Άρθρο 5 – Κυρώσεις και συνέπειες

1. Θεσπίζονται αυστηρές ρυθμίσεις σχετικά με τις απαιτήσεις για τους παρόχους, διαφάνεια των νομικών προσώπων, προϋποθέσεις έδρας και οικονομικής επιφάνειας, ποινικό μητρώο των φυσικών προσώπων κλπ.

2. Θεσπίζονται προδιαγραφές αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υποδομών και λειτουργίας του συστήματος των παρόχων, ώστε να εξασφαλίζεται η εξακρίβωση των στοιχείων που διασφαλίζουν την ταυτότητα των παικτών, τα φορολογικά έσοδα, τη λειτουργία σύμφωνα με τα επιτρεπόμενα πρότυπα και κάθε άλλη απαίτηση του νόμου.
Η Ε.Ε.Π. τηρεί σχετικούς πλήρεις φακέλους και προβαίνει στις αναγκαίες εξακριβώσεις και διασταυρώσεις.

3. Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας τάξης, τον έλεγχο της λειτουργίας των παρόχων, την καταπολέμηση της απάτης, την παρακολούθηση των ροών για τυχόν ξέπλυμα χρήματος.

4. Ανά τερματικό ή/και ιστοσελίδα καθορίζονται υποχρεωτικές καθώς και απαγορευμένες αναφορές, πληροφορίες και σύνδεσμοι.

5. Θεσπίζονται ποινές, που ξεκινούν από διοικητικά πρόστιμα και προσωρινή αναστολή λειτουργίας και μπορούν να οδηγήσουν σε ποινικές κυρώσεις, φυλάκιση, έκπτωση από το δικαίωμα λειτουργίας τέτοιων καταστημάτων ή ιστοσελίδων και σε αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

  • Διαχωρισμός των παραβάσεων σε κατηγορίες ώστε οι κυρώσεις και οι συνεπειες να είναι ανάλογες των αδικημάτων.
    Οι υπέρμετρες κυρώσεις γνωστό είναι ότι έχουν αντίθετα αποτελέσματα.
    Βασική προυπόθεση όλων αυτών οι Ελεκτικοί μηχανισμοί να είναι άρτια καταρτησμένοι ως προς το αντικείμενο που ελέγχουν.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 23:54 | Γιάννης Χ.

    Κύριοι,

    Όταν λέμε κυρώσεις και συνέπειες να το εννοούμε. Γιατί όταν λέτε θεσπίζονται ποινές που ξεκινούν από διοικητικά πρόστιμα κλπ. κλπ. κλπ., νομίζω ότι αφήνετε ανοιχτά πόρτες και παράθυρα για μη εφαρμογή του νόμου και παρανομίες. Αν πραγματικά θέλετε να εφαρμόσετε το νόμο που θα φτιάξετε, μπορείτε και πρέπει να επιβάλλετε εξ’ αρχής εξοντωτικές ποινές, που να μην αφήνουν περιθώριο στον παρανομούντα ούτε καν να το σκεφτεί. Να θεωρηθεί κακούργημα. Το δε κατάστημα να σφραγίζεται από την πρώτη σύλληψη για παραδειγματισμό. Να το δω να το κάνετε και να μην το πιστέψω. Διαφορετικά εκτός από τoυς νομοταγείς πολίτες κοροϊδεύετε πρώτα απ’ όλους τους εαυτούς σας. Όποια παράλειψη στο νόμο που θα κάνετε εκ του πονηρού να είστε σίγουροι ότι τα προβλήματα θα τα βρείτε μπροστά σας.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 22:11 | Ο.Κ.Ε. – Σ.Ε.Κ.Ε.Π. – Α.Τ.Λ.Α.Σ. – Σ.Τ.Ε.ΗΛ.Π.Ε. – Σ.Τ.Ε.ΗΛ.Π.Δ.Ε. – Σ.Τ.ΕΗΛ.Π.Β.Ε – Σ.Ε.Η.Π. – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΙΓΝΙΩΝ Ν. ΑΧΑΙΑΣ.

