Άρθρο 24 – Κατάργηση / Εκκαθάριση της «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» – Συγχώνευση δια απορρόφησης από το ΤΑΙΠΕΔ της «ΕΤΑΔ Α.Ε.»

1. α. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που συστάθηκε με το άρ. 16 του ν. 4146/2013 (Α’ 90) τίθεται σε εκκαθάριση και καταργείται.
β. Το σύνολο των εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων που μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και των κατά περίπτωση αρμοδίων Υπουργών, επανέρχονται από το χρόνο μεταβίβασής τους, στον φορέα από τον οποίο παραχωρήθηκαν.
2. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) που συστάθηκε με την ΚΥΑ με αρ. Δ6Α 1162069 ΕΞ 2011 (Β’ 2779), δυνάμει του άρ. 14Β ν. 3429/2005 (Α’314), όπως ισχύει, απορροφάται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε.).
3. Με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και των κατά περίπτωση αρμοδίων υπουργών ρυθμίζονται τα επιμέρους θέματα και οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των ανωτέρω παραγράφων του παρόντος άρθρου.

  • 16 Μαρτίου 2015, 13:07 | Δήμητρα Σ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ..ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

  • 16 Μαρτίου 2015, 13:43 | Λουκία Κουτσελίνη

    Με τα προτεινόμενα μέτρα στο άρθρο 24 η Κυβέρνηση όχι μόνο καθίσταται ανακόλουθη σε σχέση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, αλλά έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον ιδεολογικό της πυρήνα για πολλούς και σημαντικούς λόγους.
    Κατά πρώτον, η κυβερνώσα παράταξη εξήγγειλε προεκλογικά ότι θα καταργούσε το ΤΑΙΠΕΔ, ασχέτως εάν αυτό ήταν και είναι εξαιρετικά δύσκολα υλοποιήσιμο εκ του γεγονότος ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να το πράξει μονομερώς. Αντί αυτού όμως, της κατάργησης δηλ. του ΤΑΙΠΕΔ, πάμε στο άλλο άκρο του εκκρεμούς με την απόλυτη ενδυνάμωση του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο δια της απορροφήσεως της ΕΤΑΔ Α.Ε. διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των προς εκποίηση ακινήτων με χιλιάδες επιπρόσθετα παράκτια ακίνητα, ξενοδοχεία ξενία, μαρίνες, ιαματικές πηγές, χιονοδρομικά κέντρα κλπ.
    Κατά δεύτερον, η κυβερνώσα παράταξη εξήγγειλε προεκλογικά ότι θα προχωρούσε «μονομερώς» στο κούρεμα του δημοσίου χρέους, ασχέτως εάν και αυτό πάλι εντασσόταν και εντάσσεται στη σφαίρα του σουρεαλισμού… Αντί αυτού, το ΤΑΙΠΕΔ με την απόκτηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ Α.Ε. είναι δεσμευμένο να διοχετεύσει τις όποιες επιπρόσθετες προσόδους προκύψουν από την εκμετάλλευση των ακινήτων αυτών αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, δηλ. να τις δώσει απευθείας στους δανειστές. Με τον τρόπο αυτό αποστερεί δηλ. από τα δημόσια ταμεία, κατά την εξαιρετικά αυτή κρίσιμη συγκυρία, από πολύτιμους πόρους προκειμένου να σπεύσει να αυξήσει τα ποσά που δίνονται προς τους διεθνείς δανειστές για την απομείωση του χρέους.
    Το ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε., το οποίο εκ του συστατικού του νόμου δεν μπορεί να προβεί σε εκποίηση, παρά μόνο σε αξιοποίηση μισθώνοντας ακίνητα, και του οποίου οι πρόσοδοι επιστρέφουν ως έσοδα στον προϋπολογισμό του κράτους και δεν προωθούνται στους δανειστές μας, δηλ. έχει καταστατικούς σκοπούς που συνάδουν απόλυτα με την πολιτική και τον προεκλογικό λόγο της κυβερνώσας παράταξης, αντί να ενδυναμώνεται, καταργείται!
    Κατά τρίτον, η κυβερνώσα παράταξη εξελέγη με τη σημαία, μεταξύ άλλων, ότι το δημόσιο θα επαναπροσλάβει πλήθος κόσμου και ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν θα προβεί σε απολύσεις. Όπως διαφαίνεται υιοθετεί μια άκρως ελιτίστικη στάση σε σχέση με την προστασία «του δικαιώματος στην εργασία», όπου οι εργαζόμενοι στο ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ή στις Σκουριές έχουν μια δυσμενή διακριτική μεταχείριση σε σχέση με κάποιες άλλες κατηγορίες εργαζομένων…

