άρθρο 1 / παράγραφοι 3,4,5

3. Το ύψος της ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης για τις περιπτώσεις Β έως και Θ ορίζεται για κάθε δικαιούχο ως εξής:
α) Για τις περιπτώσεις Β και Γ : τριακόσια ευρώ (300).
β) Για τις περιπτώσεις Δ, Ε, ΣΤ , Ζ , Η και Θ: τετρακόσια ευρώ (400).
4. Η ενίσχυση του άρθρου αυτού καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις , από τις οποίες η πρώτη μέχρι 31.12. 2009, και η δεύτερη μέχρι 30.6.2010, είναι αφορολόγητη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ, του πολυτεκνικού επιδόματος και οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
5 . Κάθε δικαιούχος λαμβάνει το επίδομα από μία και μόνο πηγή.

  • 7 Νοεμβρίου 2009, 19:45 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    -Η Εκκλησία να πληρώσει φόρους
    -οι μισοί υπάλληλοι του ΙΚΑ να βγούν στις επιχειρήσεις και οικοδομές για την εισφοροδιαφυγή και τα παράνομα
    -φόρους τσιγάρα και ποτά
    -έξτρα φορολόγηση στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και ΚΑΖΙΝΟ
    -μείωση άμμεσα της χρήσης των κρατικών αυτοκινήτων
    -υψηλά πρόστιμα στους φοροδιαφεύγοντες
    -πάταξη της παραοικονομίας και φοροδιαφυγής των περιπλανόμενων αλλοδαπών και μη
    -επιτέλους να πληρώσουν φόρο οι λογιστές,δικηγόροι,γιατροί,μεσίτες,υδραυλικοί,ηλεκτρολόγοι,ελαιοχρωματιστές,ταξιτζήδες,λαικατζήδες,μεγαλοαγρότες,τουριστικοί πράκτορες και κομμωτήρια με μόνιμα μία κομμένη απόδειξη που δεν την παίρνει κανένας πελάτης απλώς για να την δει ο εφοριακός
    -να μην δοθεί το επίδομα διότι είναι κοροιδία
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΕ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΜΕΝΟΙ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ.
    Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…………………………………….

  • 7 Νοεμβρίου 2009, 18:50 | ΣΠΥΡΟΣ ΝΤ

    Αξιότιμοι κύριοι,

    Ως υπάλληλος σε Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχα στη διαδικασία καταβολής του Έκτακτου Επιδόματος Κοινωνικής Συνοχής (γνωστότερου ως Επίδομα Θέρμανσης)το προηγούμενο έτος. Λαμβάνοντας υποψη το γεγονός ότι δεν προκύπτει ακριβώς ο τρόπος χορήγησης του Επιδόματος απο το σχέδιο νόμου,παρά μόνο ότι οι δικαιούχοι λαμβάνουν το επίδομα από μία και μόνη πηγή (όπως άλλωστε και το επίδομα θέρμανσης), θα ήθελα να παρατηρήσω ότι σκόπιμη θα ήταν ίσως η συγκέντρωση όλων των στοιχείων σε μία μόνο πηγή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε με τη διασταύρωση τους να αποφευχθούν περιπτώσεις διπλής καταβολής σε κάποιους, παράλειψη κάποιων άλλων και καθυστέρησης διαδικασιών αφου η ετοιμότητα κάθε φορέα για την καταβολή, είναι πολύ πιθανόν διαφορςτική. Ολόγος της παρατήρησής μου αυτής, είναι η εμπειρία μου από τη χορήγηση του Επιδόματος θέρμανσης, όπου παρατηρήθηκαν διάφορα περιστατικά (διπλή καταβολή, παράλειψη δικαιούχων, ετεροχρονισμένες καταβολές από τους φορείς) που ευτελίζουν θεσμούς, δικαιώματα και διαδικασίες.

  • 7 Νοεμβρίου 2009, 02:49 | γιώργος ένας ανεξάρτητος παρατηρητής

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ. ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ,ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΥΝΩΘΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ «ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1300 ΕΥΡΩ». ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΤΕ ΟΡΙΣΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΦΙΛΤΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ (Π.Χ. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΙ «ΑΝΕΡΓΟΙ» ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΞΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΕΞΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ. ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ΣΤΟΥΣ ΟΑΕΔ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΠΑΡ΄ΌΛΟ ΠΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΗΤΑΝ 3/11/09 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ) ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΣΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ;(Π.Χ. ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΕΦΟΡΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΠ. ΚΑΛΟΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ).
    ΤΕΛΟΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΧΡΗΣΙΜΗ.ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 21:33 | ΧΡΗΣΤΟΣ Φ.