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
    ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
    ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ
    ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
    « ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ»

    ΑΡΘΡΟ 5
    Παράγραφος 2. Εδώ θα μπορούσε να προστεθεί και η σύνδεση με Φ.Η.Μ. του ν. 1809/1988 γιατί με αυτόν τον τρόπο θα ήταν δυνατός και ο περαιτέρω έλεγχος της φοροδιαφυγής, εφόσον δι αυτού του τρόπου ελέγχονται και οι φορές που κάποιος παίζει και αν χρειασθεί μπορεί να γίνει και διασταύρωση με τα εισοδήματά του.

    Τα ανωτέρω αποτελούν τις πρώτες παρατηρήσεις των εξής συλλογικών οργάνων :

    Ο.Κ.Ε.
    Ομοσπονδία Καφεπωλών Ελλάδος
    Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
    Βουλής 16 – Αθήνα

    Σ.Ε.Κ.Ε.Π.
    Σύλλογος Ελλήνων
    Κατασκευαστών Εμπόρων
    Παιχνιδιών. Φιλιππίδου 26 – Αθήνα
    europlay@otenet.gr

    A.T.Λ.Α.Σ.
    Πανελλήνιος Σύλλογος Κατασκευαστών – Εισαγωγέων – Εμπόρων –
    Αιθουσαρχών – Συντηρητών – Εκμεταλλευτών, Ηλεκτρονικών, Παιχνιδιών
    Μιχαήλ Βόδα 23, ΤΚ10439, Αθήνα
    Τηλ/Fax: 210-8259750
    info@atlas.org.gr

    Σ.Τ.Ε.ΗΛ.Π.Ε
    Σωματείο Τεχνικών
    Ηλεκτρονικών
    Παιχνιδιών Ελλάδος
    Βουλής 16 – Αθήνα
    info@elte.gr

    Σ.Τ.Ε.ΗΛ.Π.Δ.Ε.
    Σωματείο Τεχνικών Ηλεκτρονικών
    Παιχνιδιών Δυτικής Ελλάδος
    Κορίνθου 467 – Πάτρα

    Σ.Τ.Ε.ΗΛ.Π.Β.Ε. Σωματείο Τεχνικών Ηλεκτρονικών
    Παιχνιδιών Βορείου Ελλάδος
    Μεγάρων 6 – Συκιές Θεσσαλονίκη
    info@union-games.gr

    Σ.Ε.Η.Π
    Σωματείο Εργαζομένων
    στα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια
    Τζωρτζ 5 – Αθήνα
    sehp96@yahoo.gr

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
    Μαρίας Κιουρή 332 – Πέραμα
    vicky10@otenet.gr

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
    ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΚΩΝ
    ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Παναχαϊκού 104 – Πάτρα

    Επιφυλασσόμεθα να υποβάλουμε αναλυτικότερα τις απόψεις μας και τα σχόλιά μας στο Υπουργείο με νεώτερο υπόμνημα που θα κατατεθεί άμεσα.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 20:15 | ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΛΑΣΗ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ .ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ
    ΕΦΟΣΟΝ ΔΟΘΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ AWP ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΛΛΑΤΩΘΕΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 13:02 | ΧΡΙΣΤΟΣ

    Οι ποινές να είναι ανάλογες με αυτές που ισχύουν στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 12:14 | Σταυρος Γ.

    ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
    ΜΑΛΙΣΤΑ
    ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ??

    ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ??

    ΑΚΥΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
    ΑΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΖΟΓΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ .

    ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 5 ΕΤΩΝ
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ 50.000 ΚΑΙ ΠΑΝΩ …..

  • Ενόψει της σύνταξης του νέου νομικού πλαισίου για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων η CENTRIC Α.Ε. και η Sportingbet Plc καταθέτουν τις απόψεις τους στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης:

