων τους, πιστοποιητικά ότι δεν είναι υπόχρεοι στην υποβολή δήλωσης, και πλήθος άλλων δικαιολογητικών, προκειμένου να τα υποβάλουν στον ΟΓΑ, στις τράπεζες, στο ΤΕΒΕ, στην Περιφέρεια Κρήτης, στον Οργανισμό εργατικής κατοικίας, στην πρόνοια, στον σύλλογο πολυτέκνων κλπ….

    Οι συνάδελφοι δεν έχουν αντιρρήσεις, αντιθέτως το επιθυμούν να ασχοληθούν με το παραγωγικό έργο των ΔΟΥ τον έλεγχο, η αναχρονιστική δομή των υπηρεσιών μας που καμιά σχέση δεν έχει με αυτή των προηγμένων χωρών της Ευρώπης είναι αυτή που τους κρατά καθηλωμένους σε πάρεργα που δεν προσφέρουν έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό, φορτώνουν περιττές ενέργειες και κόστος τους φορολογουμένους πολίτες, προκαλούν διενέξεις μέσα στις Υπηρεσίες, άγχος στους προϊσταμένους και γενικά αποτελεί η οργάνωση αυτή των Υπηρεσιών μας το βαρίδι του εφοριακού κλάδου.

    3) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΔΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

    Τα Υπουργεία Οικονομικών των προηγμένων χωρών της Ευρώπης Σκανδιναβία, Ολλανδία, Βρετανία, δαπανούν πάνω από το 1/3 του προϋπολογισμού τους για την ηλεκτρονική υποδομή των υπηρεσιών τους σε αντίθεση με την Ελληνική πραγματικότητα που σχεδόν όλο το ποσό ξοδεύεται για μισθοδοσία και κτιριακές δαπάνες.

    Είναι ανάγκη σε πρώτο στάδιο να υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι δηλώσεις των νομικών προσώπων και των επιτηδευματιών, προκειμένου να γίνεται αυτόματη επεξεργασία και αξιοποίηση των δεδομένων του εντύπου Ε3. Σε δεύτερο στάδιο να γίνει υποχρεωτική και η υποβολή των δηλώσεων φορολογ εισοδήματος όλων των φυσικών προσώπων με περιορισμό όμως α) των υπόχρεων σε δήλωση πχ γιατί να υποβάλει ο συνταξιούχος, η ο μισθωτός εφόσον δεν έχει άλλα εισοδήματα και η τροφοδοσία του συστήματος με τις αποδοχές του και τον τυχόν παρακρατηθεντα φόρο μπορεί να γίνεται αυτόματα με βάση την υποβαλλόμενη οριστική δήλωσης ΦΜΥ του εργοδότη του. β) την κατάργηση του μεγάλου πλήθους των περιπτώσεων έκπτωσης από το φορολογητέο εισόδημα η τον φόρο που απαιτούν συνυποβολη μιας πλειάδας δικαιολογητικών.

    Σήμερα το 1/3 των φακέλων στο αρχείο του εισοδήματος είναι φορολογικά άχρηστοι, ανήκοντες σε ανέργους, μικροσυνταξιουχους , αλλοδαπούς, χαμηλόμισθους και δεν προσφέρουν τίποτα στους σκοπούς του Υπουργείου Οικονομικών.

    Κεφαλαιώδους σημασίας είναι η ηλεκτρονική διασύνδεση και τροφοδότηση του συστήματος σε on line χρόνο, από την βάση δεδομένων τρίτων πηγών όπως:

    Α) Το Υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά την οικογενειακή κατάσταση του φορολογουμένου. Σήμερα παραλαμβάνονται δηλώσεις όπου εμφανίζονται παιδιά που μπορεί να μην υπάρχουν η να έχουν ενηλικιωθεί. Επίσης στο έντυπο Ε2 εμφανίζονται δωρεάν παραχωρήσεις οικιών σε γονείς που μπορεί να μην υφίστανται στη ζωή.

    Β) Των ασφαλιστικών οργανισμών για τις καταβαλλόμενες στους συνταξιούχους μέλη τους συντάξεις, τις εισπραττόμενες ασφαλιστικές εισφορές από τους επιτηδευματίες, αλλά κυρίως όσον αφορά το ΙΚΑ τον αριθμό των απασχολουμένων σε κάθε επιχείρηση, καθώς και των οικοδομικών ενσήμων για εντοπισμό και υπολογισμό του κόστους των ανεγειρόμενων οικοδομών από τους ιδιοκτήτες τους.

    Γ) Των τελωνείων για την συγκέντρωση των δεδομένων όσον αφορά τις εισαγωγές και εξαγωγές επιχειρήσεων.

    Δ) Του Υπουργείου Συγκοινωνιών για τις ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων, το πλήθος των μαθητών που κάθε σχολή οδηγών εμφανίζει ως μαθητές της για εξετάσεις στην απόκτηση διπλώματος οδήγησης κλπ

    Ε) Των λιμενικών αρχών για τις ταξινομήσεις σκαφών αναψυχής,, τις ανακλήσεις αδειών επαγγελματικών και τα σκάφη αυτά εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται ως ΙΧ χωρίς να δηλώνονται, τις μακροχρόνιες παραμονές σκαφών με ξένη σημαία που είναι Έλληνες ιδιοκτήτες υποκρυπτόμενοι κλπ.

    ΣΤ) Του Υπουργείου Γεωργίας και άλλων Υπουργείων που καταβάλουν επιδοτήσεις για τους δικαιούχους αυτών.

    Ζ) Του ΕΟΤ για τα ξενοδοχεία ενοικ δωμάτια, και γραφεία εκμίσθωσης αυτοκινήτων με τα μεγέθη αυτών.

    Η) Των Τραπεζών για τις προμήθειες μέσω πιστωτικών καρτών που εισπράττουν από επιτηδευματίες καθώς και των ποσών αποπληρωμής στεγαστικών δανείων.

    Θ) Τα υποθηκοφυλακεία της χώρας και το κτηματολόγιο προκειμένου να καταχωρούνται αυτόματα όλες οι μεταβολές και μεταβιβάσεις στα ακίνητα, χωρίς να παρίσταται ανάγκη σύνταξης και υποβολής Ε9. Επίσης ενημέρωση από τα δεδομένα των υποθηκοφυλακείων για τους συμβολαιογράφους και δικηγόρους που παρεμβάλλονται σε κάθε σύνταξη συμβολαίου και τα ποσά των αμοιβών αυτών.

