άρθρο 2 / παράγραφος 7

7. Η έκτακτη εισφορά που βεβαιώνεται, καταβάλλεται σε οκτώ (8) ίσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της εισφοράς και η κάθε μία από τις επόμενες, μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, αντίστοιχα. Το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000). Aν η καταβολή του συνόλου της έκτακτης εισφοράς γίνει μέσα στην προθεσμία της πρώτης δόσης χορηγείται έκπτωση δύο και μισό τοις εκατό (2,5%), με εξαίρεση την περίπτωση που το σύνολο της έκτακτης εισφοράς πρέπει να καταβληθεί σε μία μόνο δόση.

  • 7 Νοεμβρίου 2009, 18:42 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΟΙ 13000 ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ
    ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ 2000 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΡΙΞΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΟΠΩΣ
    ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ.ΕΞΗΓΩ…
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ 13000 ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΟΙ 7000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ 15ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΙ-
    ΜΟΚΑΘΑΡΣΗ.ΣΥΝΟΛΟ 105000 ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣΣ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΕΠΙ 500 ΕΥΡΩ(ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ)Η ΜΙΑ, ΚΑΝΕΙ 52.500.000,00ΕΥΡΩ ΤΖΙΡΟ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ//ΦΑΡΜΑΚΟ,ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ,ΙΔ.ΚΕΝΤΡΑ//.ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ…ΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙ(ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ!)ΤΟ 50%,ΥΠΕΡ ΤΩΝ *ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΝ*ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ 2.625.000,00 ΕΥΡΩ,ΔΙΑ 13000 ΝΕΦΡΟΠ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 2019,00ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ,Η ΟΧΙ;ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΛΟΥΣ 6000 ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ 1.500,00 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.!!!ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΕΕΕ!!!*ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ*

  • 7 Νοεμβρίου 2009, 12:28 | ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ.
    ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΚΡΥΓΟΡΗΣΩ ΘΑΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΩΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΗ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. ΠΩΣ ? ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ. ΕΚΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. Ε ΛΟΙΠΟΝ ΦΟΡΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ. ΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ, ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΕΝ ΕΚΔΕΙΔΟΥΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ.
    ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ?ΥΠΕΕ? ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΠΙΑΝΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ ΥΛΗ ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΝΟΜΟ. ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
    ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ Θ.

  • Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και συγχαρητήρια.

    Το παρόν σχόλιο αφορά ρυθμίσεις χρεών, επιχειρήσεων.

    Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας σας, εξετάστε παρακαλώ το σοβαρό θέμα των εγγυητών (είτε αφορά ιδιώτες δανειολήπτες είτε αφορά επιχειρήσεις).
    Να προστατευτούν οι καλόπιστοι εγγυητές που κινδυνεύουν, ειδικά αυτοί που δεν είχαν κάποιο οικονομικό όφελος.

    Σας ευχαριστούμε
    Εύχομαι για μια ομαλή και σωστή λειτουργία
    Άγγελος Ν. Μανίνος

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 16:14 | Μάνος

    Κύριοι,
    Είμαι συνταξιούχος με αναπηρική σύνταξη η οποία ανέρχεται στα 764,53 Ευρώ (καθαρά 733,95). Αν έχω καταλάβει καλά, για να πάρει κάποιος συνταξιούχος το επίδομα εξαρτάται από το ότι η σύνταξή του δεν υπερβαίνει τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ. Σε μερικές περιπτώσεις αυτό είναι άδικο! Γνωρίζω περίπτωση στην οποία ο συνταξιούχος λαμβάνει ΕΚΑΣ και του οποίου η σύνταξη (μαζί με το ΕΚΑΣ) ανέρχεται στο ποσό της δικής μου σύνταξης που είναι χωρίς ΕΚΑΣ. Ο κύριος αυτός θα πάρει το επίδομα ενώ εγώ όχι! Μερικές παρατηρήσεις επ’ αυτού.Αυτός ο κύριος για να παίρνει χαμηλή σύνταξη σημαίνει ότι δεν έχει προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο όσα έχω προσφέρει εγώ με 9.000, περίπου, ημερομίσθια. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η ύπαρξη του ΕΚΑΣ δημιουργεί ανισότητες και αδικίες! Θα έπρεπε να υπάρχει μια πιο δίκαιη αντιμετώπιση, με πιο αντικειμενικά κριτήρια και κατά το δυνατόν αναλογική.