    Άρθρο 5
    Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η διαφάνεια με σχετική πρόβλεψη ελέγχου της πλειοψηφίας της μετοχικής σύνθεσης μέχρι τελικού φυσικού προσώπου. Αντίστοιχος έλεγχος θα πρέπει να προβλεφθεί και για τα πρόσωπα που κατέχουν σημαντική θέση στη διοίκηση (τόσο για το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και για θέσεις όπως Διευθύνων Σύμβουλος, Οικονομικός Διευθυντής, Τεχνικός Διευθυντής, Διευθυντής Τμήματος Trading και Διαχείρισης Κινδύνου). Οι έλεγχοι αυτοί θα πρέπει να διενεργούνται και σε κάθε περίπτωση μεταβίβασης σημαντικών ποσοστών του μετοχικού κεφαλαίου, ή αντικατάστασης των σημαντικών διοικητικών στελεχών για οποιοδήποτε λόγο. Επίσης, θα πρέπει να εξασφαλίζεται η οικονομική επιφάνεια των παρόχων-αδειούχων με απαιτήσεις ελάχιστης κεφαλαιοποίησης και συνεχόμενες ιστορικές κερδοφόρες χρήσεις κατά τα ΔΛΠ (κατ’ ελάχιστον τρεις).
    Παράγραφος 5: Για προφανείς λόγους ίσης μεταχείρισης, όλες οι ποινές θα πρέπει να προβλέπονται και να επιβάλλονται με την ίδια αυστηρότητα σε όλους τους παρόχους τυχερών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν αποτελούν αντικείμενο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ CENTRIC
    H Centric ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΑΕ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Centric συμμετέχει σε εταιρίες οι οποίες προσαρμόζουν σε τοπικές αγορές, διαχειρίζονται και προωθούν υπηρεσίες διαδικτυακής ψυχαγωγίας. Οι θυγατρικές εταιρίες της Centric A.Ε συνεργάζονται με μεγάλους παρόχους διαδικτυακής ψυχαγωγίας, οι οποίοι είναι εισηγμένοι σε Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και κατέχουν άδεια εξ αποστάσεως παροχής των εν λόγω υπηρεσιών, για την από κοινού λειτουργία και προώθηση ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών σε διάφορες γλώσσες χωρών της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
    Η πιο σημαντική εξ αυτών, είναι η συνεργασία με τη Sportingbet Plc.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ SPORTINGBET
    Η Sportingbet Plc αποτελεί μία εκ των πρωτοπόρων εταιριών όσον αφορά τη βιομηχανία του διαδικτυακού στοιχήματος και της διαδικτυακής ψυχαγωγίας και σήμερα είναι μία εκ των ηγετικών εταιριών της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρία συστήθηκε το 1998 και είναι εγκατεστημένη στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Η εταιρία είναι εισηγμένη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και η κεφαλαιοποίησή της άγγιξε τα £301 εκατομμύρια (βάσει των τιμών κλεισίματος της 9/9/2010). Οι διάφορες ιστοσελίδες της καλύπτουν πάνω από 30 χώρες εξυπηρετώντας πελάτες σε 26 γλώσσες. Η Sportingbet προσαρμόζει τις ιστοσελίδες της στις τοπικές αγορές προκειμένου να αντικατοπτρίζονται σε αυτές οι διαφορετικές γλώσσες, νομίσματα και τα προτιμούμενα αθλήματα των αγορών-στόχων της. Ο σκοπός της εταιρίας είναι η παροχή ενός «προστατευμένου περιβάλλοντος ψυχαγωγίας», στο οποίο τα προγράμματα εξυπηρέτησης πελατών παρέχουν στους υπεύθυνους ενήλικες τη σιγουριά ότι γνωρίζουν ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή, ενώ παρέχουν στην εταιρία τη σιγουριά ότι λαμβάνονται όλα τα εύλογα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων προσώπων.

    Αναλυτικά οι θέσεις της Centric και της Sportingbet για το σύνολο του προς διαβούλευση νομοθετήματος για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων στην ιστοσελίδα της Centric http://www.centricir.gr/default.asp?pid=96&la=1

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 12:29 | Τσιακίρης Στέφανος

    Αν τεθούν δίκαιοι κανόνες, ρυθμιστούν όλες οι κατηγορίες παιγνίων σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και διεθνή πρακτική το παράνομο θα απομονώνεται άμεσα από την κοινωνία και τους επαγγελματίες.

    Δεν χρειάζονται θεαματικές αυστηρές ποινές.

    Η ιστορία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τα οποία πέρασαν εκτός της σημερινής απαγόρευσης (ν.3037/2002) και άλλες απαγορεύσεις, έδειξε ότι οι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις και οι αυστηρές ποινές οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα από το επιδιωκόμενα (διαφθορά κλπ.κλπ.).