  • 16 Μαρτίου 2015, 12:44 | ΙΩΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Και ενώ το ΤΑΙΠΕΔ, του οποίου το σύνολο των εσόδων χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους, κατ’ απαίτηση των δανειστών, διογκώνεται αφού συγκεντρώνει το σύνολο των Δημοσίων Ακινήτων αλλά και των Τουριστικών Δημοσίων Ακινήτων, το ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ το οποίο διαφυλάσσει την δημόσια περιουσία, λειτουργεί με γνώμονα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, και αναλαμβάνει δράσεις για την βέλτιστη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προσθέτοντας έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!
    Να σημειωθεί δε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα καταργείτο την επομένη των εκλογών την ίδια στιγμή που οι κυβερνόντες θα έσκιζαν και το μνημόνιο!
    Πρέπει να τους αναγνωριστεί όμως συνέπεια στην απόλυτη ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ!!!

  • 16 Μαρτίου 2015, 12:03 | Μαρία Κασόλα (αρχιτ.μηχ.)

    Το ΤΑΙΠΕΔ, πότε θα καταργηθεί, όταν εκκαθαρίσει την περιουσία του Δημοσίου, δηλαδή του ελληνικού λαού;
    Εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες εξαγγελίες και για το ΤΑΙΠΕΔ, και όχι με λευκή επιταγή συνέχισης ή δόμησης επάνω στο σάπιο καθεστώς των μνημονίων του ξεπουλήματος και της υποτέλειας.
    Ότι κάθε εργαλείο μπορεί να γίνει όπλο στα λάθος χέρια είναι γνωστό. Ότι κάθε όπλο όμως (όπως το ΤΑΙΠΕΔ) μπορεί να γίνει εργαλείο πολλώ δεν μάλλον «κοινωνικής πολιτικής» δεν συνεπάγεται.
    Το ΤΑΙΠΕΔ είναι βόμβα στα σπλάχνα του δημοσίου, δεν υπάρχουν βόμβες για ειρηνικούς σκοπούς.
    Ας βρει άλλους τρόπους η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τον δημόσιο πλούτο
    (με πρώτο και κύριο το σταμάτημα της απαξίωσης του).