    Ευχαριστώ για το ότι θα δώσετε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το σχόλιο.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 12:34 | Μιχαλοπούλου Αλεξάνδρα

    Χαιρετίζω την καινοτομία της δημόσιας διαβούλευσης.Διαφωνώ και εγώ με προσωρινά μέτρα έκτακτης εισφοράς,επιδόματος κλπ. Χρειαζόμαστε μόνιμες λύσεις. Προτείνω σταθερό φορολογικό νομοσχέδιο για να μη βρίσκονται οι πολίτες συνεχώς προ εκπλήξεων.Μόνιμη αναδιανομή του πλούτου. Και επί τέλους ας καταλάβουμε σε αυτή τη χώρα ότι αν συνεχώς εισάγουμε χωρίς να εξάγουμε, θα γινόμαστε όλο και φτωχότεροι. Φτιάξτε μια αυτοκινητοβιομηχανία νέας τεχνολογίας, εργοστάσια επεξεργασίας απορριμάτων, γεμίστε τα άγονα βουνά με φωτοβολταικά, επιδοτήστε ιδιώτες να βάλουν φωτοβολταικά στις στέγες τους,γεμίστε τα νησιά μας με ανεμογεννήτριες, αξιοποιήστε παραγωγικά το φυσικό μας πλούτο -πράσινη ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας- επιδοτήστε παραγωγικές επενδύσεις, αντί να σπαταλάτε τα χρήματα επιδοτώντας ανέργους, νέους εμπόρους (οι οποίοι απλά κάνουν τους προηγούμενους φτωχότερους). Χτυπήστε τη φοροδιαφυγή εκεί που πραγματικά υπάρχει (στις λαικές αγορές, στα κινέζικα μαγαζιά,στο εμπόριο και παραεμπόριο του πεζοδρομίου σε νόμιμα ή παράνομα προιόντα). Μειώστε τη γραφειοκρατία για να αποσυμφορηθεί ο δημόσιος τομέας. Δώστε προοπτική στην έρευνα και στην τεχνολογία. Εμείς Σας στηρίζουμε. Ευχαριστώ θερμά για την ευκαιρία που μου δώσατε να μιλήσω και γώ…

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 01:49 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Oι πρώτες ενέργειες της Κυβέρνησης ενώ στοχεύουν στη σωστή κατεύθυνση αφήνουν υπόνοιες «προχειρότητας». Δεν μπορεί να μην ακούγεται τίποτα για τη «διαπιστωμένη και εκτεταμένη» φυροδιαφυγή που στην πατρίδα μας έχει γίνει κανόνας: «όποιος μπορεί φοροδιαφύγει» και μάλιστα φανερά…Για να μπορεί το κράτος να ΕΙΝΑΙ δίκαιο πρέπει να βρει τρόπους να ελέγξει τα όργανα που ελέγχουν τους φοροδιαφεύγοντες…

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 21:16 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΑΚΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΤΟ 2008 ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΒΑΛΑ ΦΟΡΟΛ. ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 17000 ΕΥΡΩ.
    ΤΗΝ 01.01.2009 ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ .
    Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ .
    Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΟΝΟ , ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΔΙΚΑΙΟΥΤΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ .
    ΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 450 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ .
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΦΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ 2008 ;
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΕΠΑΜΕ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ , ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ; ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ , ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Η ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ .
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 20:11 | ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

    ΟΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ? ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ?ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΥ ΤΟΥ 2008 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΣΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ?

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 16:26 | Greek Rider

    Πιστεύω ασφαλώς ότι αυτή η έκτακτη φορολόγηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως οι επιχειρήσεις μπορούν να αποφεύγουν με πολλούς τρόπους την φορολογία. Μπορούν π.χ. να μετατρέπουν μια έκτακτη φορολόγηση σε απολύσεις, σε μείωση επενδύσεων, σε αύξηση των τιμών των προϊόντων τους και μετακύλιση του κόστους στους καταναλωτές.