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.
    ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΟΥ: ΧΡΗΣΤΟ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!! ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 5.000.000 ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΗ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΕΤΑΚΙ ΤΟΥ ΑΖΟΡ.
    ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΒΟΛΕΥΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ, ΤΟΝ ΑΖΟΡ ΟΜΩΣ;
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 19:02 | ΜΑΛΛΙΑΡΗ ΖΩΗ

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ……ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ 6500 ΕΥΡΩ……ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΑΙ ΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 19:25 | ΜΑΛΛΙΑΡΗ ΖΩΗ

    ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΑΜΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΝΕΡΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 18 ΜΗΝΕΣ,Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ,ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ!!!!ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ Η ΆΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;

  • Παράγραφος 3:
    περ. α.: Οι δικαιούχοι των περιπτώσεων Β και Γ μεταξύ των οποίων είναι συνταξιούχοι αναπηρίας Ο.Γ.Α και λοιπών Ασφαλιστικών Ταμείων θα λάβουν το ποσό των 300€, σε αντίθεση με τους δικαιούχους της περ. Ε, οι οποίοι θα λάβουν το ποσό των 400€. Γι’ αυτό ζητούμε να υπογραμμιστεί ότι οι δικαιούχοι της περ. Β και Γ, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται λόγω αναπηρίας λαμβάνουν το ποσό των 400€.

    Παράγραφος 5
    Στην παρ. 5 του Άρθρου 1 έχουμε να παρατηρήσουμε ότι η λήψη του επιδόματος από μία και μόνη πηγή αποκλείει τη λήψη του επιδόματος αθροιστικά για τα πρόσωπα εκείνα που εντάσσονται σε δύο κατηγορίες δικαιούχων. Για π.χ. ο δικαιούχος της περ. Α που είναι άτομο με αναπηρία και βαρύνεται φορολογικά από ένα τουλάχιστον πρόσωπο, είναι και δικαιούχος της περίπτωσης Ε εφόσον λαμβάνει το προνοιακό επίδομα. Ως δικαιούχος της περ. Α λαμβάνει το επίδομα για τις οικογενειακές του ανάγκες και ως δικαιούχος της περ. Ε λαμβάνει το επίδομα για την κάλυψη των αναγκών της αναπηρίας του. Ως εκ’ τούτου, σε αυτή την περίπτωση η λήψη του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης αθροιστικά είναι καθ’ όλα δίκαιη.

    Για τους ανωτέρω λόγους ζητούμε να προστεθεί στην παρ. 5 η ακόλουθη φράση: [………………πηγή. Από αυτή τη ρύθμιση εξαιρούνται όσοι από τους δικαιούχους είναι άτομα με αναπηρία].

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 14:04 | ΧΑΡΗΣ

    Θεωρώ οτι ειναι ανάγκη να δοθει το επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες με εισοδημα μέχρι 19500 ευρώ.
    Είναι παράλογο να θεωρείται το εισοδημα 17.500 είναι ικανοποιητικό.
    Μεγάλη προσοχή λοιπον.Ας μη δημιουργηθούν αλλες ανισότητες.

    Επίσης γιατι δεν δίνεται το βοήθημα και σε άγαμους με εισόδημα κατω απο 10500 ευρώ;

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 12:21 | ΑΜΕΑ

    eime atomo AMEA.pernw boithima parapligiko apo to ika. eimai anipantros den exw paidia. dikaioume to epidoma alilegiis… ???

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 10:45 | σοτηρης χατζηευαγγελλου

    eimai atomo amea perno sintaxi apo to ika 475e kai 91e epikoyriko ekas den mporo na doylespo pistyetai oti mporo na ziso me ayta ta xrimata ean den eixa tin adelfi moy kai tin mana moy den zitame pola na mporoyme na zisoyme. kai giati den letai oti tha paroyme 200e tora kai alla 200 tin epomeni xronia toylaxiston oi aloi ta edosan mazemena ta 500e den pirazi kali kardia. eyxaristo poly poy exo kapoion na me prosexei.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 00:53 | Χρυσόγελος Μ

    Κύριε Υπουργέ,πολύ νωρίς αρχίσατε να μας πικραίνετε…, είναι δυνατό να λέτε ότι για να θεωρείται κάποιος δικαιούχος, θα πρέπει το συνολικό οικογενειακό του εισόδημα να μην ξεπερνά τα 14000€(έγγαμος με 1 τέκνο) και για κάθε επί πλέον τέκνο μέχρι τα 6, αυτό να προσαυξάνεται μόλις κατά 1500€, δηλαδή του έγγαμου με 6 παιδιά πρέπει το εισόδημα του να μην ξεπερνά τα 21500€!.