    Ι) Τα αρχεία των πρωτοβάθμιων επιτροπών Υγειάς του Υπουργείου Υγείας, για τις χορηγηθεισες βεβαιώσεις αναπηρίας και το χρόνο λήξης αυτών, για να εκλείψουν οι μαϊμού φωτοτυπίες .

    ΙΑ) Την βάση δεδομένων της ΔΕΗ για τον εντοπισμό αδήλωτων ακινήτων και ενοικίων σύμφωνα με τις καταναλώσεις ρεύματος .

    Με τα παραπάνω μέτρα θα αποδεσμευτούν περί τους 2000 υπάλληλοι από το ΚΕΠΥΟ καθώς και άλλοι τόσοι περίπου που απασχολούνται στις ΔΟΥ με την παραλαβή των δηλώσεων την κωδικογραφηση τους την αποστολή τους προς εκκαθάριση, την ταξινόμηση τους, την ανεύρεση τους από το αρχείο με πιθανές απώλειες η λάθος ταξινομήσεις δηλώσεων κλπ. Οι υπάλληλοι αυτοί μετά από σύντομη εκπαίδευση μπορούν να στελεχώσουν εποπτείες προληπτικού και προσωρινού ελέγχου που θα δημιουργηθούν στις ΔΟΥ. Η παραπάνω προτεινόμενη αναδιάρθρωση θα συμβάλει αποφασιστικά μέσω της δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού δικτυού τόσο στην επιλογή των υποθέσεων προς έλεγχο όσο και στην διευκόλυνση του ελέγχου αυτού καθ εαυτού μέσω των διασταυρώσεων . Δεν θα ελέγχονται βέβαια όλες οι υποθέσεις όπως και σε καμιά άλλη χώρα δεν συμβαίνει αυτό αλλά θα ελεγχετε ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός και κυρίως αυτές που πρέπει να ελεγχθούν. Δεν θα χρειάζονται αποφάσεις περαίωσης που υποβαθμίζουν τον κλάδο και ενθαρρύνουν την παραβατικη συμπεριφορά αφού γνωρίζουν ότι δεν θα ελεγχθούν αλλά θα κληθούν να περαιώσουν. Με την προτεινόμενη αναδιάρθρωση εντοπίζεται και καταπολεμάται καλύτερα η φοροδιαφυγή προς εκπλήρωση των στόχων του προϋπολογισμού την δημιουργία και εμπέδωση φορολογικής συνείδησης και αισθήματος δικαιοσύνης μεταξύ των πολιτών.

    Χανιά 8.1.10
    Οι υπογράφοντες υπάλληλοι
    της Α ΔΟΥ Χανίων

    ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΠΕ/Α
    ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΠΕ/Α
    ΚΟΥΡΓΙΑΝΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΕ/Α
    ΝΤΕΝΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕ/Α
    ΚΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΕ/Α
    ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕ/Α
    ΚΟΝΤΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΠΕ/Α
    ΒΑΡΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΔΕ/Α
    ΚΑΚΑΤΣΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΔΕ/Α
    ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΔΕ/Α
    ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΕ/Α
    ΑΝΔΡΕΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ/Α
    ΣΠΥΡΟΥ ΔΑΝΑΗ ΔΕ/Α
    ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ ΔΕ/Α
    ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΡΩΞΑΝΗ ΠΕ/Γ

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 00:01 | Tsolakidis

    ΑΡΣΗ ΜΟΝΗΜΟΤΗΤΑΣ !!!!

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ…….

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 23:03 | Φ. ΖΩΡΖΟΥ

    Ερώτηση 24
    1. Επιμόρφωση των υπαλλήλων, ώστε να γνωρίζουν άριστα όλα τα σημεία της φορολογικής νομοθεσίας και να μπορούν να εξυπηρετούν τον πολίτη με σαφήνεια, αλλά, επιπλέον, με φιλικότητα και ευγένεια.
    2. Άριστη μηχανοργάνωση , ώστε όλα τα στοιχεία που αφορούν ένα συγκεκριμένο φορολογούμενο στη σχέση του με την Εφορία να μπορούν να εμφανίζονται με την πληκτρολόγηση του ΑΦΜ ή και του ονόματος του φορολογουμένου.
    3. Κατάργηση των επιμέρους εφοριών Κεφαλαίου, Εισοδήματος κτλ. και ενιαία παρακολούθηση ανά φορολογούμενο/ οικογένεια από την αρμόδια Εφορία της περιοχής που κατοικεί. Έτσι, ο φορολογούμενος θα μπορεί να εξυπηρετείται καλύτερα στο σύνολο των συναλλαγών του με την Εφορία, αλλά θα είναι και ευκολότερη η διασταύρωση στοιχείων και η συνολική εικόνα του φορολογούμενου. Θα μπορούσε μάλιστα σε κάθε υπάλληλο να αναλογεί ένας εφικτός αριθμός φορολογουμένων, ώστε ο κάθε φορολογούμενος να απευθύνεται στον υπάλληλο που θα έχει το φάκελό του και ο υπάλληλος να έχει επαρκή και σφαιρική εικόνα των περιπτώσεων που τον αφορούν

  • 11 Ιανουαρίου 2010, 22:54 | ΣΠΥΡΟΣ M.

    Εν έτει 2010, μπορώ από το pc που σας γράφω, να μπω στο λογαριασμό μου στην τράπεζα και να στείλω ό,τι έχω και δεν έχω οπουδήποτε στον κόσμο, χωρίς να σταθώ σε καμμία ουρά και με πλήρη ασφάλεια. Γιατί δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με τη ΔΟΥ, πχ να πληρώσω στο λογαριασμό που θα μου υποδείξει, αναγράφοντας σαν αιτιολογία τον ΑΦΜ μου και την πινακίδα του ΙΧ μου για να αγοράσω το σήμα τελών κυκλοφορίας το οποίο θα μου σταλλεί με ταχυδρομείο όταν διασταυρωθεί η πληρωμή μου. Θα πάω στη ΔΟΥ μόνο αν το χάσουν τα ΕΛΤΑ, με το αποδεικτικό της πληρωμής για να μου δώσουν άλλο.

    Ουσιαστικά το ταμείο με χρήση μετρητών θα μπορούσε να παραμείνει μόνο για τους μη έχοντες σύνδεση internet.

    Είναι τόσο δύσκολο?

  • 11 Ιανουαρίου 2010, 20:58 | Χρίστος Παπαδουλής

    Dear Sirs,

    Attempting to improve an organization’s performance one need to take a short and along term perspective.
    Many have suggested short term solutions to help improve the workflow and the contact with the public in the present environment.
    In parallel, a cross functional team of middle to senior employees and managers, needs to be carefully selected, with a help of a facilitator will identify and define the “New” environment. This process, to be successful, needs to be short, 3-6 months, and the group needs to be focused in their work. The emphasis of the discussion must gear around adding value. A reference to Michael Porter’s Value Chain is always useful but not definitive.