    Ενδεικτικό είναι ότι τον Μάιο του 2008 οι μεγάλες εισηγμένες (blue chips) στο Λονδίνο, διαμήνυσαν στη Βρετανική κυβέρνηση ότι αν αύξανε την φορολογία θα μετέφεραν τις έδρες τους σε άλλες χώρες. Ασφαλώς η Βρετανική κυβέρνηση ξέχασε γρήγορα τις όποιες σκέψεις έκανε για αύξηση της φορολογίας.

    Αυτή η δύναμη των επιχειρήσεων φάνηκε επίσης στην παρούσα οικονομική κρίση όταν τα κράτη αναγκάστηκαν να σώσουν πολλές μεγάλες επιχειρήσεις γιατί αλλιώς το κοινωνικό κόστος θα ήταν ακόμη πιο εκρηκτικό.

    Συνεπώς θα πρέπει στο πλαίσιο της ΕΕ να γίνει προσπάθεια αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν υποχρεωτικές κοινές ευρωπαϊκές στρατηγικές κοινωνικής ευθύνης από τις οποίες οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να ξεφύγουν εύκολα όπως τώρα λόγω της μεγάλης οικονομικής ελευθερίας που απολαμβάνουν.

    Για να μην μπορούν όμως οι επιχειρήσεις να ξεφύγουν από χώρα σε χώρα θα πρέπει οι αποφάσεις να είναι κοινές μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 15:49 | Βασιλική Σμιξιώτη

    Κύριε υπουργέ είμαι διαζευγμένη και άνεργη κατά περιόδους, τελευταία είμαι 5 χρόνια άνεργη – λόγω ηλικίας (57 χρόνων)- και δε βρίσκω εύκολα εργασία. Κουράστηκα να πηγαίνω στο ΟΑΕΔ να ανανεώνω την κάρτα μου και μόλις χτες 4 Νοεμβρίου 2009 ξανάβγαλα πάλι κάρτα ανεργίας.
    Η φορολογική δήλωση μου είναι μηδενική την οποία τα τελευταία χρόνια έπαψα και να την υποβάλω.
    Δικαιούμαι αυτού του επιδόματος ;

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 12:06 | ΣΙΜΟΣ ΠΑΛΤΣΑΝΙΤΙΔΗΣ

    Καλημέρα…θα ήθελα να δώσω συνχαρητήρια για την πρωτοβουλία…πρέπει να λάβουν την βοήθεια και οι παραπληγικοί που λαμβάνουν το επίδομα παραπληγίας…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 12:29 | λαλισσίδου μαρία

    Είμαι άτομο με αναπηρία πέρνω αναπηρική σύνταξη και επιδομα παραπληγγίας έχω μονογονεική οικογένεια και την επιμέλεια των παιδιών και εισοδημα 8000 ευρώ δικαιούμε το επιδομα?

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 11:22 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2009, Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΟΙΚΙΟ 300 euro. ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ 2008 ΕΙΝΑΙ 10.506 euro. ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΝΩ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ Η ΤΗΝ ΧΑΝΩ ΓΙΑ 6 ΜΟΛΙΣ euro. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 11:50 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ 1 ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 14021,74 ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΑ 700,00Ε.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΙΣΗ 5%.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 09:11 | SFAKIANAKIS MICHAIL

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΑΣΗ 85/148 ΟΔΗΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 2500 ΕΥΡΩ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ;

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 08:25 | Δασκαλογιάννης Ευστάθιος

    Είμαι πτυχιούχος Τ.Ε.Ι. 35 χρονών άνεργος 17 μήνες. Η γνώμη μου είναι ότι οι άνεργοι προτιμούν αντί της χορήγησης του επιδόματος αλληλεγγύης την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ ώστε να μπορεί να τους βρίσκει δουλειά και να μήν λειτουργεί μόνο ώς ταμειακή υπηρεσία. Καλά τα επιδ’οματα α΄λλά έχει χαθεί η ελπίδα από τον κόσμο.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 07:25 | ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΗΛΙΑΣ

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 13000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ !!!ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ???? ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 -400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΠΥΡΕΣ.ΠΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΥΦΛΑ.3-4 ΜΠΥΡΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
    ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ . ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΜΠΥΡΕΣ??????????
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΛΑΘΟΣ ΞΟΔΕΥΕΤΑΙ 1 ΔΙΣ .
    ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
    ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΠΤΥΞΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΠΥΡΕΣ !!!!!!!!!!!!!