    Επ’ ευκαιρίας, το ίδιο ισχύει και για το ΚΕΑΟ. Να καταργηθούν πάραυτα και τα δύο.
    Ας βρει επίσης άλλο τρόπο -χωρίς το ΚΕΑΟ- να εισπράξει ασφαλιστικές οφειλές μέσα από τα ταμεία, έχουν προσωπικό που πληρώνεται, γιατί πρέπει να πληρώνουν τρίτους, με ποσοστά από τις όποιες εισραξεις, επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς των ταμείων, όταν τα ίδια δεν παρέχουν βασικά στους ασφαλισμένους τους;
    Το ΚΕΑΟ υποτίθεται ότι φτιάχτηκε αρχικά για το ΙΚΑ (εργοδοτικές εισφορές)και κατέληξε να διευρύνεται και στον ΟΑΕΕ, στο ΕΤΑΑ, στον ΟΓΑ,να κυνηγάει τους πάντες και τα πάντα, τους υπόλοιπους αυτασφάλιστους που δεν έχουν πια στον ήλιο μοίρα και ενώ τα ταμεία συστηματικά δεν απέφευγαν να φτιάξουν σοβαρό σύστημα είσπραξης ασφαλιστικων εισφορών όταν υπήρχαν ακόμα λεφτά [Το όριο ένταξης χωρίς επιστροφή στο ΚΕΑΟ ήταν πρώτα 5000, μετά από πολύ αγώνα πήγε στις 10000ευρώ (που για τους μηχανικούς σημαίνει 1,5-2 έτη ασφάλισης σε καιρό απόλυτης ανεργίας), ενώ τώρα παραμονεύει;].
    Για την αδυναμία είσπραξης ευθύνονται οι διοικήσεις των ταμείων και οι εκάστοτε κυβερνήσεις που διόριζαν τις διοικήσεις. Δεν θα πληρώνουμε εσαεί τα σπασμένα του πελατειακού κράτους, της διαφθοράς και των ημετέρων που είχαν ασυλία και παρέμεναν στο απυρόβλητο.
    Το ασφαλιστικό σύστημα δεν το κατέστρεψαν οι ασφαλισμένοι.
    Το δημόσιο πλούτο δεν τον απαξίωσαν οι πολίτες (βλέπε Ολυμπιακά ακίνητα)
    Το δημόσιο χρέος είναι επαχθές. Να γίνει άμεσα Λογιστικος Έλεγχος.

    Δημοκρατία με μπαμπούλες δεν γίνεται.
    Να διασφαλίσει η νέα κυβέρνηση ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιεί δεν μπορούν να γίνονται όπλα κατά των πολιτών με αλλαγή πολιτικής και σε λάθος χέρια.

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ και το ΚΕΑΟ.

    Σημειώνω από τη Διεθνή Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
    Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα

    ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
    Άρθρο 1.-
    1. Όλοι οι λαοί έχουν το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως. Σύμφωνα με το δικαίωμα αυτό καθορίζουν ελεύθερα το πολιτικό καθεστώς τους και εξασφαλίζουν ελεύθερα την οικονομική και μορφωτική ανάπτυξή τους.
    2. Για να επιτύχουν τους σκοπούς αυτούς όλοι οι λαοί μπορούν να διαθέτουν ελεύθερα τον πλούτο και τους φυσικούς πόρους τους, με την επιφύλαξη των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη διεθνή οικονομική συνεργασία που στηρίζεται στην αρχή του αμοιβαίου συμφέροντος και του διεθνούς δικαίου. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ένας λαός να στερηθεί από τα δικά του μέσα επιβιώσεως.

    http://www.unric.org/el/index.php?option=com_content&view=article&id=26231&Itemid=33

  • 16 Μαρτίου 2015, 12:30 | Μάνια Χρήστου

    Οι πρώτες απολύσεις με αριστερή κυβέρνηση!!! Με ένα άρθρο κλείνουν μια εταίρεια και οι υπάλληλοι στην ανεργία!!!! Κάποιος πρέπει να απαντήσει για το τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι.

  • 16 Μαρτίου 2015, 12:46 | Διονυσια

    » Κατάργηση μια εταιρείας και απόλυση 30 εργαζομένων…Αυτό είναι το νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική κρίση??? »

  • 16 Μαρτίου 2015, 11:48 | Εργαζόμενη

    Επειδή η παραπληροφόρηση σε μερίδα των ΜΜΕ (εκούσια ή από άγνοια) συνεχίζεται, τονίζουμε ότι οι μισθοί των εργαζομένων και εμμίσθων δικηγόρων στην ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είναι βάσει ενιαίου μισθολογίου! Ας μην συγχέουμε με τους μισθούς ΕΤΑΔ και ΤΑΙΠΕΔ!!!