  • 11 Σεπτεμβρίου 2010, 13:37 | χατζηκωστας αργυρης

    Να θεωρηθει κακουργημα και να συυλλαμβανεται αμεσα ο παρανομος γιατι κλεβει το κρατος και φοροδιφευγει και απο πανω εις βαρος των υπολοιπων νομιμων.Να ειναι εξοντοτιες και παραδειγματικες οι ποινες και αμεσο κλεισιμο του μαγαζιου.οχι ομως να ξανανοιξει με άλλο ονομα οπως γινεται μεχρι σημερα. Να μη μπορει να λειτουργησει επιχειρηση στον ιδιο χωρο για καποιο διαστημα και να ειναι σφραγισμενο για παραδειγματισμο

  • 11 Σεπτεμβρίου 2010, 12:36 | οικονομιδης νικολαος

    Μπορουν να ειναι οι ποινες στους παρανομους βαριες?κλεισιμο καταστηματος και διακοπη λειτουργιας του λογω φοροδιαφυγης και κλεψιματος χρηματψν από το κρατος? Πρεπει ομως να γινονται οι έλεγχοι για να μπορουν να επιβληθουν οι ποινες.Σημερα ενας παρανομος με φρουτακια χτιζει μια βιλλα σε 3-4 μηνες.Γιατι να μην πανε αυτα τα χρηματα στο κρατος που τα εχει αναγκη? Πρεπει να τα παρει ο παρανομος να χτιζει βιλλες?

  • 11 Σεπτεμβρίου 2010, 12:30 | μαρκος τριγωνης

    ΝΑ μπουν βαρυτατες ποινες σε οσους λειτουργουν χωρις αδεια και παρανομα γιατι φοροδιαφευγουν εις βαρος της πατριδας που τοσο μεγαλη αναγκη εχει .Δεν μπορει καποιοι εξυπνοι να τσεπωνουν τα εσοδα του κρατους και να φοροδιαφευγουν και απο πανω!!!

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 15:13 | ΑΤΛΑΣ

    Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΑΤΛΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤ’ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΠΟΠΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε, ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ Η ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ (ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ) ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ. ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

  • Σήμερα, εξαιτίας της δεινούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, τίθεται πιο επιτακτικά από ποτέ, η ανάγκη ενίσχυσης του Τομέα της Πρόνοιας, δεδομένου ότι απευθύνεται σε εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που κινδυνεύουν από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό, μεταξύ των οποίων είναι και τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Πρόκειται για έναν τομέα, ο οποίος αποτελούσε «το φτωχό συγγενή» ακόμη και τις περιόδους που η χώρα βρίσκονταν σε ανάπτυξη, πόσο μάλλον σήμερα που η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση! Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την παρατεταμένη υπο-χρηματοδότηση αυτού του τομέα τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στην οικονομική και λειτουργική κατάρρευσή του και ως εκ τούτου τα ίδια τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους σε απόγνωση! Για αυτό άλλωστε το λόγο και η Συνομοσπονδία έχει υποβάλλει εγγράφως στις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης αίτημα για θέσπιση ειδικού κοινωνικού πόρου με ανταποδοτικό χαρακτήρα με στόχο την οικονομική ενίσχυση των τομέων της Πρόνοιας και της Ψυχικής Υγείας, διασφαλίζονταν με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα τους και την εύρυθμη και αδιάκοπη λειτουργία τους εν μέσω οικονομικής κρίσης. Τα χρήματα αυτού του πόρου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση και αναβάθμιση των οργανισμών, φορέων και δομών κοινωνικής πρόνοιας, για την υλοποίηση προγραμμάτων ανεξάρτητης διαβίωσης και ψυχικής υγείας κ.λπ. Υπό την προαναφερθείσα λοιπόν οπτική, προτείνουμε είτε στο παρόν άρθρο, είτε σε νέο άρθρο που θα προστεθεί στο παρόν σχέδιο νόμου με τον αριθμό 14, να συμπεριληφθεί διάταξη που να αναφέρει το εξής: «Με στόχο την ενίσχυση του τομέα της Πρόνοιας και της Ψυχικής Υγείας, θεσπίζεται ειδικός κοινωνικός πόρος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ενισχύεται από μέρος των κερδών από τα τυχερά παιχνίδια που αναφέρονται στο παρόν σχέδιο νόμου και από ειδικό τέλος που επιβάλλεται στα ακαθάριστα έσοδα των Καζίνο που λειτουργούν στη χώρα».