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 07:22 | ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΗΛΙΑΣ

    ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
    ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΥΨΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΥΨΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ
    1 14.000,00 700,00
    2 15.500,00 800,00
    3 17.000,00 1.000,00
    4 18.500,00 1.100,00
    5 20.000,00 1.200,00
    6 και άνω 21.500,00 1.300,00
    ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΜΩΣ ΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 14000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ
    12000 +1000 ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ=13000 ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 1000 ΕΥΡΩ *25%=250ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΣ
    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΧΡΗΖΟΥΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ
    2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 600000 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΝΑΙ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ !!!ΑΡΚΕΤΑ !!!!!
    3 ΕΡΩΤΗΜΑ
    ΕΝΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600,000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 2 ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ Η ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΒΑΛΟΝ ΤΩΝ 600,000.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 22:07 | Συμπόνης Δημήτριος

    Είμαι και εγω ενας νέος αγρότης.Δεν θα ήθελα όμως ελεημοσύνες «ασπιρίνες» απο το κρατος.Όταν σαν αγρότης αγοράζω ενα φάκελο με 1000 ντοματόσπορους απο 150—170 Ευρώ απο ΙΣΡΑΗΛ ή ΟΛΛΑΝΔΙΑ για να μην
    αναφερω άπειρα αλλα προιόντα εισαγωγής που χρησιμοποιώ για την παραγωγή μου και ειναι εισαγωγής,ενω θα μπορούσαν να παραγωνται εδώ, διώχνωντας στο εξωτερικό σκληρο νόμισμα.

    Θα προτιμούσα το κρατος να υποστίριζε την έρευνα και την
    εφαρμογή της για παραγωγή προιόντων που θα ωφελούσαν
    την Ελληνικη οικονομία

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 22:12 | Ηλιας Κουρής

    Υπαρχουν πολλά για τα οποια θα μπορουσα να τοποθετηθώ θετικά.Πιστευω οτι η κυβερνηση «κινείται» και αναπτυσει πρωτοβουλίες κι αυτό είναι σημαντικό.Η εκτακτη φορολογηση των κερδοφορων επιχειρήσεων αποτελει αναμφισβήτητα ενα μύνημα προς την κοινωνία.Ομως διαφωνώ καθετα με την χορήγηση του βοηθήματος.Στα ματια μου μοιαζει με καταναλωτικό δάνειο με πολυ υψηλό επιτόκιο [spred].Απο την αλλη βλέποντας κι ακουγοντας τα σχολια των συμπατριωτων μας,καταλήγεις εύκολα στο συμπερασμα οτι ολοι σχεδόν οι Ελληνες θεωρούν οτι θα’πρεπε να συμπεριλαμβανονται στο νομοσχεδιο! Κυριε Υπουργέ,θα πρεπει να συνειδητοποιησεται σε ποιον λαο απευθύνεστε. Αν υπάρχουν 10 πεινασμένοι Ελληνες – 9 ενήλικες κι ένα παιδι – οι περισσότεροι θα διεκδικησουν το μοναδικό κουλούρι για τον ευατό τους με το επιχείρημα οτι … το είδαν πρώτοι! Κανείς δεν θα σκεφτεί το παιδί!
    Η γνώμη μου είναι οτι δεν πρεπει να δίνονται έκτακτα και τακτικά επιδόματα.Τα χρήματα που με προσπάθεια προσπαθεί η κυβέρνηση να δικαιολογησει στους διαφορους Αλμούνια,πρεπει να επενδυθούνε σε κοινωνικες υποδομές. Φτιαξτε παιδικούς σταθμους κι ανακουφίστε τις οικογένειες.Επανδρώστε με ιατρους τα ΚΑΠΗ,εξυπηρετήστε τους ηλικιωμενους και αποσυμφορήστε τα ταμεια.Δωστε στην ερευνα και στην προστασία του περιβάλλοντος. Υπαρχουν πολλά που μπορουν και πρεπει να γίνουν για τον πολιτη.
    Αλλα προς θεού,μη σπαταλίσεται ξανά δανεικά χρήματα σε επιδόματα και βοηθήματα.Οχι άλλα χρήματα «απαξ πεταμένα» στον κουβά της κατανάλωσης.
    Σκεφτείται το παιδί !!!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:24 | Νίκος Φλέτρας