  • 16 Μαρτίου 2015, 10:51 | Αλέξης

    Η ελπίδα έρχεται. Η ελπίδα ήρθε. Κλείνει μία εταιρεία και βρίσκονται στο δρόμο 30 ακόμα οικογένειες. Μήπως να το ξανασκεφτεί η Κυβέρνηση;

  • 16 Μαρτίου 2015, 10:23 | haris

    Με αυτή σας την κίνηση, όχι μόνο οδηγείτε στην απελπισία 30 οικογένειες αλλά ταυτόχρονα καταργείτε μία εταιρία που θα μπορούσε να δώσει με τις επενδύσεις της, δουλειά σε εκατοντάδες άλλους. Μήπως δεν είσαστε η αντιμνημονιακή κυβέρνηση που τόσο προσπαθούσατε να μας πείσετε? Μέχρι στιγμής φαίνεστε βασιλικότεροι του βασιλέως.

  • 16 Μαρτίου 2015, 10:31 | Κυριακὴ

    Δυστυχῶς, ἄν καὶ ἄλλα λέγατε στὶς προεκλογικές σας ἐξαγγελίες, ἀποδεικνύεστε κατώτεροι τῶν περιστάσεων. Ὄχι μόνον ἐξακολουθεῖτε τὸ πρόγραμμα τοῦ ξεπουλήματος τῶν περιουσιακῶν στοιχείων τοῦ Ἕλληνος, ἀλλὰ τὸ ἐνισχύετε.
    Καὶ μόνον ἡ ὑπαναχώρησίς σας, ὡς κυβερνήσεως, στὸ θέμα τῆς ΜΗ καταργήσεως (πλέον) τοῦ ΤΑΙΠΕΔ, ἄν καὶ ἄλλως εἴχατε δεσμευθεῖ, ἀποδεικνύει τὸ ἦθος σας, τὶς στοχεύσεις καὶ τὸ ὅ,τι κι ἐσεῖς παραμένετε ἁπλῶς ἕνα ἀκόμη γρανάζι στὶς μεθοδεύσεις γιὰ τὴν δουλοποίησιν τῆς Πατρῖδος μας.
    Λυπᾶμαι καὶ θλίβομαι…
    Ὄχι διότι ἤλπιζα κάτι διαφορετικό, ἀλλὰ διότι πουλήσατε πολὺ ἐλπίδα καὶ δυστυχῶς, πολλοί, πάρα πολλοί, συμπατριῶτες μας, θὰ ἀπογοητευθοῦν γιὰ ἀκόμη μίαν φορά.
    Πάντως νὰ θυμᾶστε κάτι πολὺ σημαντικό.
    ΟΥΔΕΜΙΑ σας ὑπογραφὴ ἀναγνωρίζουμε.
    ΟΥΔΕΜΙΑ σπιθαμὴ ἑλληνικοῦ ἐδάφους σᾶς χαρίζουμε.
    ΟΥΔΕΜΙΑ περίπτωσις ὑπάρχει νὰ ἐπιτύχετε…
    (Ὅσο κι ἐὰν θέλετε νὰ πιστεύετε τὸ ἀντίθετον!!! Σᾶς διαβεβαιῶ!!!)

    Λυπᾶμαι… Ὄχι γιὰ ἐσᾶς… Ἐσεῖς ἔχετε τὶς …«συμφωνίες» σας.
    Γιὰ τὸν Ἕλληνα. Μόνον.

  • 16 Μαρτίου 2015, 09:16 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 30 ΑΤΟΜΑ.