    At the same time senior and middle management needs to become aware of the effort and the reasons and benefits. Solicit their input and their support. They need to be the people, or as I call them, the missionaries who will sell the idea to the employees.

    The “New” environment can be based either on the philosophy of gradual improvement or the radical re-thinking and redesign of the business processes. I, as many others, am a proponent of the latter approach. It is more challenging to introduce, but the benefits out weight the challenges.
    In either case, I suggest that the notion of a “Customer” be introduced. This, although a challenging notion, is fundamental in achieving the paradigm shift that I perceive is needed.
    The “Customer” notion needs to become the centerpiece of the educational program and the center of the Information Technology (IT). If the team feels that “Customer” is inappropriate as a notion for IT, I suggest the notion of “Family”. I simply suggest that there must be a notion of grouping taxpayers and their various resources, (money, properties, bank accounts, etc.).

    The output from the “New” team discussions must include the following Architectures:

    1. “New” Business Processes,
    2. Data (things that are important to the organization),
    3. Skills by Business Process,
    4. Information Architecture,
    5. Project Plan(s)

    In addition the team needs to identify the organizational implications and appropriate recommendations.

    For this effort to be successful management needs to “walk the talk” and the “communicate”, “sell” constantly and relentlessly, and continuously motivate the employees.

    I will leave you with two says that have become a way of life and thinking for me.

    “Noting is impossible. The impossible it just takes a little longer”

    Unknown

    «I don’t give a fig for the simplicity this side of complexity but I’d die for the simplicity on the other side of complexity.»

    Attributed to Chief Justice Brandies

    PS. The bottom line is, Sell, Sell, Sell and Simplify, Simplify, Simplify and time is of the essence. Get things done fast and concentrate on short deliverables.

    Sincerely,

    Christos Papadoulis
    22940-34-245

  • 11 Ιανουαρίου 2010, 15:05 | ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    1) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ Δ.Ο.Υ. ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Δ.Ο.Υ.
    2) ΝΑ ΕΠΙΛΕΧΘΟΥΝ ΧΩΡΟΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ. ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ, ΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ. ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ Δ.Ο.Υ. ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΑΝΕΤΟ ΠΑΡΚΙΝ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ Δ.Ο.Υ. ΕΞΗΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.
    3) ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ. ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΙΠΛΗ ΒΑΡΔΙΑ.

  • 11 Ιανουαρίου 2010, 14:00 | xa

    α. Ημι-ανεξαρτητοποίηση του φορολογικο-εισπρακτικού μηχανισμού, σε ΝΠΙΔ του οποίου το ΔΣ να διορίζεται από το Υπ.Οικονομικών – Υφυπουργός Δημ.Εσόδων και οι υπάλληλοι προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ. Ελεγχος από το Ελεγκτικό Συμβούλιο ή αντίστοιχο. Δικαίωματα στην αυτοοργάνωση, ερμηνείας φορ.νόμου, διαιτησίας προ φορολογικού δικαστηρίου, διαβάθμισης ποινών κλπ.
    β. Οργάνωση σε πίνακα οριζόντιων (είδος φόρου) και κάθετων (αντικείμενο και μέγεθος φορολογούμενου)διευθύνσεων με εξειδίκευση. Μείωση διευθυντών, μείωση προσωπικού, αύξηση δαπανών πληροφορικής για διασταύρωση στοιχείων και ηλεκτρονικές υποβολές. Μείωση των ΔΟΥ. Όλες οι πληρωμές εκτός ΔΟΥ (Τράπεζες, ebanking, phone banking κλπ). Ραντεβού με ΔΟΥ, κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.
    γ. Κατάρτηση στρατηγικού, ετήσιου/μηνιαίου πλάνου και μέτρηση αποτελεσμάτων σε οργανωτικό, ατομικό και συνολικό επίπεδο και δημοσίευση των στατιστικών. Ετήσιοι στόχοι ποσοτικοί(πχ αύξηση φορολογητέας ύλης, αύξηση άμεσων φόρων, μείωση χρόνου/κόστους φορολογικής είσπραξης)και ποιοτικοί (πχ αριθμός ενστάσεων, αριθμός τηλ.εξυπηρετήσεων, δείκτης ικανοποίησης)
    δ. Συγκέντρωση όλων τών φόρων, δασμών και εισφορών (περιλαμβανομένων και των εργοδοτικών)στο φορολογικό μηχανισμό. Μεταφορά των φόρων αυτοκινήτων/πετρελαίου κλπ στο Υπ. Περιβάλλοντος/μεταφορών. Μεταφορά των φόρων ακίνητης περιουσίας στη Τοπική/Περιφερειακή Αυτοδιοίκησης. Διασύνδεση με τα εισπρακτικά συστήματα του Υπουργείου Μεταφορών και Τοπ. Αυτοδιοίκησης.
    ε. Δημιουργία ενός κωδικού για όλα τα φυσικά/νομικά πρόσωπα που λειτουγεί κοινά (κοινά ψηφία) και για την φορολογία και για ασφαλιστικές εισφορές (ΑΜΑΕ)και ακόμα για τμήμα του ΙΒΑΝ των Τραπεζών ή των κωδικών πελατών ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ κλπ.
    στ. Προ-συμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις. Φορολογικός φάκελλος και βεβαιώσεις ηλεκτρονικά διαθέσιμες στο φορολογούμενο. Κατάργηση της υποβολής των συμβάσεων στις ΔΟΥ. Υποβολή μόνο των συμβάσεων εργολαβιών υπηρεσιών με λεπτομερή κατάσταση προσωπικού τρίτων.
    ζ. Κατάργηση εισφοράς ΕΡΤ, κρατήσεις υπέρ τρίτων.
    η. Κατάργηση ΚΒΣ και της δυνατότητας ερμηνείας των λογιστικών προτύπων από τους Εφόρους. Ποινικοποίηση της λογιστικής/οικονομικής απάτης στον Διευθύνοντα, Οικ.Δ/ντή, υπογράφοντα Λογιστή, Ελεγκτική Εταιρεία.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 19:51 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π