    Χαιρετίζω τον νέο τρόπο λειτουργίας του κράτους μέσω της ανοιχτής διακυβέρνησης. Όσον αφορά το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης εκφράζω μια επιφύλαξη για τον τρόπο επιλογής των δικαιούχων ,σε μια χώρα με τεράστια φοροδιαφυγή και έλλειψη υπευθυνότητος από την πλειονότητα των πολιτών που θέλουν να βγάζουν πάντα τον εαυτό τους έξω από τις υποχρεώσεις τους προς το σύνολο. Φοβάμαι μη τυχόν πάρουν το επίδομα άνθρωποι που λόγω φοροδιαφυγής φαίνονται να ζούν κάτω από τα όρια της φτώχιας, διότι δεν υπάρχει ακριβής αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης των πολιτών.Συγκεκριμμένα ενίσταμαι στο να δοθεί το επίδομα στους συνταξιούχους του ΟΓΑ με μόνο κριτήριο ότι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι διότι έτσι και αλλιώς όλες οι συντάξεις του ΟΓΑ είναι χαμηλές ,ακόμη και ο τσιφλικάς χαμηλοσυνταξιούχος είναι!!!!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 17:24 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΘΕΤΙΚΟ ,ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ,ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ,ΔΙΟΤΙ Ο Κος ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΟΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 10%.καθως ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΘΑ ΜΕΙΟΘΟΥΝ ΚΑΤΑ 8%.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:46 | ΓΡΙΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

    Αξιοτιμε κυριε υπουργε,
    θα ηθελα να αναφερθω για το Επιδομα Κοινωνικης Αλληλεγγυης και με λιγα λογια να εξηγησω οτι το μετρο ειναι σωστο και θα βοηθηση τους μη εχοντες
    αλλα μονο για μια χρονικη στιγμη διοτι μετα παλι ο κοσμος θα ειναι στην
    ιδια δυσκολη κατασταση.Δεν θελετε να δινετε καθε χρονο το Επιδομα σε
    ολους τους ανθρωπους με το να παταξετε την εσχροκερδεια που υπαρχει
    στην αγορα οπου η Ελλαδα εγηνε η ποιο ακριβη χωρα της Ευρωπης? αναλογισθητε τι θα κερδιζε ο κοσμος και ιδιως οι μη εχοντες.
    ευχαριστω

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:31 | spiros xenos

    ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙ,Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 850 ΕΥΡΩ ΤΑ ΟΠΟΙΑ 400 ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ,ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ??ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ??

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 13:24 | ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑΤΕ προεκλογικά ότι θα καταργούσατε το ΕΤΑΚ. Τώρα όχι μόνο θα πληρώσω ΕΤΑΚ δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο έτος άλλα και έκτακτη εισφορά για ακίνητα που δεν τα εκμεταλλεύομαι (ούτε μπορώ γιατί είναι εξ’ αδιαιρέτου) και που περιήλθαν από κληρονομιά (Πλήρωσα και φόρο για την αποδοχή της κληρονομιάς).

    Μάλιστα είχα χαρεί τόσο που δεν θα πληρώσω ΕΤΑΚ που εσκάσα και 24 ευρώ στο κόμμα σας.Πιστωτικό κόβετε?