  • 16 Μαρτίου 2015, 09:14 | ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

    Θα πρέπει να καταργήσετε το παράκτιο μέτωπο Α.Ε.το ΤΑΙΠΕΔ και ότι έχει δημιουργηθεί για να ξεπουλήσει την κερδοφόρα και υγιή περιουσία του ελληνικού δημοσίου όπως είχατε δεσμευτεί προεκλογικά.
    Αντί να μεγαλώνετε το χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ προσφέροντάς του και την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.που η περιουσία της δεν είναι και λίγη,(ΕΤ.Α.Δ.Πρώην ΚΕΔ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΆ ΑΚΙΝΗΤΑ μαζί) θα έπρεπε να γίνει κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και να δημιουργήσετε μια νέα εταιρεία η οποία να διαφυλάξει την κερδοφόρα και υγιή περιουσία του δημοσίου.
    Αν δεν μπορείτε να κάνετε αυτό για κάποιο λόγο,τουλάχιστον για τα υπόλοιπα φιλέτα της ΕΤ.Α.Δ.Α.Ε. (και αυτά που έχουν μεταπηδήσει στο ΤΑΙΠΕΔ και είναι εν αναμονή δεσμευτικών προσφορών) που είναι κερδοφόρα και υγιή,(ότι έχει απομείνει) να γυρίσει και πάλι στον Ε.Ο.Τ.και να τα διαχειρίζεται για το δημόσιο συμφέρον.
    Γιατί τα επιχειρήματα (ανάπτυξη-θεσεις εργασίας και έσοδα) καταρίπτονται με τις μέχρι τωρα παραχωρήσεις που έχουν γίνει απο την ΕΤ.Α.Δ. και γενικά απο το ελληνικό δημόσιο.
    Γιατι επιχειρηματίας, δεν λέγεται αυτός που με το που παίρνει μια επιχείρηση έτοιμη από το δημόσιο αρχίζει να εισπράτει κέρδη.
    Επιχειρηματίας είναι αυτός που κάνει μια επένδυση και περιμένει τους καρπούς της.
    Υπάρχουν εκτάσεις του ελληνικού δημοσίου που είναι ανεκμετάλευτες και χωρίς εργαζομένους και μπορούν να παραχωρηθούν σε ιδιώτες (όρεξη να έχουν)…για επενδύσεις και τη δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας.
    Και για να μην σας κουράζω άλλο,ενα τελευταίο.
    Θα έπρεπε σαν αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση με νωπή εντολή απο τον ελληνικό λαό που είστε,να είστε κατά των αποκρατικοποιήσεων και ούτε καν να συζητάτε για το ΤΑΙΠΕΔ.
    Ο ελληνικός λαός ψηφίζοντας εσάς το είχε διαγράψει το (ΤΑΙΠΕΔ) ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ότι θα το καταργήσετε .

  • 16 Μαρτίου 2015, 01:44 | Κατερίνα

    Λυπάμαι… Δημιουργήθηκε μια Εταιρεία, με το όνομα Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε., αυτοχρηματοδοτούμενη και ταυτοχρόνως με όλα της τα έσοδα να πηγαίνουν στο Κράτος και όχι στην αποπληρωμή του χρέους. Έχει στις αρμοδιότητές της την ανάπτυξη & αξιοποίηση εκτάσεων από το ΣΕΦ έως το Σούνιο, και ΟΧΙ την πώλησή τους, δημιουργώντας έτσι μια ασπίδα προστασίας τους από κερδοσκόπους. Οι πολίτες και οι επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξέρουν πού μπορούν να απευθύνονται για να λύσουν τα θέματά τους ή να επισημάνουν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, μιας οι εκτάσεις αυτές είναι αρμοδιότητες ΕΝΟΣ μόνο Φορέα. Έχει ένα εργατικό δυναμικό 30 ανθρώπων, όλοι τους αξιόλογοι, μορφωμένοι, εργατικοί και πάνω απο όλα με όνειρα για την δημιουργία της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Δημιουργήθηκε μια Οικογένεια, Διοίκηση και Υπάλληλοι ήταν ένα, που παλεύουν καθημερινά για να συμβάλλουν, ο καθένας με ό,τι του αναλογεί, στην Ανάπτυξη και Διαμόρφωση του Αθηναϊκού-Ελληνικού Ονείρου.
    Λυπάμαι όμως που όλο αυτό κάποιοι θέλησαν να το τερματίσουν.
    Λυπάμαι που δεν είδαν το Έργο που συντελεί αυτή η Εταιρεία.
    Λυπάμαι που θα διαλυθεί αυτή η οικογένεια…
    Λυπάμαι που θα πρέπει, μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες, να βρεθούμε στο δρόμο.
    Ελπίζω, πριν να είναι αργά, να συνειδητοποιήσουν πόσο Λάθος κάνουν και να το αποσύρουν.
    Ελπίζω έστω να καταλάβουν ότι δεν αρμόζει στις πεποιθήσεις τους να αφήσουν 30 οικογένειες στο δρόμο…

  • 16 Μαρτίου 2015, 01:39 | Τάκης Παπαδάτος

    Το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, δεν πουλά, αλλά αξιοποιεί. Ουσιαστικά, είναι μια «αντιμνημονιακή» στη θεώρησή της εταιρεία, καθώς τα έσοδά της παραμένουν στο ελληνικό Δημόσιο και δεν πάνε στη μαύρη τρύπα του χρέους, όπως τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ. Συστάθηκε, δε, ακριβώς για να προστατεύσει την ακτογραμμή της Αττικής από τυχόν «επιθετικές διαθέσεις» εξαγορών, που θα αλλοίωναν το χαρακτήρα της. Και προτάθηκε η σύνταξη ενός σχεδίου για την συνολική ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης. Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση και δίνει όλη την ακτογραμμή στο… ΤΑΙΠΕΔ! Αυτού του είδους η πολιτική, αναδεικνύει σύγχυση γύρω από το αντικείμενο. Όμως, αν συνεχιστούν αυτά, ανάπτυξη δεν θα έχουμε ποτέ. Επίσης, καλό θα ήταν να απαντήσει κάποιος από την κυβέρνηση τι θα γίνει με τους εργαζόμενους της εταιρείας.

  • 16 Μαρτίου 2015, 01:38 | Κάποιος88

    Θεωρώ ότι οι εργαζόμενοι της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. δεν πρέπει να απολυθούν, παρόλο που η εταιρεία κλείνει(εκκαθαρίζεται). Αυτοί οι άνθρωποι έχουν εργοδότη τους το Δημόσιο (η εταιρεία έχει μόνο μέτοχο το Δημόσιο) και άρα το Δημόσιο αποφασίζει να την κλείσει

  • 16 Μαρτίου 2015, 00:41 | Παναγιώτης

    Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας παράνομο μνημονιακό κατασκεύασμα. Οφείλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να το καταργήσει άμεσα διότι δεν έχει λόγο ύπαρξης! Ο ελληνικός λαός ουδέποτε ρωτήθηκε για όλα τα μνημόνια και τα δάνεια που πήραν οι κυβερνήσεις ούτε ρωτήθηκε αν θέλει να είναι στην ευρωζώνη και στο ευρώ. Επιβάλλετε λογιστικός έλεγχος του χρέους και τιμωρία των προδοτών της Ελλάδος που αιχμαλώτισαν την χώρα παραδίνοντας την εθνική κυριαρχία σε ξένα συμφέροντα. Να καταργηθεί άμεσα η ασυλία όλων των πολιτικών προσώπων που είναι η ντροπή της δημοκρατίας. Επίσης ζητώ το πολιτικό σύστημα να μην επεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης η οποία είναι ανάγκη αν θέλουμε δημοκρατικό καθεστώς να είναι ανεξάρτητη. Επιβάλλετε επίσης το δημοψήφισμα αν θέλουμε να βρισκόμαστε στην ευρωζώνη και στο ευρώ και με ποιους όρους. Προσωπικά μας συμφέρει να αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη και να πάμε σε εθνικό νόμισμα. Για τους ανέργους που θα προκύψουν από το κλείσιμο της Παράκτιο ΑΕ είναι αδιάφορο, περισσότερο με απασχολούν οι χιλιάδες άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, που κανένας δεν ενδιαφέρεται!