    Θα σας περιγράψω την κατάσταση στην ΔΟΥ Ρόδου τις γιορτές με τα σήματα αυτοκινήτων. Έπρεπε να στηθείς σε τρεις ουρές, η πρώτη για να βγάλεις το γραμμάτιο η δεύτερη για να πληρώσεις το γραμμάτιο και η τρίτη να πάρεις το σήμα, συνολικά έως και δύο ώρες όρθιος.Δεν θα μπορούσε να είναι μία; κάτι τέτοιες ηληθιότητες θα έπρεπε να λοίπουν. Γιατί σε κάποιον που δεν του ήρθε η ειδοποίηση να πρέπει να πάει στην ΔΟΥ, θα μπορούσε από κάπου να παίρνει ένα αντίγραφο του ειδοποιητηρίου πχ να το εκτυπώνει από το ιντερνετ, από τα ΚΕΠ και να πηγαίνει στην τράπεζά του. Ειναι ποια Τόοοοσο πολύ δύσκολο; χρειάζεται IQ για να το συλλάβετε και να το πραγματοποιήσετε;

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 15:06 | Ε.Μάρκου

    Δυστυχώς όσα μέτρα και αν παρθούν η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία δεν αλλάζει. Σε μεγάλη εφορία επαρχιακής πόλης με υπαλλήλους ανωτάτων σπουδών δε γνώριζε ένας τα ευρωπαϊκά έγγραφα, τη νομοθεσία για τους Έλληνες διαμένοντες μόνιμα στο εξωτερικό και στέλνουν όλο τον κόσμο στο Υπουργείο Εξωτερικών σε συγκεκριμένο υπάλληλο!!
    Οι δε ηλεκτρονικοί υπολογιστές μόνο από πασιέντζες μπαίνουν σε λειτουργία και τα αγγλικά τους είναι για κλάματα! Αυτά από αποφοίτους νομικής και οικονομικών πανεπιστημίων. Για να μη μιλήσουμε για τις φιάλες ουίσκι από τις 10 το πρωί εν ώρα εργασίας και τον προσβλητικότατο τρόπο αντιμετώπισης των πολιτών. Μεμονωμένα περιστατικά θα μου πείτε και γραφικότητες, αλλά πως εξηγείται το γεγονός ότι όλοι εμείς οι απλοί πολίτες τα έχουμε συναντήσει έστω και μία φορά;
    Λοιπόν, βάλτε τους ένα φροντιστήριο να μάθουν τα βασικά για τη δουλειά τους, γιατί πέρα από το να κακομεταχειρίζονται τον κόσμο και να ενισχύουν τον εσωτερικό τουρισμό δε δικαιολογούν το μισθό τους. Η δια βίου μάθηση πρέπει επιτέλους να γίνει επί της ουσίας, ειδικά σε υπηρεσίες που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα του πολίτη.
    1.Όλοι οι υπάλληλοι πρέπει να γνωρίζουν από νέες τεχνολογίες και να περνάνε από εκμάθηση σε τακτά χρονικά διαστήματα
    2.Να υπάρχει τράπεζα εγγράφων και απλοποιημένη ενημέρωση για το φορολογούμενο στο διαδίκτυο
    3.Να μάθουν επιτέλους ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και αυτό συνεπάγεται τη συνεργασία με ξένες υπηρεσίες
    4.Έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία των εφοριακών
    5.Αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων π.χ. μεγάλες εφορίες της επαρχίας μπορούν να εξειδικευθούν σε ένα αντικείμενο με πεπειραμένα στελέχη και να συνεργάζονται με τις υπόλοιπες,ώστε να μη χρειάζεται όλη η Ελλάδα να κατεβαίνει στην Αθήνα. Ας φύγουν προς την περιφέρεια κάποιες αρμοδιότητες με μικρότερο κόστος στέγασης,σύγχρονες υποδομές και αποκέντρωση στην πράξη, αφού σήμερα υπάρχει η τεχνολογία για τηλεπικοινωνία.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 13:04 | Η. ΔΑΝΔΟΛΟΣ

    Κύριε Υπουργέ
    Αφού αποδεδειγμένα διαθέτουμε στη χώρα μας τους περισσότερους φοροφυγάδες, σημαίνει ότι το σύστημα ελέγχου (ΔΟΥ) πάσχει σοβαρά και απαιτεί άμεσες και ριζικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα.
    Με την υφιστάμενη κατάσταση, όσο μεγάλη και να είναι η βούληση των πολιτών, των εφοριακών και των φοροφυγάδων για να βελτιωθούν τα πράγματα, το αποτέλεσμα θα είναι ασήμαντο, έως ελάχιστο.
    Οι παρεμβάσεις σας πρέπει να αφορούν σε :
    – Μείωση των επαφών εφοριακών-πολιτών όπου είναι εφικτό, παράβολα να πληρώνονται στην αρμόδια υπηρεσία ( ΚΤΕΟ,Δήμους,Τράπεζες,ΔΕΚΟ κλπ).
    – Ηλεκτρονική υποβολή όλων των υποχρεώσεων των φορολογουμένων.
    – Κατάργηση ή συγχώνευση των μικρών ΔΟΥ.
    – Απόσπαση οικονομικών υπαλλήλων από Υπηρεσίες του λοιπού Δημόσιου τομέα που είναι υπεράριθμοι για διάστημα π.χ. 2 ετών μέχρι να μπουν τα πράγματα σε κάποια σειρά στις ΔΟΥ.
    – Δημιουργία υπηρεσίας ελέγχου της λειτουργίας των ΔΟΥ, από ελεγκτές Δημόσιας διοίκησης.
    Προσωπικά δεν θεωρώ τους υπαλλήλους των ΔΟΥ μη ικανούς και αδιάφορους.
    Το σύστημα λειτουργίας, η γραφειοκρατία, η έλλειψη πολιτικής βούλησης, αλλά και ο συντεχνιασμός που δυστυχώς είναι απίστευτος στους οικονομικούς σε όλους τους Οργανισμούς, είναι οι αιτίες που επιτρέπουν π.χ. να πληρώνει τον ΦΠΑ όποιος θέλει (κακούργημα), να δηλώνει εισόδημα 8.000 € ιδιοκτήτης 2-3 ακινήτων, με κατάστημα και 3-4 υπαλλήλους, 2-3 ΙΧ και πάει λέγοντας.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 11:09 | Καιτη Κ.

    Συμφωνώ με πολλά απο τα ανωτέρω προτεινόμενα για την όργάνωση των οικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες και όχι αυτές των περασμένων δεκαετιών.
    Οσον αφορά το πρωσωπικό, θα ήθελα να πω οτι εξαρτάται απο την παιδεία του και όχι άν είναι μόνιμος ή έκτακτος.
    Το να φύγουν οι παλαιοί και να έρθουν οι νέοι δεν σημαίνει οτι λύνεται το πρόβλημα. Εγώ εργαζόμουν σε δημόσια υπηρεσία, τώρα είμαι συνταξιούχος, είχαμε αρκετά παιδιά απο ΟΑΕΔ ή STAGE σας πληροφορώ οτι και τα νέα αυτά παιδιά που βγαίνανε πρώτη φορά να δουλέψουν είχαν την νοοτροπία αυτή που οι περισσότεροι Ελληνες κατηγορούμε για τους δημοσίους υπαλλήλους. Θα συμφωνήσω οτι έχουν γνώσεις της νέας τεχνολογίας αλλά θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες που θα εφαρμόζονται οσον αφορά την δουλειά τους.
    Συμφωνώ οτι θα πρέπει να υπάρξει εκσυχρονισμός των υπηρεσιών και να παταχθεί η γραφειοκρατία, όσο γίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

    Ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δίδεται να εκφραστώ

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 10:56 | Ματθαιόπουλος Δημήτριος

    Διάβασα με προσοχή τις προτάσεις αγανακτισμένων και μη πολιτών για τις Δ.Ο.Υ. Παρακάτω παραθέτω και μερικές προτάσεις από υπάλληλο Δ.Ο.Υ.
    1) Μερική κατάργηση του Κ.Β.Σ. και έκδοση στοιχείων ηλεκτρονικά μέσω internet. Eίναι απαράδεκτο εν έτει 2010 υπάλληλοι Δ.Ο.Υ να απασχολούνται με τη χρονοβόρα διάτρηση Βιβλίων και Στοιχείων
    2) Δικτυακη επικοινωνία με άλλες υπηρεσίες π.χ Ασφαλιστικά Ταμεία, Επιμελητήρια και με όλες τις Δ.Ο.Υ. της χώρας, ώστε να μην χρειάζεται οι φορολογούμενοι να πηγαινοέρχονται, όταν τους λείπει κάποιο δικαιολογητικό, και να είναι ευχερέστερος ο έλεγχος από τους υπαλλήλους.Είναι επίσης απαράδεκτο να μην έχουν INTERNET στην πιο νευραλγική υπηρεσία της χώρας.
    3) Κατάργηση των πολύ μικρών Δ.Ο.Υ. και ενσωμάτωση των υπαλλήλων τους σε γειτονικές μεγαλύτερες.Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί Δ.Ο.Υ. με 6 και 7 άτομα.Αναλογιστείτε μόνο τα λειτουργικά έξοδα που θα γλιτώσουμε.Επίσης εγκατάσταση των Δ.Ο.Υ. σε ιδιόκτητα κτίρια.
    4) Απομάκρυνση του γραφείου Αυτοκινήτων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων από τις Δ.Ο.Υ και ανάληψη των αρμοδιοτήτων τους από άλλες υπηρεσίες π.χ. Νομαρχίες.
    5) Η συμετοχή των υπαλλήλων στα Σεμινάρια που γίνονται να μην εξαρτάται απο προϊσταμένους που με το πρόσχημα των υπηρεσιακών αναγκών δεν τους αφήνουν να φύγουν από την υπηρεσία.
    6) Όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών κατά τις Παρασκευές εξακολουθούν και υπάρχουν λόγοι που τα τμήματα πρέπει να είναι κλειστά, όπως αρχειοθέτηση δηλώσεων, απάντηση ύστερα από έλεγχο σε έγγραφα που αποστέλλονται από άλλες υπηρεσίες και από άλλες Δ.Ο.Υ. κλπ.
    7) Κωδικοποίηση και απλοποίηση των φορολογιών και όχι συχνή μεταβολή τους.
    8) Πρόσληψη και μόνο μέσω ΑΣΕΠ πτυχιούχων υπαλλήλων ώστε η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών να μην υποβαθμιστεί.Όχι μετατάξεις και συμβασιούχοι στο υπουργείο Οικονομικών.
    9) Ενασχόληση περισσοτέρων υπαλλήλων με ελέγχους ύστερα από διασταυρώσεις στοιχείων και τη βοήθεια της Γ.Γ.Π.Σ. (π.χ. μη υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών, μη δήλωση επιχειρηματικής αμοιβής στις δηλώσεις εισοδήματος, έκδοση αθεωρήτων στοιχείων βάσει της ΠΟΛ. 1082 και 1083/2003 από επιτηδευματίες που δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις κλπ.). Ο περισσότερος χρόνος μερικών υπαλλήλων αναλώνεται σε θεωρήσεις π.χ. μισθωτηρίων συμβολαίων και έκδοση πιστοποιητικών που θα μπορούσαν να γίνονται ηλεκτρονικά ή μέσω ΚΕΠ.
    10) Ηλεκτρονική υποβολή όλων των δηλώσεων Φ.Π.Α., εισοδήματος, Φ.Μ.Υ. κλπ.
    Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 09:36 | Γιώργος Παπασταματίου

    Θα μπορούσαν να αναφερθούν δεκάδες προτάσεις βελτίωσης. Για να υπάρχουν ελπίδες να γίνουν πράγματα και αλλαγές, γίνεται η εστίαση στα παρακάτω:

    1. Νοοτροπία υπαλλήλων. Βρίσκονται στις ΔΟΥ για κάποιο επαγγελματικό σκοπό και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Δεν είναι ούτε άρχοντες, ούτε αλάνθαστοι και προπαντώς κανείς δεν τους δίνει το δικαίωμα να είναι είρωνες και αλαζόνες. Σε περίπτωση που απαιτείται, μπορώ να αναφερθώ σε παραδείγματα που βιώνω στις επαφές μου με την ΔΟΥ μου. Η τήρηση ποιοτικών κριτηρίων που θα έχουν επιπτώσεις επάνω στον υπάλληλο (όπως και σε κάθε ιδιωτική εταιρεία, όπου αν ο υπάλληλος συμπεριφερθεί στο πελάτη ανάρμοστα θα έχει τις ανάλογες κυρώσεις) είναι μία πολύ εύκολη και αποτελεσματική μέθοδος.

    2. Αξιοπιστία στο σύστημα. Ως φορολογούμενος αντιλαμβάνομαι την σημασία της φορολογίας. Απαιτώ να υπάρχει ισόνομη αντιμετώπιση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών μου. Η τήρηση των ημερομηνιών κατάθεσης εγγράφων, δηλώσεων κ.λπ. είναι υποχρέωση του πολίτη. Η αντίστοιχη υποχρέωση της ΔΟΥ στην επιστροφή πληροφορίας, ενημέρωσης, επιστροφή φόρου κ.λπ., πρέπει και αυτή να έχει χρονικά περιθώρια (γιατί να μην υπάρχει πρόστιμο στην ΔΟΥ όταν αργεί;). Αντιθέτως, όλο το σύστημα στις ΔΟΥ είναι τέτοιο που η καθυστέρηση, η έλλειψη ικανού προσωπικού, η έλλειψη ευγενικού προσωπικού και ίσως και των συστημάτων (αλήθεια, το TAXIS θυμάμαι στοίχισε κάποια δισεκατομμύρια στην δεκαετία του 90) είναι κανόνας που ενδεχομένως «βολεύει». Όμως η ΔΟΥ είναι για την εξυπηρέτηση του κράτους.