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 10:19 | Πατσίκας Μιχαήλ

    Από την στιγμή που τα παιχνίδια δεν δοθούν μονοπωλιακά και σε λίγους να είσαστε σιγουροι ότι οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ του κλάδου δεν θα καταφύγουν στην παρανομία.
    Φυσικα ειμαι υπέρ των αυστηρών κυρώσεων.
    Απαραίτητη προυπόθεση η επιμόρφωση των ελεγκτικών οργάνων και η επιβολή αυστηρών κυρώσεων και σε αυτά αν παρεκκλίνουν απο τις αρμοδιότητες τους.
    Δημιουργία Μητρώου Κατασκευαστών-Εμπόρων-Διακινητών-Τεχνικών με την συνεργασία της Ομοσπονδίας του κλάδου(Ο.Σ.Η.Π.Ε.)και των επιμέρους σωματείων ώστε να εκλείψει το φαινόμενο των »αλεξιπτωτιστών» στο χώρο,οι οποίοι συνήθως επιλέγουν τον δρόμο της παρανομίας.

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:40 | μπαμπης νερατζης

    Να υπαρξουν αυστηροτατες ποινες για τους παρανομους που σιγουρα θα υπαρξουν αφου το αφορολογητο χρημα ειναι πιο γλυκο.Προταση μου ειναι να κλεινει αυθημερον το καταστημα του παρανομου οριστικα και να θεωρειται κακουργημα αφου φοροδιαφευγει.Πρεπει ομως να γινονται τακτικοι ελεγχοι και οχι μονο να υπαρχουν οι νομοι για τις ποινες αλλα να μην υπαρχει ελεγχος οπως γινεται σε όλους σχεδον τους νομους σημερα

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:21 | στελιος ορφανος

    Μπορει το κρατος να ελέγξει τους παρανομους? Γιατι σημερα δεν μπορει αφου ο καθε καταστηματαρχης μετατρεπει το μαγαζι του σε καζινο και οικονομα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ μεγαλα εσοδα.Οι ποινες θα πρεπει να εινα εξοντοτικες και να θεωρειται κακουργημα η μετατροπη του οποιου μαγαζιου σε παρανομο στεκι, γιατι ειναι εις βαρος τουν κρατους.Θα πρεπει να το κλεινουν την ιδια ημερα εαν συλληφθεί!!!!

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:07 | νικος αχλασδακης

    Πολυ ευκολα το κομπιουτερ μια καφετεριας μετατρεπεται σημερα σε φρουτακια!!! Αυτο θα γινεται και στο μελλον.Ετσι η φοροδιαφυγη θα ειναι και παλι τεραστια!!! Πρεπει να γινονται αυστηροι ελεγχοι και οι ποινες να ειναι ακομη αυστηροτερες.Πως ομως θα ελεγθει ο καθε παρανομος που σημερα θησαυριζει εις βαρος των κοροιδων? Το κερδος ειναι σχεδον 90% στο ποσο που πονταρει καποιος σημερα.Καταλαβενουμε λοιπον για τι αφορολογητο κερδος μιλαμε

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:37 | σακης παπαδημτριου

    πρεπει να υπαρχει συνεχεις ελεγχος και οι παρανομοι να τιμωρουνρται με αυστηρες ποινες.Σημερα ειναι πανευκολη η φοροδιαφυγη γιατι η καθε καφετερια αν θελέι μπορει και μετατρεπει το κομπιουτερ σε φρουτακια ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ…Ολοι τοπ ξερουν και ειναι γνωστο

  • Η Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων ανακοινώνει την διεξαγωγή μιας πραγματικής διαβούλευσης για τις επιπτώσεις της παρούσας «νομοθετικής πρωτοβουλίας». Ενημέρωση θα υπάρξει σύντομα στην ιστοσελίδα http://oxiallatixera.blogspot.com/

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 15:15 | ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΝΟΣ

    ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΗ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΕΠΙΤΡΑΨΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ A.W.P. ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 23:46 | Σωτήρης Μπαλιάκας

    Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα μητρώο στο οποίο θα υπάρχουν όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο επάγγελμα και έχουν αποκτήσει κάποια άδεια που θα έχει σχέση με τα παιχνίδια .Ο έλενχος έτσι θα είναι και πιο εύκολος και πιο ξεκάθαρος.
    Θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρές ποινές για όσους παρανομούνε

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 20:55 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΤΑ

    Το ακουσαμε και αυτο οτι να βαλουν λεει ο αλλος μικρα προστιμα για να μπορει να τα πληρωσει ο παρανομος……….
    Να ειναι αμιληκτο το κρατος στους παραβατες προστιμα απο 50.000 ευρω και μεγαλες ποινες φυλακισης.
    Οποιος συληφθει να τιμωρητε παραδειγματικα ωστε να μην μπου και αλλοι στον πειρασμο.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 14:31 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΚΟΣ

    ΟΛΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ 50.000 – 100.000 ΕΥΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ …….ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
    ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΕΝΚΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΗΜΕΝΟΥ
    ΘΕΛΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΕΝΑ ΝΕΤ ΚΑΦΕ ΜΕ 70 PC ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 700.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΕΤΡΙΒΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 14:33 | Μαρια dem

    Οι παραβατες να τιμωρουνται με μεγαλα προστιμα που θα ξεκιναν απο 50.000 και μεγαλες ποινες φυλακισης καθως και δεσμευση περιουσιακων στοιχειων του ατομο που διεπραξε την παρανομια.

    Επιτελους βαλτε λιγο ταξη!!!!!!!

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 00:16 | giorgos

    ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ NA EINAI ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟN ΝΟΜΟ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΣΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ NA ΜΗN EINAI ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ

  • Οι παρανομοι πρεπει να τιμωρουνται με τις μεγαλυτερες ποινες και τυπικα προστιμα που κανεις δεν τα υπολογιζει οταν εισπρατει αφορολογιτα τα δεκαπλασια καθημερινα.

    -ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ 50.000 ΕΥΡΩ (ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ)

    -ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ (ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ)

    -ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΠΡΑΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 03:32 | Σταυρος Γεωργιου

    Για καταπολεμηση τις παρανομιας τα προστιμα πρεπει να ειναι πανω απο 30.000 και να ανεβαινει.
    Και οχι οπως ειναι τωρα βγαζουν χιλιαδες ευρω αφορολογητα και πληρωνουν 3.000 την μερα τοσα βγαζουν και γελανε .

  • 4 Σεπτεμβρίου 2010, 00:17 | giorgos

    ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ
    ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
    ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
    Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΑΙΓΝΙΔΙΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΚΑΦΕ Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ. Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 16:10 | ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΑΙΑΝΟΣ.

    Οι κυρωσεις θα πρεπει να μεγαλες και παραδειγματικες προστιμο ανω των 50.000 ευρω για τα παρανομους καθως και αμεση ποινη φυλακισης πανω απο δυο ετη και σε περιπτωση που υποπεσει στο ιδιο αδικημα φυλακιση 5 ετων χωρις να ειναι εξαγορασιμη η ποινη.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 12:14 | verikios

    ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΕΥΡΩ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΩΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 00:49 | Κώστας

    Σιγά μην φοβηθούν τα πρόστιμα. Ποιοι θα κάνουν τον έλεγχο; Οι αδιάφθοροι;
    Κατά τα άλλα καλά τα λέει ο Κύριος Βαρακλιώτης. Τα πρόστιμα να ξεκινούν από 30.000 τουλάχιστον. ή ακόμα καλύτερα για την πρώτη φορά 500 ευρώ πρόστιμο για κάθε τετραγωνικό μέτρο του καταστήματος. Κατάστημα 50 τ.μ, 25.000 ευρώ πρόστιμο, κατάστημα 100τ.μ., 50.000 ευρώ πρόστιμο. Την δεύτερη φορά φυλάκιση.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 14:38 | nikos tsaoysogloy

    καλημερα σας ποινες ναι αλλα για ποιους μεχρι σημερα τις ζημιες ολες τις πληρωσαν τα ψυχαγωγικα σε πελατη μου στην πατρα δεσμευσανπριν 20 μερες 2 φοτοπλαυ μοδ .2009 τωρα τρεχω να γινει το δικαστηριο να παρω τα παιχνιδια μου πισω ενω την ιδια στιγμη στην περιοχη του πελατη μου η πεταλουδα ζει και βασιλευει αυτα τα ακουει καποιος ο αστυνομικος που τα δεσμσευσε μου ειπε οτι ολα απαγορευονται ευτυχως που μου επιτρεπει να ζω αυτα τα ξερεται κυριοι του υπουργειου βεβαιως η υποθεση μου στην διαθεση της οποιας αρχης.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 19:22 | Χρυσικοπουλος

    Πρόστιμα. Πρόστιμα. Πρόστιμα.
    Όποιος παραβαίνει το νόμο για παράνομα παίγνια να λαβαίνει υψηλότατο πρόστιμο.
    30,000 το κατώτερο για την πρώτη φορά και να καταλήγει μέχρι και κατάσχεση και προσωποκράτηση για όσους συλληφθούν και άλλη φορά.

  • 30 Αυγούστου 2010, 13:49 | Νικολακης ΣΤ.

    ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ.
    ΕΞΟΝΤΟΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 100.000 ΕΥΡΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

  • 30 Αυγούστου 2010, 12:21 | ΕΛΕΝΑ ΞΕΝΟΥ

    ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΠΛΗΞΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΥΡΩ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

  • 29 Αυγούστου 2010, 12:34 | bb

    ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΟΣΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΤΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ (ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ,ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΛΠ).ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΜΕ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ.ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ Ν.3037/02 ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΟΡΙΣΤΑ …»ΘΕΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ…»,ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΟΓΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΠΕΣΙΜΟ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ.

  • 29 Αυγούστου 2010, 12:45 | nikos

    ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΠΕΛΕΚΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΣΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΩΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 200.000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΝΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ

  • 28 Αυγούστου 2010, 15:56 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΑ.

  • 28 Αυγούστου 2010, 11:10 | MANOLISK55

    Από ότι γνωρίζω ,σοβαρές ποινές μέχρι τώρα που αφαρούν τον τζόγο στην Ελλάδα, υπάρχουν στην σύμβαση μεταξύ,οπαπ – πράκτορες.Η συνεργασία οπαπ-πράκτορες-υπουργείο οικονομ. έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει φοροδιαφυγή.Σαν βάση, από εκεί πρέπει να ξεκινήσουν οι του υπουργείου
    και να καταλήξουν στις ΤΕΛΙΚΕΣ αποφάσεις τους.

  • 27 Αυγούστου 2010, 19:29 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΕΝΕΡΓΙΕΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Π.Χ. ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΚΑΦΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ. Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

  • 27 Αυγούστου 2010, 18:52 | aristeidis

    ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ Η ΠΟΙΝΗ ΝΑ 4ΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΙΤΑ.
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΩΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΟΥΛΟΧΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΠΟΥΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΓΙΒΛΑΤΑΡ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ……

  • 27 Αυγούστου 2010, 17:46 | NIKOS PAPADOPOULOS

    ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΩΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 200.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ

  • 27 Αυγούστου 2010, 15:04 | ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 100.000 ΕΥΡΩ ΑΜΜΕΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗ ΔΥΟ ΕΤΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ……

  • 27 Αυγούστου 2010, 13:40 | ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

    Εξοντωτικες ποινες στους παραβατες. Αμεση φυλακηση χωρις αναστολη,
    και προστιμα,σε πρωτη φαση, που να ξεκινουν απο 60.000 ευρω.
    Φυσικα οι ποινες να επιβαλλοντε στους πραγματικους ιδιοκτητες και οχι
    στους υπαλληλισκους.

  • 27 Αυγούστου 2010, 11:20 | dimtris chrysomallis

    entaxi re pedia gia olla ta parapano pou lete..alla as klisoun prota filaki tous paranomous oplemporous listes proagogous narkemporous kai emporous plaston xrimaton pou exoun dikaioma anastaltikou kai efesimou xaraktira dikastiriou kai meta aftous me ta froutakia sto kato kato tis grafis kanenas den bazi autous pou pezoun me to zori kai den mou aresi pou to kazino mesa stin xora mou pou ego pliro kai esis tous forous na perni ta xrimata apo tous ellines kai tous touristes kai na ta stelni sto eksoteriko kai ta ellinopoula pou mporoun na exoun ta magazia tous me ta froutakia kai na menoun ta lefta ston topo mas na min exoun dikaioma na bazoun 5 slot-machine sto kafe tous!!!afto einai antisintagmatiko kai paranomo kai gia auto katerifthike kai o 3037 nomos.efxome oti kai na kanoun na kanoun kati dikaio kai na min minoun pali xiliades atoma xoris doulia kai anebasoume kai pali tin anergia pou ine idi ta sta ipsi afti tin epoxi stin xora mas..

  • 27 Αυγούστου 2010, 10:24 | Sifis

    Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του κ. Βαρακλιώτη. Οι ποινές να είναι βαριές, να αποδίδονται στα πρόσωπα που πραγματικά φταίνε και να ε-φαρ-μό-ζο-νται. Αυτό μας έχει φάει εδώ στην Ελλάδα, η εφαρμογή των νόμων.

  • Στα Καζίνο, αφενός υπάρχει ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο για τους κατόχους αδειών λειτουργίας, αφετέρου σε 24ωρη βάση υπάρχει εγκατεστημένο κλιμάκιο επιτόπιου ελέγχου που θα διασφαλίζει τη νομιμότητα της λειτουργίας των παιχνιδιών. Σε αυτό το αχανές τοπίο τυχερών και «ψυχαγωγικών» παιχνιδιών που πάει να δημιουργηθεί, τι έλεγχος θα υπάρχει και ποιος θα επιβάλλει τις κυρώσεις?

  • 26 Αυγούστου 2010, 21:55 | Σωκράτης Βαρακλιώτης

    Αν καταφέρουν οι ελεγκτικές αρχές να κάνουν αυτό που χρόνια αδυνατούν να κάνουν,
    Αν βρεθούν τρόποι ελέγχου των ανήλικων
    Αν βρεθεί τρόπος να ελεγχθούν τα παράνομα στέκια
    Αν βρεθεί τρόπος να ελεγχθούν τα χιλιάδες ίντερνετ καφέ που έχουν μετατραπεί και θα μετατραπούν σε παράνομα πρακτορεία που με το νομοσχέδιο τα μετατρέπετε σε νόμιμα πρακτορεία με φυσικό τρόπο, που θα παίζουν στο ίντερνετ σε όποια εταιρία πάρει άδεια,
    Αν βρεθεί τρόπος να παίζει ο καθένας με τη δική του κάρτα και όχι των διπλανών τους
    Αν βρεθεί τρόπος να ελεγχθεί ο πραγματικός ιδιοκτήτης και όχι ο «αυτοφοράκιας»
    και τόσα άλλα που το άρθρο 4 θεωρεί ότι μπορεί να ελεγχθεί, τότε
    πρέπει να επιβάλλονται ΑΜΕΣΑ διοικητικά πρόστιμα που θα αποτρέπουν τη λειτουργία παράνομων χώρων και όχι τα γελοία 3000 ευρώ με αναστολή που επιβάλλονται σήμερα και φυσικά ανοίγουν την επόμενη αφού τους συμφέρει να πληρώνουν πρόστιμα.
    Το λιγότερο που πρέπει να επιβάλλεται είναι τα 30000 ευρώ την πρώτη φορά,
    αφαίρεση άδειας λειτουργίας και φυλάκιση τη δεύτερη  και

    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ την απαγόρευση στον ιδιοκτήτη του καταστήματος για ενοικίαση για παρόμοια ή συναφή δραστηριότητα, καφέ, ιντερνετ καφέ, μπαρ κτλ.
    Σε όλες τις περιπτώσεις να μην υπάρχει δυνατότητα αναστολής για κανένα λόγο.
    Επιπρόσθετα, σε περίπτωση καταγγελίας με στοιχεία να διώκονται τα όργανα του νόμου, που δεν θα επιβάλλουν τα προβλεπόμενα από το νόμο και ανέφερα τα παραπάνω, καθώς το λάδωμα θα γίνει καθημερινή υπόθεση και η διαφθορά θα ανθίσει και πάλι με βουλευτές, δημάρχους, νομάρχες, εφοριακούς, αστυνομικούς κτλ.
    Ο τζόγος είναι η χαρά της διαπλοκής και της διαφθοράς και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

  • 26 Αυγούστου 2010, 20:00 | ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΝΑ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ

  • 26 Αυγούστου 2010, 19:02 | NIKOS PAPADOPOULOS

    oi kirwseis gia tin diexagwgi paranomou stoihimatismou kathws kai i paranomi topothetisi tixerwn paigniwn prepei na austires se vathmo kakourgimatos xwris anastoli gia tote mono tha stamatisoun ta paranoma katastimata me tous gnwstous kouloxerides alla kai to parnomo stoihima