  • 15 Μαρτίου 2015, 23:31 | ‘Αννα – Μαρία

    Υπάρχει χρόνος ακόμα για να διορθώσει η πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση το λάθος της. Πώς αποφασίζει με ένα άρθρο να διώξει 30 άτομα – μηχανικούς, δικηγόρους, οικονομολόγους και διοικητικούς – και να κλείσει μία εταιρεία η οποία λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας;
    Σκοπός της Εταιρείας είναι η διοίκηση,διαχείριση και η αξιοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του ακρωτηρίου Σουνίου.Είναι λυπηρό κάτι τόσο αναγκαίο για την Ελλάδα να σταματήσει πριν καν αρχίσει.

  • 15 Μαρτίου 2015, 22:59 | Σπύρος

    Έχει αναρωτηθεί κάποιος από την Κυβέρνηση τί κάνει αυτή η εταιρεία και αποφασίζει την κατάργησή της; Ο σκοπός της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο είναι η αξιοποίηση των ακινήτων, η αναδιαμόρφηση του παραλιακού μετώπου. ΔΕΝ έχει το δικαίωμα πούλησης δημόσιων ακινήτων. Τα κέρδη της εταιρείας πηγαίνανε στην Ελληνική Οικονομία. Γιατί θα πρέπει λοιπόν να κλείσει; Το Κράτος μόνο όφελος θα είχε από μία τέτοια εταιρεία.

  • 15 Μαρτίου 2015, 21:47 | Α. ΞΕΝΟΣ

    Η δημόσια περιουσία πρέπει αξιοποιείται έτσι ώστε να παραμένει στη χώρα και να την χρησιμοποιούμε όλοι. Για χρόνια αυτό έκανε η ΕΤΑΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ δημιουργήθηκε με το μνημόνιο για να διαλέγει τα καλύτερα δημόσια ακίνητα και να τα διαθέτει στην εξυπηρέτηση του χρέους. Τι θα απογίνει λοιπόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στα χέρια μιας εταιρείας που την «επιβλέπουν» οι δανειστές, που έχει ορισμένη διάρκεια και που η δουλειά της είναι μόνο να πουλάει;

  • 15 Μαρτίου 2015, 21:16 | Καίτη Αντωνίου

    Είναι λυπηρό να πηγαίνει κάποιος στη δουλειά του και ξαφνικά να πληροφορείται ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να τον «στείλει σπίτι του». Όλοι μας, τα τελευταία χρόνια, έχουμε αρκετά τέτοια παραδείγματα γνωστών μας και πραγματικά το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να δείξουμε λίγο σεβασμό σε εργαζόμενους που κινδυνεύουν να ξυπνήσουν ένα πρωινό και να έχουν χάσει τη δουλειά τους. Δεν μπορώ φυσικά να μπω στο συλλογισμό των Υπευθύνων αυτού του άρθρου, που αφορά την κατάργηση μιας Εταιρείας, ειδικά αφού αποτελεί κομμάτι ενός Νόμου για την Ανθρωπιστική Κρίση, αλλά μπορώ να το δω μόνο σαν ένα Λάθος, το οποίο μένει χρόνος για να διορθωθεί!!!!

  • 15 Μαρτίου 2015, 21:49 | Λίλη

    Ξεκίνησε το ξεπούλημα των ακινήτων. Η Κυβέρνηση αποφασίζει να καταργήσει το Παράκτιο Μέτωπο και να περάσουν τα ακίνητα στο ΤΑΙΠΕΔ. Καμία εξέλιξη σε αυτόν τον τόπο. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας πού θα πάνε; Στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης περιλαμβάνονται και οι απολύσεις; Κρίμα για όλους αυτούς που σας πίστεψαν.

  • 15 Μαρτίου 2015, 21:04 | Κώστας Γκότσης

    Σας ξαναστέλνω τις παρατηρήσεις μου που ακόμη νομίζω δεν αναρτήσατ:
    Μας είχε προϊδεάσει ο κ. Βαρουφάκης με τη δέσμευσή του στο γνωστό mail του προς τους «εταίρους». Εκεί λοιπόν προβλέπονταν η ενοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ «με διάφορους δημόσιους οργανισμούς που βρίσκονται διασκορπισμένοι με στόχο την ανάπτυξη της δημόσιας περιουσίας και την ενίσχυση της αξίας του μέσω μικροοικονομικών πολιτικών και αναθεωρήσεων στα δικαιώματα ιδιοκτησίας» Τι αλήθεια σημαίνει η φράση: «αναθεωρήσεων στα δικαιώματα ιδιοκτησίας»;
    Η διάταξη αυτή του άρθρου 24 είναι από κάθε πλευρά απαράδεκτη. Είναι δε χειρότερη και από το mail Βαρουφάκη εφόσον η ΕΤΑΔ Α.Ε., απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ.
    Η ΕΤΑΔ ΑΕ συστάθηκε το 2011 από τη συγχώνευση της εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ΑΕ, της Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ και της ΚΕΔ Α.Ε. Πρόκειται για μια εταιρία με τεράστιο «χαρτοφυλάκιο», πολύ σημαντικότερο αυτού του ΤΑΙΠΕΔ. Έχει μεταξύ των άλλων 11.937 αστικά ακίνητα, 23.928 αγροτικά ακίνητα, 2.187 παράκτια ακίνητα, 597 νησιά, 632 δάση, 538 αρχαιολογικούς χώρους, ξενοδοχεία ξενία, μαρίνες, ιαματικές πηγές, χιονοδρομικά κέντρα κλπ.
    Ποιο είναι το κακό από την απορρόφηση αυτή; Ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ (Ν. 3986/2011) που πλέον θα ισχύει και για τα ακίνητα της ΕΤΑΔ ΑΕ. Σύμφωνα λοιπόν με άρθρο 1, παρ. 2: «Το προϊόν της αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας». Δηλαδή ότι εισπραχθεί από την ενοικίαση ή πώληση των ακινήτων που κατέχει η ΕΤΑΔ ΑΕ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του χρέους. Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 2 του ίδιου νόμου (παρ. 5) τα περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ «κατά κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματός του επί αυτών», ενώ «το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο (δηλαδή στο ΤΑΙΠΕΔ) δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ’ οιονδήποτε τρόπο» (άρθρο 2, παρ. 7).
    Εν ολίγοις η Κυβέρνηση «οικειοθελώς» παραδίδει όλη τη δημόσια περιουσία στους δανειστές, για την εξυπηρέτηση του χρέους. (συγνώμη στους εταίρους ήθελα να πω)

  • 15 Μαρτίου 2015, 21:14 | Σπύρος Κατριβάνος

    Θεωρώ ότι οι εργαζόμενοι της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. δεν πρέπει να απολυθούν, παρόλο που η εταιρεία κλείνει(εκκαθαρίζεται). Αυτοί οι άνθρωποι έχουν εργοδότη τους το Δημόσιο (η εταιρεία έχει μόνο μέτοχο το Δημόσιο) και άρα το Δημόσιο αποφασίζει να την κλείσει

  • 15 Μαρτίου 2015, 21:59 | Δήμητρα

    Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση αποφασίζει με ένα άρθρο να καταργήσει μία εταιρεία που είχε αναλάβει την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Μία λάθος κίνηση της κυβέρνησης. Και οι υπάλληλοι τί θα γίνουν; Το Κράτος προέβλεπε στην καταπολέμηση της ανεργίας. Και να τα αποτελέσματα. Ακόμα 30 οικογένειες στο έλεος του Θεού.