    Και από εκεί και πάνω τίποτα… τι και αν έχεις 7, 10, 15… παιδιά, δηλαδή το ίδιο εισόδημα χωρίς καμία προσαύξηση( τα 21500€) και επίσης το χειρότερο, χωρίς καμία επιπλέον προσαύξηση στο χορηγούμενο επίδομα, είτε 6 παιδιά… είτε 15 παιδιά το χορηγούμενο επίδομα είναι μόλις 1300€!!!

    Διαμαρτύρομαι εντόνως για την ανωτέρω αδικία.

    Τη στιγμή που κάποιος θα περίμενε, ότι για αυτές τις ηρωικές υπερπολύτεκνες οικογένειες δεν θα υπήρχε όριο εισοδήματος και θα το δικαιούνταν όλες, και ότι το χορηγούμενο επίδομα θα ήταν πολλαπλάσιο για αυτές…, να σημειωθεί δε, ότι τέτοιες οικογένειες στη χώρα μας, είναι μόλις 1784 φορολογούμενοι!!!

    Κύριε Υποργέ, η χώρα μας δεν έχει πρόβλημα δυνατοτήτων αλλά πρόβλημα προτεραιοτήτων.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 23:09 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    κύριοι κύριοι βουλευτές δώστε πρώτοι το παράδειγμα για να δείξετε την αγωνία για την τύχη αυτής της χώρας και να μας αποδείξετε ότι επιτελείτε λειτούργημα και δωρήστε τον μισθό του Δεκεμβρίου στο υπουργείο Οικονομικών εντελώς συμβολικά,να μπείτε μπροστάρηδες ρε αδερφέ σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα σαν τον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην μάχη και όχι σαν τους αξιωματικούς του επιτελείου σε μάχη επι χάρτου και μέσω ασυρμάτου! για τα μάτια του κόσμου ρε αδερφέ!!! Υ.Γ.ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΝΑ ΜΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΘΩ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 23:37 | κωστας

    ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ 1300 ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΕΡΓΑΣΙΑ,ΥΓΕΙΑ,ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΠΙΠΕΔΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!!! ΜΠΟΡΕΙΤΕ;;;;;;

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 20:59 | katerina

    Η μητέρα μου παίρνει 600 ευρώ σύνταξη το μήνα και επομένως δεν δικαιούται το επίδομα. Ε βέβαια! ξέρετε τί μπορεί να κάνει κάποιος με 600 ευρώ? τρελά πράγματα. Ειδικά τους μήνες που έρχονται οι λογαριασμοί αισθάνεται πολύ πλούσια. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι πρέπει να βοηθάει και εμένα που έχω ελάχιστα εισοδήματα , νομίζω ότι η απόφαση να εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι που υπερβαίνουν τα 550 ευρώ είναι το λιγότερο τραγική για κάποιον που λέει ότι ασκεί κοινωνική πολιτική

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 19:21 | katerina

    Είμαι 33 ετών, είμαι αδιόριστη φιλόλογος , έχω ανοίξει βιβλία στο ΤΕΒΕ για να μην ειμαι ανασφάλιστη και τη χρονιά που πέρασε έβγαλα 3.000 ευρώ. Κάνω δήλωση μαζί με το σύζυγό μου, αλλά και πάλι το ποσό που δηλώνουμε είναι κάτω από 10.000 ευρώ. Δεν θα
    έπρεπε να πάρουμε το βοήθημα? με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα. Δεν τα χρειζόμαστε?

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 19:52 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

    Να δωσετε το επιδομα και στους χαμηλοσυνταξιουχους που για λιγα ευρω δεν παιρνουν το ΕΚΑΣ.Γιατι να παρει το επιδομα ενας συνταξιουχος που παιρνει ΕΚΑΣ και παει στα 800 με 900 ευρω το μηνα(με το ΕΚΑΣ)και οχι ενας που παιρνει 500 με 700 ευρω.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 19:50 | Ντίνος Μακρυπόδης

    Είμαι άνεργος παντρεμένος με ένα παιδί, εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ 14 μήνες, η περσινή φορολογική δήλωση είναι μηδενική ( χωρίς έσοδα). Δικαιούμαι το επίδομα του ΟΑΕΔ και τις αλληλεγγύης;; Ωστόσο και η σύζυγός μου είναι άνεργη. Το δικαιούται και η ίδια;; (ΥΠΌΨΙΝ, ΈΝΣΗΜΑ ΈΧΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΉΣΟΥΜΕ…)
    Σας ευχαριστώ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 19:14 | ΕΦΗ

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΙΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΙΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ <> .ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ; ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ) ΜΕ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΓΓΑΜΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΠΟΥ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ (1600ΕΥΡΩ), ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑ 0,50 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ … ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ.