Δημόσια Διαβούλευση επί σχεδίου νόμου με θέμα «Περιστολή δημοσίων δαπανών και ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων»

Με το παρόν σχέδιο νόμου επιχειρείται η ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικού ενδιαφέροντος, που άπτονται αφενός της ταχείας και αποτελεσματικής εφαρμογής των δημοσιονομικών ελέγχων και αφετέρου του δημοσίου συμφέροντος σκοπού της περιστολής των δημοσίων δαπανών, με απώτερη επιδίωξη την ικανοποίηση του επιτακτικού αιτήματος για δημοσιονομική εξυγίανση. Ειδικότερα:
Ι. Επέρχονται διαρθρωτικές αλλαγές στην οργάνωση του συστήματος δημοσιονομικών ελέγχων, προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα, που επιβάλλουν τη μείωση του κόστους της ελεγκτικής διαδικασίας, καθώς και την απλοποίηση και ευελιξία της όλης λειτουργίας των ελεγκτικών σχημάτων, και ενεργοποιούνται οι υπηρεσιακές μονάδες, που θα διεξαγάγουν τους ελέγχους.
ΙΙ. Μειώνονται τα μισθώματα, που καταβάλλουν το Ελληνικό Δημόσιο και οι φορείς του δημοσίου τομέα για τη μίσθωση ακινήτων, στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες τους, επιφέροντας, κατά τον τρόπο αυτό, μείωση των δημοσίων δαπανών.
ΙΙΙ. Καταργούνται τα έξοδα παράστασης του Προέδρου της Βουλής, του Προέδρου της Κυβέρνησης, των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Στο ανωτέρω πλαίσιο, καλούνται οι πολίτες σε διαβούλευση, ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους επί των υιοθετούμενων ρυθμίσεων και να υποβάλουν τυχόν προτάσεις για τη βελτίωσή τους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
Χρήστος Κ. Σταϊκούρας