    Ειλικρινά απογοητευμένος
    Λάμπρου Νίκος
    Μισθωτός ιδ.τομέα
    και πατέρας δυο παιδιών

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 12:25 | Αλέξ-Aνδρος

    Πιστεύω οτι Θα ειναι λάθος η πλήρης κατάργηση του ΕΤΑΚ. Λόγω των εκτάκτων αναγκών δεν πειράζει να παρθεί πίσω μια προεκλογική δέσμευση που έγινε υπό «άλλες¨συνθήκες. Προτείνω δηλαδή τη διατήρηση ενός τέλους ΑΠ για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων (Property Tax) που να κλιμακώνεται ανάλογα με την συνολική αξία των ακινήτων του κάθε ιδιοκτήτη. Ετσι θα μπορούν να συγκεντρωθούν μεγάλα ποσά απο πολλές σχετικά μικρές εισφορές (πχ 0,05-,01 % και ακόμη περισσότερα απο λιγώτερες μεν αλλά μεγαλύτερες κλιμακούμενες εισφορές των μεγαλύτερων ιδιοκτητών. Αυτό συνιστά κοινωνική δικαιοσύνη και όχι η πλήρης απαλλαγή και εξομοίωση των μη εχόντων με τους έχοντες έστω και σχετικά μικρής αξίας ακίνητα.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 12:27 | ΣΕΡΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.

    ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΜΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2008 ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΕΦΘΑΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 25000 ΕΥΡΩ-ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 6 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-(ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ).ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΣΑΣ,ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ «ΧΛΙΔΗ» ΜΕ ΤΑ 20000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ;

    ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ;
    ΣΥΜΦΩΝΩ… ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΚΔΙΔΟΥΝ.
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΔΟΚΟΥΝ…

    ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΑΛΛΟ

    ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ

    ΣΕΡΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

  • Η επιβολή φόρου στη μεγάλη ακίνητη περιουσία θα μπορούσε να συνδυαστεί με την διατήρηση τέλους ακίνητης περιουσίας για όσα ακίνητα έχουν χτιστεί αυθαίρετα. Ενας τέτοιος φόρος θα βοηθήσει στην εμπέδωση του αισθήματος της νομιμότητας και του σεβασμού του νόμου σε μακροπρόθεσμη βάση. Θα δώσει ένα αίσθημα δικαίωσης για όσους σέβονται τον εαυτό τους και τον νόμο και αντίστοιχα στους αυθαιρετούντες τη γνώση ότι η κουτοπονηριά έχει κάποιο κόστος. Μακροπρόθεσμα αυτό πιστεύω ότι θα έχει παιδευτική σημασία

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 10:00 | Σαχάς Λουκάς

    Θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικοί, καθώς αυτή η πολιτική είναι λαϊκισμός, και είναι λαϊκισμός αφενός διότι τα επιδόματα αυτά δεν βοηθούν ένα πραγματικά φτωχό, πολύ περισσότερο μόνο εφ’άπαξ, αφετέρου σε μία κρίσιμη στιγμή, που στην ουσία η χώρα έχει ήδη καταρρεύσει και πτωχεύσει, και βρίσκεται στο έλεος των δανειστών της, δίνετε το λάθος μήνυμα, χωρίς να αναρωτιέστε τι θα κάνετε τις επόμενες χρονιές, όταν όλοι αυτοί που σήμερα χαϊδεύετε τα ξαναδιεκδικήσουν. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι πολλοί φοροφυγάδες θα πάρουν και επίδομα αρκεί από μόνο του να κάνει το μέτρο άδικο.
    Εάν σας ενδιαφέρει ο τόπος πείτε επιτέλους την αλήθεια, τέρμα τα αστεία!! Συρρικνώστε το δημόσιο τομέα και κάντε αιματηρές οικονομίες.
    Και μόνο το γεγονός ότι μόνο 300 εταιρείες στην χώρα υπερβαίνουν τα 50 εκ.€ κέρδη έπρεπε να σας θλίβει. Μα επιτέλους όλη την χώρα την κάνατε δημοσίους υπαλλήλους!? Σε μία αντίστοιχη συζήτηση στην Γερμανία ένας μικρός φόρος στους πλουσίους της χώρας θα έλυνε το δημοσιονομικό τους πρόβλημα!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 08:49 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΚΙΚΑΣ

    Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

    Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ακούγεται μεν καλό, αλλά δείχνει μία Κοινωνία εξαθλιωμένων Μισθωτών, Συνταξιούχων, Συμβασιούχων κι Ανέργων, που περιμένουν τα λίγα ή πολλά που θα τους δώσει η κάθε Κυβέρνηση. Στην Εποχή της Αναρχίας, που κράτησε συνολικά κάπου 100 χρόνια, οι διάφοροι υποψήφιοι Ύπατοι και κάποιοι φιλόδοξοι Στρατηγοί έδιναν στο εξαθλιομένο Πλήθος (Proleterii) κάποια ανάλογα επιδόματα, ώστε να είναι αρεστοί. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι αν είναι ωραία η χειρονομία του Έκτακτου Επιδόματος, τ’ οποίο έδινε κι η Ν.Δ., αλλά το που βαδίζει η Οικονομία μας, ώστε οι Πολίτες του να είναι ευτυχισμένοι και να μην νιώθουν επαίτες.
    Μπορούμε όλοι μαζί να δούμε το πώς θ’ αναδιοργανώσουμε την Οικονομία μας, ώστε να υπάρξουν επαρκείς θέσεις πλήρους Εργασίας. Ως Πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου στο Μόντρεαλ από το 1995, ως Dr. της Οικονομίας και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, με ΜΑ στη Δημόσια Διοίκηση κι ως Ακαδημαικός στη Ν.Υ. σε θέματα Οικονομίας & Νόμου, σε συνδυασμό ότι είμαι από το 2001 Διαπιστευμένος Τύπου & Ραδιοφωνίας Ν.Υ. και στο Υπουργείο σας, γιά την Προβολή & Προώθηση Ελληνικών Προιόντων & Υπηρεσιών, είμαι αρκετά κατάλληλος να σας βοηθήσω αποτελεσματικά στο να βγει από τ’ αδιέξοδά της. 6972735968

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 08:29 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΚΙΚΑΣ

    Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

    Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ακούγεται μεν καλό, αλλά δείχνει μία Κοινωνία εξαθλιωμένων Μισθωτών, Συνταξιούχων, Συμβασιούχων κι Ανέργων, που περιμένουν τα λίγα ή πολλά που θα τους δώσει η κάθε Κυβέρνηση. Στην Εποχή της Αναρχίας, που κράτησε συνολικά κάπου 100 χρόνια, οι διάφοροι υποψήφιοι Ύπατοι και κάποιοι φιλόδοξοι Στρατηγοί έδιναν στο εξαθλιομένο Πλήθος (Proleterii) κάποια ανάλογα επιδόματα, ώστε να είναι αρεστοί. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι αν είναι ωραία η χειρονομία του Έκτακτου Επιδόματος, τ’ οποίο έδινε κι η Ν.Δ., αλλά το που βαδίζει η Οικονομία μας, ώστε οι Πολίτες του να είναι ευτυχισμένοι και να μην νιώθουν επαίτες.
    Μπορούμε όλοι μαζί να δούμε το πώς θ’ αναδιοργανώσουμε την Οικονομία μας, ώστε να υπάρξουν επαρκείς θέσεις πλήρους Εργασίας. Ως Πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου στο Μόντρεαλ από το 1995, ως Dr. της Οικονομίας και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, με ΜΑ στη Δημόσια Διοίκηση κι ως Ακαδημαικός στη Ν.Υ. σε θέματα Οικονομίας & Νόμου, σε συνδυασμό ότι είμαι από το 2001 Διαπιστευμένος Τύπου & Ραδιοφωνίας Ν.Υ. και στο Υπουργείο σας, γιά την Προβολή & Προώθηση Ελληνικών Προιόντων & Υπηρεσιών, είμαι αρκετά κατάλληλος να σας βοηθήσω αποτελεσματικά στο να βγει από τ’ αδιέξοδά της.