Άρθρο 34 Διεξαγωγή τυχερών παιγνίων από ραδιοτηλεοπτικά μέσα

1. Για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων από τηλεοπτικά μέσα, στα οποία οι παίκτες συμμετέχουν είτε αυτοπροσώπως, είτε με τηλεφωνική συμμετοχή, είτε με συμμετοχή μέσω του διαδικτύου, απαιτείται ειδική άδεια η οποία χορηγείται από την Ε.Ε.Ε.Π., μετά από σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.).

2. Η άδεια περιλαμβάνει τους όρους διεξαγωγής των παιγνίων αυτών, οι οποίοι καθορίζονται κατά περίπτωση για κάθε εγκρινόμενο παίγνιο ή κατηγορία παιγνίων.

3. Με τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου αυτού.

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 23:52 | Γιώργος Ριζεάκος

    Τι κάνει τόσο καιρό το ΕΣΡ για τις εκπομπές (και τις διαφημίσεις, προσφάτως) πόκερ που φέρουν το ΜΠΛΕ σηματάκι: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ – ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ?

    Ούτε καν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ δεν κρίνεται η «γονική συναίνεση»??
    Πότε θα μπει σήμανση και στις ιστοσελίδες που άμεσα ή έμμεσα ασχολούνται, ενημερώνουν, διαφημίζουν ή προάγουν τυχερά παιχνίδια, ή ακόμα χειρότερα όταν είναι και επίσημες εταιρικές ιστοσελίδες…

    Το θέμα «δεοντολογία διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών» είναι πολυσύνθετο και, να το πω απλά, πρέπει να φέρει το «Χ» που έχει και το πορνό και να προβάλλονται μόνο σε νυχτερινές ζώνες.

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 22:27 | Φιλήμων Χαντζάκις

    Νόμιμα φρουτάκια σε κάθε γωνιά και 50 ιντερνετικοί για όποιον κάθεται σπίτι του.
    Τί λείπει;
    Μα βέβαια! Το δωράκι στους καναλάρχες και τους βασιλιάδες των ΜΜΕ.

    Πλερώστε και πάρτε άδειες!

    Ο νόμος είναι χύμα. Ούτε όροι, ούτε περιορισμοί, ούτε διάρκειες, ούτε τίποτε. Θα τα βρούμε όλα στα γραφεία της επιτροπής και του ραδιοτηλεοπτικού με τις περσίδες κατεβασμένες, μόλις στεγνώσει το στυλό στο νόμο και το ξεχάσει ο κόσμος. Δε χρειάζεται να λέμε πολλά και να ξυπνάνε τα πρόβατα…
    Ποιός θα αντιδράσει αν είναι μπλεγμένα τα μέσα ενημέρωσης;

    Πάρε κορόιδο Έλληνα νόμιμο τζόγο μέσα στο σπίτι σου, μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια των παιδιών. «Στείλτε sms με 3 ευρώ για να παίξετε με την Ανίτα».

    Και όλοι χαρούμενοι.

    Βάλτε τζόγο και στα διόδια, «τα διπλά ή τίποτα».
    Και στα νοσοκομεία που έχει ώρα ο κόσμος και βαριέται.

    Ρε δε ντρεπόμαστε λιγάκι;

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 21:12 | Καζίνο Λουτρακίου, Πάρνηθας, Θεσσαλονίκης, Ρίο, Ρόδου, Πόρτο Καρράς, Ξάνθης, Σύρου και Κέρκυρας

    Το άρθρο 34 είναι νομοτεχνικά ελλιπές, δεδομένου ότι δεν ρυθμίζει την διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των αδειών.