    Έχοντας συμμετάσχει και ηγηθεί στον ιδιωτικό τομέα την αναμόρφωση εταιρειών με πολυπληθές προσωπικό για τα δύο θέματα αυτά, αντιλαμβάνομαι κατ’ αναλογία πρόκειται για τιτάνιο έργο. Ιδιαίτερα με την αρτηριοσκληρωτική δομή του δημοσίου τομέα.
    Όμως θεωρώ ότι η πολιτική βούληση και η συμμετοχή κατάλληλων τεχνοκρατών (δεν είναι κακό να ζητηθεί η βοήθεια συμβούλων και έμπειρων μηχανισμών στην διαμόρφωση βέλτιστων πρακτικών) μπορεί να υποστηρίξει με επιτυχία τέτοια έργα.
    Στον αντίποδα θα αναφέρω την εμπειρία όλων μας από τα διόδια (που επίσης είναι μία άλλη μορφή φορο-επιδρομής όταν οι δρόμοι δεν ανταποκρίνονται σε αυτή): από την στιγμή που η κοινοπραξία που τα ανέλαβε είναι ιδιωτική, οι υπάλληλοι λένε «χρόνια πολλά, καλό δρόμο κ.λπ.» Πιο πριν οι ίδιοι ενδεχομένως υπάλληλοι, βολεμένοι στην εξασφάλιση του δημοσίου απαξίωναν να μιλήσουν να συμπεριφερθούν σαν άνθρωποι, ενώ είχα παρατηρήσει αρκετές φορές πως ούτε κοίταγαν τι λεφτά τους έδινε ο κάθε οδηγός. Τι τους ανάγκασε να αλλάξουν και μάλιστα πολύ γρήγορα; Χρειάζεται πάντα μία επιχείρηση να γίνει ιδιωτική ώστε να εγκαταλείψουν οι άνθρωποί της την ανάρμοστη συμπεριφορά του «αρχοντα» που δεν φοβάται τίποτε; Δεν μπορεί αυτό να γίνει στο δημόσιο; Ο «ωχαδερφισμός» έχει αποσυνθέσει την Ελλάδα. Πρέπει κάτι να κάνουμε όλοι γι αυτό. Και αντιλαμβάνομαι ότι μεγάλη μερίδα του Ελληνικού παραγωγικού δυναμικού είναι πρόθυμη να βοηθήσει!

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 23:11 | ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Ι.

    Κατάργηση της μονιμοτητας στους υπαλλήλους των ΔΟΥ και συχνη αξιολογηση τους απο υπηρεσία εσωτερικων υποθέσεων , σε περίπτωση παρανομης συναλλαγής με συνοπτικές διαδικασίες απόλυση.

    Αλλά επειδη ζούμε στην Ελλαδα και δεν υπάρχει περιπτωση να γινη τιποτα απο τα παραπάνω ( Γιατι στην ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμα πολιτικοι με ανάστημα για να πάρουν τετοιες αποφασεις )τουλαχιστον να καταργηθη η μονιμοτητα για τους υψηλόμισθους , δηλ. θέλεις υψηλό μισθό , οχι μονιμότητα , θέλεις χαμηλό μισθό έχεις μονιμότητα.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 20:48 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 19:47 | A.Κ

    Καταρχήν θα πρέπει να επεκταθεί το ώραριο λειτουργίας των Δ.Ο.Υ τουλάχιστον 2 ώρες παραπάνω. β) θα πρέπει να εκπαιδεύονται οι υπάλληλοι στις Δ.Ο.Υ και θα πρέπει κάποιος να τους εξηγήσει ότι είναι υπάλληλοι αυτού του κράτους και ότι είναι υποχρεώμενοι να εξυπηρετούν τους πολίτες!! και όχι να κατεβάζουν τα μούτρα μόλίς βλέπουν κάποιο πολίτη,… γ) άρση του δημοσίου λοιπόν, να φύγουν οι παλαιότεροι γιατί έχουν κουραστεί (λέμε τώρα) να έρθουν οι νεότερες γενιές… που κατανοούν καλύτερα κάποια πράγματα…θα πρέπει να πάψει πια αυτή η παράνοια……………
    Γεια σας

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 14:15 | ΝΙΚΟΣ ΑΘ.ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ

    Ενδεικτικά και μόνον προτείνω.
    1) Την κατάργηση πολλών μικρών περιφερειακών ΔΟΥ στην ηπειρωτική Ελ- λάδα κυρίως,που δεν έχουν κανένα λόγο υπηρεσιακής ύπαρξης.Εξάλλου πολλές από αυτές τις ΔΟΥ δημιουργήθηκαν με κριτήρια καθαρά και μόνο κομματικά χωρίς σχεδιασμό,ο οποίος θα εκτιμούσε κριτήρια ως οι χιλιο- αποστάσεις και ο αριθμός των φορολογουμένων ανά ΔΟΥ.Ας δώσουμε επιτέ-
    λους ένα τέλος στις ΔΟΥ των βουλευτών και των πρόσθετων δαπανών.Τέ-
    λος σημαντικό είναι να τονισθεί ότι περισσότερες απ αυτές τις ΔΟΥ υπολειτουργούν με ότι αυτό συνεπάγεται στην γνώση του αντικειμένου από το προσωπικό που κατ ανάγκη λειτουργεί ως ημιμαθές πολυσυλλεκτικό
    κέντρο γνώσης αλλά και στην δυνατότητα που θα υπήρχε για καλύτερη στε-
    λέχωση των μητροπολιτικών ΔΟΥ.
    2)Την κατάργηση και ενοποίηση πολλών τμημάτων στις ΔΟΥ.Ενδεικτικά την κατάργηση και ενοποίηση των τμημάτων Εσόδων,Εξόδων,Λογιστικού σε ένα τμήμα Εσόδων-Εξόδων.Την ενοποίηση των τμημάτων Μητρώου,ΚΒΣ και Εμμέσων φόρων (ΦΠΑ).Θεωρώ πράξη υπηρεσιακά ανεπίτρεπτη και αντιοικο- νομική,χωρίς κανένα παραπέρα σχόλιο,την ύπαρξη τμημάτων με έναν υπάλ- η δύο υπαλλήλους.
    3)Την κατάργηση των αυτοψιών από τις ΔΟΥ για την ύπαρξη επαγγελματι-
    κής στέγης κατά την υποβολή της Δήλωσης Έναρξης,με την αντίστοιχη κα-
    θιέρωση για τη διενέργεια αυτοψίας από τα Επιμελητήρια.Η Επιμελητηρι- ακή αυτή Βεβαίωση θα αποτελεί συνημμένο δικαιολογητικό.Στην υπηρεσι-
    κή ευχέρεια της αρμόδιας ΔΟΥ επαφίεται η παραπέρα έρευνα για περιπτώ-
    σεις που ενδεχομένως χρήζουν πρόσθετου ελέγχου,σε συνάρτηση με το αν-
    τικείμενο της δραστηριότητας,το ιδιωτικό συμφωνητικό,την ίδια την πε- ριοχή και όχι μόνον.Σήμερα πολλές ώρες από υπαλλήλους δαπανώνται στην κυριολεξία στις αυτοψίες,με ότι αυτό φυσικά συνεπάγεται.
    4)Επιτέλους κατάργηση της απαράδεκτης Υπουργικής απόφασης με την οποία καθιερώθηκε η μη συναλλαγή με το κοινό για τα τμήματα ΚΒΣ,ΕΙΣΟ- ΔΗΜΑΤΟΣ και ΜΗΤΡΩΟΥ κατά την Παρασκευή για λόγους εσωτερικής λειτουρ-
    γία των τμημάτων αυτών.(αρχειοθέτηση-τακτοποίηση εκκρεμοτήτων).Γίνεται
    τόσο συστηματική καταστρατήγηση,έστω και μετά τις σχετικές διευκρινί-
    σεις που δόθηκαν,που τίποτα δεν δικαιολογεί την ισχύ της.
    5)Την επαναδημιουργία των ΤΕΚ,σε συνδυασμό κόστους λειτουργικότητας
    και αποδοτικότητας.Σήμερα μια πρώτη εκτίμηση που θα μπορούσε ανεπιφύ-
    λακτα για να γίνει είναι ότι σε συνδυασμό,σαφώς και με κάποιες αποφά-
    σεις για περαίωση(αυτοπεραίωση),με την ενασχόληση του τμήματατος ελέγ-
    χου με αυτοψίες,εκπρόθεσμες διακοπές δραστηριότητας,παραλαβή φορολογι-
    κών δηλώσεων εισοδήματος,έλεγχος δεν γίνεται.
    6)Εάν παρ ελπίδα όμως η επανασύσταση των ΤΕΚ δεν είναι εφικτή,τότε
    μέσα από την αναδιοργάνωση των ΔΟΥ,από την κατάργηση διαδικασιών περ-
    ριτών και αναποτελεσματικών,ας ξεκινήσει η δημιουργία ενός Τμήματος
    Ελέγχου με το 50% επί του συνόλου των υπαλλήλων σε κάθε ΔΟΥ,να υπη-
    ρετούν στο Τμήμα αυτό.Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι ΔΟΥ πρώτιστα
    είναι ΕΛΕΓΧΟΣ και δευτερευόντως διεκπεραίωση.ΕΛΕΓΧΟΣ προληπτικός και
    ουσιαστικός,παντού.
    7)Αντικειμενικοποίηση του ελέγχου και διασφάλιση από κάθε αυθαίρετο
    φορολογικό πλιάτσικο,από κάθε συναλλαγή και εκβιασμό,με την καθιέρω
    ση έστω και δειγματοληπτικά ανάλογα με την φορολογική βαρύτητα της κάθε υπόθεσης,δεύτερου ελέγχου.Ας δοθεί και εδώ ένα τέλος στην μονο-
    κρατορία και στην ασύδοτη συμπεριφορά του ενός η των τριών στην ιερά-
    ρχηση υπαλλήλων,των τριών συναλλαγών,της μιας ταρίφας κατετμημένης κατά τον αριθμό των υπογραφών.
    8)Εξάλειψη όλων των φαινομένων με πρωταρχική και κύρια πολιτική ευ-
    θύνη,για περιφορά των ΔΟΥ του λεκανοπεδίου αλλά και των μεγάλων περι-
    φερειών,σε δημοπρασίες πλειοδοτικές σ ότι αφορά την κατάληψη των δι-
    ευθυντικών θέσεων.
    9)Ουσιαστική και όχι τυπολατρική καθιέρωση της εφαρμογής του πόθεν
    έσχες για όλους,αλλά σαφώς και για τους υπαλλήλους του Υπ.Οικονομικών.
    Δεν αρκεί απλά και μόνον η επιβεβαίωση για την απλή υποβολή της Δήλω-
    σης περιουσιακής κατάστασης.Ποιός έλεγχος γίνεται τελικά,μήπως δεν
    είναι εν γνώσει του Υπ.Οικονομικών ποιοί είναι αυτοί που φοροδιαδεύ-
    γουν,που κλέβουν,που πλουτίζουν παράνομα και εκβιαστικά?Ας ψάξουν να
    βρούν αυτούς που ως υπάλληλοι έχουν τα ακίνητα,τις καταθέσεις,τις πι-
    σίνες.Κανένας κλάδος Δημόσιων λειτυργών δεν μπορεί συλλήβδην για να
    κατασυκοφαντείτε.Υπάρχει και διαφθορά και χρηματισμός γεωγραφικός αλ-
    λά και τοπικός,κατά περιοχή.Ποιές είναι οι μεγάλες ΔΟΥ,ποιά τα έσοδα
    από αυτές,ποιές οι επιχειρήσεις που ελέγχονται?Ας ξεκινήσει μια προσ-
    πάθεια.Ας δούμε που τα ανείσπρακτα έσοδα,που εν τέλει υπάρχει παραβα-
    τικότητα υπαλληλική,που το μεγάλο φαγοπότι?Αυτό φυσικά και προϋποθέ-
    τει Πολιτεία αξιόπιστη,Κυβερνήτες με κύρος και εντιμότητα,με έργο δι-
    άφανο.
    10)Καθιέρωση περιοριστικά χρόνου συγκεκριμένου και όχι μεγαλύτερου
    των οχτώ(8)χρόνων στα τμήματα ελέγχου(ΔΟΥ-ΤΕΚ-ΠΕΚ),με την ταυτόχρονη
    υποβολή ειδικής Δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατά την είσοδο και
    έξοδο από αυτά.
    11)Τέλος,κατάργηση του θεσμού των ΟΙΚΟΝ.ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ με την σημερινή μορφή.Το Ελληνικό κράτος δεν έχει ανάγκη να πληρώνει αδρά δημόσιους
    λειτουργούς,με τυπική εκροσώπηση και παρουσία,που ούτε σε κανόνες
    στενά υπαλληλικούς υπακούουν,ούτε και έργο ουσίας προσφέρουν.
    Ναι στον κλάδο,αλλά μέσα από την ανάθεση συγκεκριμένων υποθέσεων,από
    τον έλεγχο για την τήρηση από τις ΔΟΥ της αρμοδιότητάς των,του ωρά-
    ριου λειτουργίας,της εισπρακτικότητας,της εξυπηρέτησης προς τον πολί-
    τη και πολλών άλλων,αλλά από σώμα Επιθεωρητών που δεν θα είναι γνω-
    στοί από πιο μπροστά στους υπαλλήλους και στις ΔΟΥ.
    12)Επιλογικά επανεξέταση μέσα από υπερκομματική επιτροπή της μονιμό-
    τητας στο Δημόσιο τομέα με την σημερινή της μορφή.Δεν προτείνω την κα-
    τάργησή της,θεωρώ ότι δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία δεν έχει φτάσει σ
    ένα τέτοιο επίπεδο,παρά τα περί αντιθέτου που κατά καιρούς διατυπώνο- νται.Το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι ικανό για εγγυηθεί κά-
    τι τέτοιο.Φαινόμενα ως οι κομματικές ατιμώρητες προσλήχεις μέσα από
    αναθέσεις σύμβασης έργου,από ανανεούμενες συμβάσεις,από προγράμματα
    STAGE,από καταστρατηγήσεις συστηματικές και επαναλαμβανόμενες της διαδικασίας πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ,δεν αποτελούν καλή προϋπόθεση για την
    επικαιροποιημένη έστω και κατά την άποψή μου συζήτηση για ένα τόσο με-
    γάλο και σοβαρό θέμα.Προϋποθέτει και σοβαρότητα από τις ίδιες τις πο-
    λιτικές ηγεσίες και τέτοια αν εξαιρέσω τα τελευταία μέτρα από την με-
    ριά της Κυβέρνησης σχετικά με τον Ν.2190/94(ΑΣΕΠ,είναι κατ ανάγκη το
    ζητούμενο.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 11:28 | Κορίνα Διαμαντή

    ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ (ΜΕ ΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ.
    ΑΚΟΜΗ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ Η/Υ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η/Υ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΔΕΣΗ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ), ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΙΖΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 11:36 | TAΣΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

    Kυριε υπουργε,υπαρχει μεγαλη διαφθορα στις ΔΟΥ.Ο ιδιος ο πρωθυπουργος στην προεκλογικη περιοδο του Σεπτεμβριου 2009,στην συνεντευξη του στα μεσα ενημερωσης στην Θεσσαλονικη,ειχε πει για <>.Τι να τα κανουμε τα ωραρια και ολα τα αλλο,οταν ολο το φοροεισπρακτικο συστημα ειναι σαπιο.
    Θα σας πω οτι αυτες τις πρωτες μερες του νεου ετους πηγα λογω εορτων σε 4 χωρους εστιασης.Δυο απο αυτους σε περιοχες της Νεας Σμυρνης,και αλλες δυο στην λεωφορο παρνηθος στην γνωστη σειρα με τις ταβερνες.Αν δεν τους ζηταγες αποδειξη,ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΙΝΑΝ!!!ΤΟ ΘΡΑΣΟς ΤΟΥς ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ.
    Επιασα κουβεντα με γκαρσονια,και μου ειπαν οτι οι ιδιοκτητες των χωρων εστιασης<>.Ανασφαλιστα γκαρσονια παντου.Που ειναι οι ελεγκτικοι μηχανισμοι του ΙΚΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ;;ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑ.ΣΑΣ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
    ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝΑ ,ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΦΟΡΤΩΣΕ ΕΠΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΨΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ(ΤΣΑΜΠΑ ΦΥΣΙΚΑ)ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ …ΠΟΥ ΕΝΝΟΥΝΤΑΙ.
    Τι ψαχνεται να βρειτε;ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΠΕΛΕΚΥ.ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΑΛΛΟ!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 07:23 | Θεόδωρος Μπακάλης

    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΛΠ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΕΦΟΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΙΑΝΟ ΤΟΥ , ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΛΠ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ????
    ΠΡΟΤΑΣΗ
    ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ.
    ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… ΚΑΘΕ ΔΟΥ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥ.
    ΘΕΣΠΙΣΗ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΩΝ.
    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 03:02 | ΓΑΖΗ.ΦΡΥΝΗ

    ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΦΟΡΙΑΣ ΜΕ Κ.Ε.Π.Υ.Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
    ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ
    ΤΟΜΕΑ (MANAGER)ΧΩΡΙΣ ΠΑΧΥΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ,
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ.
    ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΟΥΦΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ( ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ
    ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ)ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η
    ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ.
    ΦΡΑΓΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΣΕΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ
    ΤΟΜΕΑ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
    ΠΟΥ ΚΡΙΘΕΙ ΔΥΟ Η ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ.-

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 01:12 | ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Α. ΙΩΑΝΝΗΣ

    Θα πρέπει να συντάσεται προυπολογισμός υπηρεσίας και να μην ξεφεύγει ούτε Ευρώ. Αυτό αφορά και τις προσλήψεις υπαλλήλων στις υπηρεσίες για τις οποίες θα είναι υπεύθυνος ο Διευθυντής με βάση τον προϋπολογισμό που του χορηγήθηκε. Εκ του αποτλέσματος θα πρέπει να κρίνονται.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 01:09 | ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Α. ΙΩΑΝΝΗΣ

    Η πρόταση είναι γενικότερου χαρακτήρα. Κατάργηση μονιμότητας Δημοσίων Υπαλλήλων. Οταν καθιερώθηκε το 1920 δεν υπήρχαν εργατικοί νόμοι προστασίας τών εργαζομένων. Το μέτρο έχει γίνει θηλειά. Στην ουσία οι δημόσιοι υπάλληλοι κυβερνούν με την σύνταξη των νομοσχεδίων στα μέτρα τους ώστε να δικαιολογούν την ύπαρξή τους. Χθές άκουσα από δημόσιο υπάλληλο να λέει ότι αν δεν λαμβάνουν το επίδομα παραγωγικότητας για ποιό λόγο να δουλεύουν. Τέτοιο θράσος.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 23:09 | Angela

    Άρση της μονιμότητας τους. Απλά.